המסעדה החיפאית לוקס בניצוחו של השף עלאא מוסא, מספקת חוויה קולינארית של מטבח מקומי אותנטי באווירה שמחה.
מאת: סמדר שני
26/10/21
חיפה לא שוקטת על שמריה, העיר התחתית מתפתחת בקצב מסחרר והפכה לאזור בילוי נחשק עם סצנה קולינרית המושכת אליה מבקרים מכל קצוות הארץ.
רחוב הנמל בה ממוקמת מסעדת לוקס מתפקד כמדרחוב יפהפה ומשובץ לכל אורכו בברים ובתי אוכל
מסעדת לוקס, המוגדרת כמסעדה ים תיכונית עדכנית, בניצוחו של השף עלאא מוסא, שף מוערך וייחודי בנוף המסעדנים, שפתח את לוקס מצויד ברזומה מרשים, יחד עם שותפו אחמד אסאדי,
כאן בלוקס, השף עלאא מוסא, משלב את הכל לכדי סימפוניה מושלמת.
את המטבח של הבית, התשוקה לאוכל, האהבה לדגה מקומית, ואת הטכניקות שרכש במטבחים השונים בארץ ובחו"ל.
הקונספט של לוקס, על פי עלאא הוא "מקום עם וייב של לילה ואווירה צעירה, המגיש אוכל מקומי, עונתי, שמדבר לכולם, לא פלצני מדיי, עם טעמים שכולם מכירים ועם דגש על דגים ועל פירות ים".
לוקס אכן מציעה חוויה ייחודית בנוף המסעדות . עם עיצוב המקום מינימליסטי, לא מתאמץ. אבל יחד עם זאת חמים. התאורה אפלולית בשילוב מוזיקה קצבית עירוב של ערבית, עברית, לועזית וטורקית מכניסה לוייב הנכון.
החלל הפנימי מוארך ומרווח, בו ממוקמים במרחק בטיחות שולחנות בר זוגיים ושולחנות גדולים יותר.
הבר גדול ונוכח מאד ומשמש כמרכז ההתרחשות, שם גם עומלים על המנות מול עיני הסועדים.
המקום מלא בכל ימות השבוע, אולי בגלל הצמא של האנשים לנצל כל רגע.
לוקס גאים בתפריט יינות מגוון וקוקטיילים "פרשיים" ועדכניים המבוססים על קמפרי, ג'ין, וודקה, ערק ועוד..
בגזרת האוכל, ההתמחות של המקום. היא מנות המבוססות על דגים ופירות ים.
אבל יש בתפריט גם סינטה ונתחי בשר משתנים מדי יום
קרפצ'יו דג ים, סביצ'ה מרסל סטייל, טאבולה דג ים – מנה מקורית ומעניינת וסלט קלאמרי עם לבנה וסומק. פוקצ'ה מוגשת עם מטבל טחינה ולבנה אגוזים
פתיחים כמו קובה ניה סינטה וסשימי אינטיאס, טרטר ערבי של סינטה עם בורגול דק, טחינה טובה, פלפל חריף וצנוברים
ומנות ביניים ייחודיות כמו קוקי סן זאק וסלט טבולה עשבי תיבול רימון עם קוביות דג
בעיקריות, בר ים קרם כרובית קרם דלעת, פילה לברק, שישברק דגים, מחבת פירות ים עם חמאת עגבניות שרי ולימון כבוש.
ויש גם קינוחים מפנקים כמו "לילות ביירות" ומסקרפונה פירות יער
המכנה המשותף לכל המנות הוא חומרי גלם ים תיכוניים מעולים והרבה כישרון בשילוב אהבה ויצירתיות.
השף עלאא שם את כולו על הצלחת, את הניסיון ואת טכניקות הבישול המקוריות, כל זאת בשילוב טוויסט וקריצה מודרנית למטבח הערבי.
תוסיפו לזה את האוירה האותנטית, הקסם הייחודי של עיר נמל לבילוי חוויתי מסוגו בעיר התחתית בחיפה.
המקום עובד בכל ימות השבוע החל מהשעה 17.00
כתובת: הנמל 13, חיפה
0 תגובות
תגובות