מסעדת "מונא" בירושלים מסעדה ששווה לנסוע במיוחד אליה, מספקת חוויה קולינרית מהגבוהות בישראל בניצוחם של השפים המוערכים איתמר נבון ומושיקו גמליאלי
מאת: סמדר שני
08/07/21
שבוע העיצוב המתקיים מדי שנה בבית הנסן בירושלים, הייתה הזדמנות מצוינת לשלב ביקור במסעדת "מונא" הירושלמית. ששוכנת בבית האמנים ששימש בעבר את האקדמיה לעיצוב בצלאל ומשמש בעשורים האחרונים כבית לאגודת הציירים והפסלים.
שילוב מנצח של מסורת אמנותית של המבנה וקילומטראז' מכובד של מסורת קולינרית.
התוצאה, חוויה גסטרונומית באווירה קסומה ורומנטית.
הקסם הגלום בבניין האבן היפהפה והישן, מייצר מקום שקט רומנטי שמזכירים חו"ל ועל כן מושך אותנו ומבלים רבים כל פעם מחדש.
על כן מושכת את הקהל האיכותי שיודע להעריך אוכל טוב ואת הקסם של המקום.
מסעדת מונא שחרף כל האתגרים, הצליחה למצב את עצמה כאחת המסעדות הבולטות והטובות בישראל ובטח בירושלים, לא מתיימרת להיות מסעדת שוק מגניבה,
מונא היא סוג של מסעדת ביסטרו עדכני השומרת על קלאסיקה.
השף מושיקו גמליאלי אחד השפים העולים, שיחד עם שותפיו איתמר נבון ורועי צבאג, מקפידים ומצליחים לשמור על קולינריה בסטנדרטים הגבוהים ביותר, עם תפריט לא גדול ולא יומרני.
מושיקו גמליאלי (שלמרות ההכשרה בבית מדרשו של אסף גרניט במחניודה) לזכותו ייאמר שבמונא הוא בנה תפריט עם קו ייחודי משלו. תפריט לא גדול ומתיש אלא מעניין ומדויק יש מנות בסגנון אירופאי קלאסי, עם קריצות ים תיכוניות..דגים, מולים, קלמרי, ספגיטיני סרטנים, פילה לוקוס, נתחי בשר משובחים על העצם במשקלים שונים ואפילו צ'יזבורגר משודרג.
החב'ר'ה במונא לא מפסיקים לחקור מנות חדשות ולשפר מנות קיימות,
יחד עם ההקפדה על שימוש בחומרי גלם הטובים ביותר,
התפריט מחולק לשלושה חלקים עיקריים: פתיחים, ראשונות, ביניים
לחם וחמאה, ברוסקטה טרטר בקר עם חמוצים בצד, פתחו יופי את התיאבון, המשכנו עם ברזאולה עם שבבי מנצ'גו
משם המשכנו לקינוחים..שניים ליתר דיוק..לשני קינוחים מצויינים, טארט שוקולד מפתיע וסוג של עוגיות נימוחות בפה, שיחד עם אספרסו איזנו יפה את "קלו דה גת -הראל 2018" יין אדום שהיה בן לוויה מושלם לאורך כל הארוחה.
הגענו לשלב החשבון, שמחים וטובי לב והופתענו לטובה שהמחירים במונא סבירים ביותר ביחס להשקעה בחומרי הגלם ולאיכות הארוחה.
ושוב יצאנו עם תחושה של עוד מהכל! שזה אומר בעצם הכל.
0 תגובות
תגובות