מסתבר שסדנת פיצה מרוכזת של שלוש שעות תספיק בהחלט ובסיומה כל אחד יכול להכין פיצה שלא נופלת ברמתה משום פיצרייה.
מאת: סמדר שני
30/01/22
מסתבר שסדנת פיצה מרוכזת של שלוש שעות תספיק בהחלט ובסיומה כל אחד יכול להכין פיצה שלא נופלת ברמתה משום פיצרייה.
יפתח מעביר סדנה מעשית "סדנת תכלס" שמלמדת בצורה הכי ברורה ופשוטה את כל השלבים בהכנת הפיצה. סדנה ממוקדת, ממצה, לא חופרת ולא מתישה - כשהרעיון של יפתח הוא שכל משתתף ייצא ממנה בידיעה שחד משמעית הוא יודע להכין פיצה.
איך הוא עושה את זה? הסדנה של יפתח היא שילוב של הסברים והדגמה והוא מחלק אותה לשלושה חלקים
בחלק הראשון יפתח מסביר על "כל מה שצריך לדעת על עולם הפיצה" - סוג של הרצאה שהמטרה שלה ליישר את הקצוות בין כולם ולנטרל את החששות.
יפתח מסביר בצורה פשוטה וברורה על דרכי עבודה, סוגי קמחים, איך הם עובדים ומה היתרונות של כל קמח וקמח, מה ההבדל בין שמרים טריים ויבשים, התפחות, התססות, סוגי עגבניות, גבינות, בצק מקדים, כלים ועוד .
השלב השני של הסדנה הוא השלב בו יפתח מדגים למשתתפים שלב אחרי שלב איך מכינים את הבצק של הפיצה- לכן הוא חלק חשוב ביותר!
בשלב ההדגמה- יפתח עושה את הדברים אחד לאחד, כך שכל אחד מהמשתתפים יעשה את זה בבית ייצא לו אחד לאחד אותו דבר!
ליפתח יש מתכון מנצח לבצק פיצה מארבעה מרכיבים בסיסים: קמח, שמרים, מים ומלח.
הוא מסביר על הכמויות והיחס ביניהם ומדגים איך הוא שוקל את הקמחים, שוקל את השמרים ומודד את המים. יפתח מדגים את "לישת הבצק" משלב הכנסת החומרים למיקסר עם וו לישה
תוך כדי העבודה של המיקסר- המשתתפים רואים איך הבצק נראה ו"צריך להיראות" בכל שלב של לישה (אחרי דקה, אחרי 3 דקות. אחרי 10 דקות)
בזמן שהבצק "נח" מגיע השלב שבו יפתח מדגים איך "מכינים את הפיצה" בשלב זה כל משתתף מקבל כדור בצק משלו ולומד לרדד את הפיצה מרמת הכדור הגולמי,
לאחר מכן יפתח מדגים איך להכין רוטב עגבניות בסיסי וטוב, יפתח מדגים כמה רוטב למרוח (מסתבר שלא הרבה) לאחר מכן מסביר באיזה סוג גבינה מומלץ להשתמש (מוצרלה כמובן) יחס הגבינה שצריך לשים (מסתבר שלא הרבה) ואיזה תוספות לשדך לפיצה על בסיס רוטב עגבניות ואיזה תוספות לשדך לפיצה "לבנה"
בסיומו של השלב הזה, כל אחד מהמשתתפים יודע להכין בלי שום בעיה פיצה מרגריטה, פיצה "לבנה" עם פטריות ופיצה פסטו עם צנוברים כל אחד לפי טעמו. *אגב, כל המוצרים זמינים באתר
לאחר שלב "הרכבת הפיצה" יפתח מדגים כיצד "מעבירים את הפיצה ממשטח העבודה (באמצעות מרדה) לאפייה, מסביר על הבדלי זמן אפייה בין תנור ביתי לבין טאבון
במהלך אפיית הפיצה, יפתח מדגים איך ומתי לסובב את הפיצה (באמצעות כף סיבוב מחוררת) ולבסוף איך להוציא אותה ואיך לחתוך את הפיצה באמצעות "חותכן פיצה".
בזמן שהמשתתפים אוכלים את הפיצה, נמשך החלק השלישי והאחרון, בו יפתח חוזר לבצק שהכין בתחילת הסדנה ומדגים כיצד הוא נראה לאחר ההתפחה, בשלב זה הוא מדגים כיצד הוא מחלק אותו לכדורים מושלמים לפיצה,
מלמד על יחס החלוקה (מסתבר שמקילו קמח אפשר להכין חמש פיצות בגודל יפה) וכיצד הוא מסדר את הכדורים במגש התפחה ייעודי!
במהלך הסדנה יפתח מעודד את המשתתפים לשאול שאלות ומתקשר את כל המידע בקבוצת פייסבוק ובערוץ יוטיוב
טיפ של יפתח לסיום! מסתבר שאפשר להכין בתנור ביתי פיצה מהטובות שאכלתם, אז איך עושים את זה שלב אחרי שלב:
מדליקים תנור על 250 מעלות
שמים את הרשת באמצע
לוקחים מחבת כמה שיותר עבה יותר טוב - עדיף מחבת ברזל יצוק מורחים עליה שמן בנדיבות
פותחים את הבצק בתוך המחבת עם האצבעות
מורחים רוטב גבינה ושמים תוספות כל אחד לפי טעמו
מעלים את המחבת על הגז ונותנים לפיצה להיאפות
ברגע שהיא מקבלת קריספיות ואפייה מלמטה
מכניסים אותה לתנור לעוד 4 דקות שתקבל צבע מלמעלה וקיבלתם את אחת הפיצות הכי טובות שאכלתם.
0 תגובות
תגובות