אלבי הטברנה היוונית בשוק פשפשים משיקה תפריט חדש
עם מנות אותנטיות ומוקפדות לצד אלכוהול, מוזיקה יוונית ים תיכונית ואווירת טברנה.
מאת: סמדר שני
28/10/21
הוא הסיפור של השותפים שלום לוי וליאור דורי שערכו טיול שורשים ביוון לפני כעשור והתאהבו באווירה הקלילה והמאושרת של הטברנות הקטנות והמקומיות, בריח האוזו ובצלילי הטברנה והטעמים היווניים האותנטיים.
כשחזרו לארץ חיפשו מקום בילוי שיביא לידי ביטוי את החוויה היוונית המלאה, מקום שאפשר ליהנות, לשתות ולשחזר את האווירה הקסומה של סלוניקי.
בשיתוף שף אבישי בדור שהביא את חומרי הגלם האותנטים של יוון והתאים אותם במנות מפתיעות לחייך הישראלי.
עכשיו בהמשך לשיתוף פעולה עם חצי חינם שאחראית על יבוא של חומרי גלם מובחרים וטריים היישר מיוון אל תוך המטבח של אלבי, הם עלו שלב והחליטו לשדרג את התפריט של הקולינריה בלי לפגוע במרקם היוני.
התפריט החדש הוא תולדה של שיתוף פעולה בין השף אבישי בדור, היועץ הקולינרי של אלבי ומנהלת המטבח ספיר ליין 23 קונדיטורית בהכשרתה, שתחנתה הקולינרית האחרונה הייתה קונדיטורית במסה.
במסגרתו חודשו מנות אהובות והתווספו עשרות מנות המפתיעות בטעמן וטריותן, המושלמות לחלוק עם חברים, ליהנות מהאווירה של שוק הפשפשים ולפתוח שולחן של מזטים ואוכל יווני לצד כוסית אוזו.
התפריט החדש של אלבי, מחולק למספר קטגוריות ומומלץ מאוד לדגום מכולן:
סלט יווני כה פשוט ככה טעים, מלפפון קלוף חתוך גס, עגבניות חתוכות גס, בצל סגול, זיתי קלמטה, גבינת המאירי, זעתר, שמן זית ומיץ לימון.
עלי גפן עבודת יד במילוי אורז צימוקים על יוגורט שמיר ושרי
סלט טאבולה מרענן של בורגול, עשבי תיבול,לימון וגבינת המאירי
קבב של מוסר ים על טאבולה, פטרוזיליה, כוסברה, בצל מוחמץ ויוגורט
בקלוואה טלה שהוא בעצם תבשיל בשר טלה עטוף בעלי פילו עם צימוקים, פיסטוקים קרעי מוצרלה מטוגנים בטמפורה ופנקו על ריבת שרי וגספאצו עגבניות
גבינת קפלוטרי מגולגלת בעלי פילו דבש סילאן וסומסום שחור
פילה בקר קצוץ על הסכין, בצל סגול, צלפים, קורנישונים, צ׳ילי אדום
גירוס טלה עשוי משוק טלה מפורק בבישול ארוך, מוגש על פיתה יוונית, טחינה
סביצה אנטיאס כבוש בלימון על טחינה לאבנה, צ'ילי אדום, בצל ירוק, נענע, פטרוזיליה
גם בגזרת הקינוחים יש השקעה ויצירתיות:
ארטיקים בטעם לימונעארק בציפוי מגנום שוקולד לבן.
קרם מסקרפונה לבנה, צנוברים קלויים, תותים, גלידת תות ריקוטה ורוטב תות בזיליקום.
עוגיית פאדג׳ שוקולד עם בננות מקורמלות, בוטנים מלוחים, גלידת בננה ומרשמלו שרוף.
אלבי בהחלט מקום שהוא כולו לב, מספק חוויה יוונית מלאה, מקום שאפשר ליהנות, לשתות ולשחזר את האווירה הקסומה של סלוניקי .
שעות פתיחה: ראשון-חמישי 02:00-20:00
שישי ושבת 12:00-2:00
בימי שני משעה 20:00 נגן בוזוקי בהופעה לייב כמו באתונה.
מומלץ להזמין מקום מראש!
עולי ציון 6 שוק הפשפשים יפו
0 תגובות
תגובות