אירוע פרסי המצוינות של המטבח הישראלי׳ הראשון מסוגו בעולם הקולינריה המקומי, נחתם בטקס מרשים. בנוכחות הזוכים, חברי ועדת הפרס, היזמים – אנשי הקולינריה נירית וייס, דוד קישקה ואתר החווית toMix
מאת: סמדר שני
08/12/21
ערב הסיום המרגש של הפרויקט, נערך ב׳רביבה הקומה השניה׳, בהובלת היו״ר מר עמית אהרנסון, בנוכחות הזוכים, חברי ועדת הפרס, היזמים – אנשי הקולינריה נירית וייס, דוד קישקה ואתר החווית toMix חותם חודש גדוש אירועים בפסטיבל המטבח הישראלי הראשון והאיר זרקור על כל מי שתורמים ליצירת תרבות קולינרית מקומית, יצירתית ומשגשגת.
ואלו הזוכים הגדולים:
מסעדת רוטנברג בפרס "המסעדה המצטיינת של המטבח הישראלי" לשנת 2021
פרס השף המצטיין של המטבח הישראלי לשנת 2021 – רז רהב
רהב שרק לפני כחודשיים חגג את יום הולדתו ה-30 מנחיל במסעדתו, דיוק ומקצוענות של מסעדות fine dining מובילות בעולם – משלב ההיכרות של כל סועד בשמו ועד למתן התפריט האישי החתום בסוף הערב.
על אף שנתיים קשות מאוד לתחום המסעדות רהב ממשיך להתקדם וליצור. מעבר למסעדתו העיקרית הוא יפתח בקרוב בר יין ואוכל באזור שוק לוינסקי וכן מאפייה פרטית.
בנוסף, הוענקו 2 פרסי הוקרה מיוחדים הוענקו הערב:
״פרס ההשראה" בחסות אמריקן אקספרס עבור מפעל חיים הוענק לשף שלום קדוש בן ה-73, נחשב לאחד האבות המייסדים של המטבח הישראלי המודרני ולמורה דרך קולינרי עבור יותר משלושה דורות של שפים. קדוש עמד בראש מסעדת "פרה על הגג" המיתולוגית במלון קראון פלאזה בירושלים אשר אירחה לאורך השנים מאות ארוחות מיוחדות בהשתתפות השפים החשובים בעולם והאכילה מלכים, נשיאים, ראשי מדינות ושועי עולם.
״פרס הוקרה מיוחד״ על תרומה יוצאת דופן להתפתחות וחיזוק מוסדות ועסקי המטבח הישראלי הוענק למערך הכשרות של ארגון "צהר" הוקם ב- 2018 מתוך מטרה להנגיש את הכשרות לציבור הרחב בישראל, תוך הקפדה על כל כללי ההלכה מחד אך באופן שקוף ומכבד מאידך
הזוכים בתחום המסעדנות
הפרס |
הזוכה |
המסעדה המצטיינת של המטבח הישראלי |
רוטנברג, גשר הישנה |
השף המצטיין של המטבח הישראלי |
רז רהב |
השף המבטיח של המטבח הישראלי |
אביעד פלד ואורי שטיינברג, פרא |
המסעדה החדשה המצטיינת של המטבח הישראלי |
אלטער, רמת השרון |
אוכל הרחוב המצטיין של המטבח הישראלי |
הקוסם, תל אביב |
מוסד הקולינריה המצטיין של המטבח הישראלי . |
חנן מרגילן, תל אביב |
המסעדה הכשרה המצטיינת של המטבח הישראלי |
דריה, תל אביב |
הזוכים בתחום היזמות והחדשנות
הפרס |
המועמדים |
פרס המיזם המצטיין לקידום המטבח הישראלי |
זרעי מורשת, לשימור וקידום פירות, ירקות ופרחים נדירים באזור המזרח התיכון |
פרס מיזם החדשנות המצטיין של המטבח הישראלי |
רידיפיין מיט (Redifine Meat), תחליפי בשר מן הצומח בהדפסה תלת ממדית |
הזוכים בתחום התיעוד והתקשורת
הפרס |
המועמדים |
פרס מצוינות בתיעוד המטבח הישראלי - ספר, סרט, סדרה |
אנחנו על המפית, כאן 11 |
פרס מצוינות בתיעוד המטבח הישראלי – מדיה חברתית |
נוף עתאמנה |
בתחום החקלאות, הייצור וחומרי הגלם
הפרס |
המועמדים |
פרס מצוינות לחקלאי ישראלי |
משק עפאים |
פרס מצוינות ליצרן ארטיזנלי ישראלי |
פתורה (שמן זית ודבש) |
פרס מצוינות בתחום ייצור היין, הבירה והאלכוהול |
יוליוס (מזקקה) |
0 תגובות
תגובות