מסעדת טיביס בחוות ורד הגליל מציעה בשר משובח באווירה גלילית
מאת: לייף סטייל
21/07/21
מסעדת טיביס בניצוחו של השף טיבי בחוות ורד הגליל מציעה אוכל טוב, בשר משובח ואווירה גלילית.
טיביס מקדמת במקום תרבות קולינרית גלילית המבוססת על חומרי גלם טריים, עונתיים ומקומיים בלבד והבשרים מיושנים, מטופלים ונבחרים בקפידה על ידי חיים טיבי עצמו, שהוא במקור קצב.
בכניסה למסעדה נתחי הבשר המרשימים ניצבים מסודרים בצורה מופתית במקרר היישון. העיצוב הפנימי כפרי והוא מתכתב עם הנוף של חוות הסוסים הסמוכה והגליל. המסעדה גדולה ויש בה גם חדר פרטי שמתאים לארוחה של 20 איש.
עיון בתפריט והסבר מלומד מהמלצרית מבהיר שטיביס מתמקדת בבשרים מעדרים מקומיים הגדלים בגליל ובגולן, לצדם מנות נוספות, שיתאימו לכל המשפחה.
המשותף לכולן הוא שכל המנות ללא יוצאות מן הכלל מיוצרות במקום. כולל הפסטה, ההלחמים, המאפים.
בתפריט של טיביס כל אחד יכול למצוא את מה שהוא אוהב
במנות הראשונות: ארטישוק בשילוב אספרגוס ברוטב לימוני
פולנטה מתירס, סלט קפרזה.
גזרת הפסטות של טיביס מפתה ביותר ונותנת "קונטרה" ראויה לבשר המהולל של המקום, כל המנות המבוססות על פסטה נעשות במקום ומוגשות עם מגוון רטבים,
"סוג" של רביולי במילוי ריקוטה וסלק על רוטב שמנת ואפונים
טורטליני שורט ריב בקר, פפרדלה בראגו, לינגוויני ירקות, ניוקי ערמונים.
תפריט הבשרים בטיביס כמתבקש, מציע את כל הקלאסיקות, החל מהמבורגר מבשר בקר טרי, עד נתחי פורטרהאוס שילוב של בשר פילה וסינטה, טיבון, ניו יורק סטייק, פריים ריב, אנטריקוט, פילה, טריו טלה.
הבשר בטיביס מפורק בקצבייה שבמקום ומיושן כהלכה. “הנתחים המובחרים מעדרים של מרעה חופש, מיושנים בתהליך ממושך תחת פיקוח קפדני וידע נרחב שנאסף במשך שנים רבות. כל נתח נצלה במידה המדויקת ומוגש אל השולחן באהבה גדולה”
טיבי, שהוא במקור קצב, מתמחה בבשר, לכן איכות הנתחים היו בהחלט ברמה גבוהה.
הרטבים שמוגשים עם הבשר, רוטב פלפל חרדל ויין מדגישים את טעם הבשר.
כתוספות לצד הבשר, יש צ'יפס טוב, תפא צלויים בתנור או סלט ירוק ומרענן.
המנות כולן, מושקעות, עשויות בקפידה וההשקעה באיכות חומרי גלם ניכרת.
לצד נתח בשר משובח מתבקש יין אדום טוב, כמו "סירה" של רמת הגולן
טיביס מתגאים בעובדה שהם מגישים יינות של יקבים ישראליים.
ויש גם בר עדכני, שמציע מגוון משקאות אלכוהולים וקוקטיילים עכשווים.
0 תגובות
תגובות