לייף סטייל > יין ואלכוהול

מסעדת פאסטל בהשראת תערוכה של קוּסאמה

מסעדת פאסטל בסמוך למוזיאון תל-אביב, משיקה תפריט מיוחד של השף קובי בכר בהשראת התערוכה המדוברת של האמנית היפנית יאיוֹי קוּסאמה שתוצג בישראל עד אפריל 2022

הגעתה של קוּסאמה לישראל מתרחשת לאחר ציפייה ארוכה
מסעדת פאסטל השוכנת בצמוד למוזיאון תל אביב זיהתה הזדמנות יוצאת דופן ותיקח חלק בחגיגה לרגל הגעה של התערוכה אשר דורגה כאחת מ-10 האירועים החשובים בעולם התרבות לשנת 2021 וכבר עושה היסטוריה בישראל עם מעל 100,000 כרטיסים שנמכרו טרום פתיחתה.

image

במסגרת שיתוף הפעולה של פאסטל עם המוזיאון, מסעדת פאסטל עושה השקה קולינרית של תפריט מיוחד ותעלה במקביל בשלל אירועים ותפריט מנות צבעוני בהשראת התערוכה.

image

לשף היצירתי קובי בכר, היה מאד קל להתחבר ולייצר "ארוחת קוסאמה" אשר משתלבת באופן מושלם בתפריט הרגיל של פאסטל

מנות הספיישל זמינות מיום פתיחת התערוכה לקהל הרחב 15.11
לאור הביקוש, פאסטל פתחו "סיט" אחר הצהריים חדש במסעדה בין השעות: 15:30- 17:00 -בו תוצע ארוחה עסקית שאליו ניתן לרכוש כרטיסים דרך אתר המוזיאון

בהמשך לביקוש המטורף לתערוכה, לראשונה מאז נוסד מוזיאון תל אביב, הוא ייפתח דרך קבע עד השעות הקטנות של הלילה ובאי המוזיאון יוכלו לשלב בילוי לילי בפאסטל וליהנות מקוקטיילים לצד מנות ספיישל.

פאסטל לוקחת חלק גם בהשקה הישראלית למותג הוויסקי הסקוטי סינגל מאלט החדש -אבפרלדי, אשר זוכה לתשומת לב מיוחדת עם תחילת שיווקו בישראל, כי אי אפשר בלי לשתות משהו ממש איכותי ושווה לצד המנות של קובי.

image

אבפרלדי, הנו וויסקי סינגל מאלט עטור פרסים והוויסקי, שזכה לכינוי "לגימת הזהב"
ויוצע בשלושה ביטויים:
אבפרלדי 12 שנה - מאלט פירותי, נקי ומלוטש עם נגיעות של דבש ותבלינים.
אברפלדי 16 שנה- וויסקי אשר יושן 16 שנה בחביות שרי
אבפרלדי 21 שנה – אשר מכונה וויסקי הזהב- לא רק בגלל צבע הזהב שלו, אלא בעיקר בזכות העמוק והמורכב אך עדיין חלק ונעים ממש כמו דבש.
אבפרלדי משתמשים במים איכותיים שמגיעים מנהר מפורסם בסקוטלנד בשביל לערבב את הוויסקי שלהם לאורך כל תהליך הכנת שלושת הביטויים: 12 שנה, 16 שנה, 21 שנה.

image
המסר העיקר לגבי המזקקה והוויסקי שמציגים אברפלדי, הוא שוויסקי נועד לשתות יחד וליצור חוויות משותפות,
זה מתחבר באופן מושלם לסדרת המנות שיוגשו בתפריט של פאסטל בהשראת יצירותיה של קוסאמה.
מנות המבוססות על חומרי גלם עונתיים עם נגיעות של אלמנטים מן המזרח.
כמו כן, יוצעו מנות חדשות ויצירתיות, ביניהן קינוח ביצת הפברז'ה האייקוני הלקוח מתפריט מסעדת מול ים, בה השף בכר שימש כסו שף במשך שנים - הפעם כדור הבדולח המסוכר של קובי בכר יעבור מייק-אובר קוסאמה סטייל וכשהוא מנוקד בנקודות.

image

עוד מנות בהשראת קוסאמה:
פופ ארט דלעת- סקאלופ צרובים על הפלאנצ'ה, זביון מיסו, אורז בר פריך וסלט גרגיר נחלים

image

נקודות אבודות - צ'אודר תירס "גילי", סרטן כחול, קרם גזר ומרווה,
דגי אינסוף - קוביות דג נא עטופות באבקת אצות, ביצי דג מעופף וצ'לי מותסס

image

זרועות התמנון - על גריל פחמים, עדשים מאסלה, צ'אטני עגבניות "מגי"

image

מסעדת פאסטל- שדרות שאול המלך 27, תל אביב

קרדיט צילום – חיים יוסף

תגובות

0 תגובות