לייף סטייל > מסעדות וקולינריה

כל מה שצריך לדעת כדי שהפיצה תצא כמו בדרום איטליה

לקראת יום הפיצה הבינלאומי שיצוין ברחבי העולם ב - 9.2.22
כל מה שצריך לדעת כדי שהפיצה תצא בול כמו בדרום איטליה בסדנת פיצה נפוליטנית בטאבון.

לקראת יום הפיצה הבינלאומי שיצוין ברחבי העולם ב - 9.2.22
חיים בר, מומחה לפיצה שמעביר במקצועיות רבה סדנת פיצה נפוליטנית בטאבון. מלמד כל מה שצריך לדעת כדי שהפיצה תצא בול כמו בדרום איטליה
אי אפשר להתעלם מהתשוקה העזה לפיצה של חיים בר, מומחה לפיצה שמעביר במקצועיות רבה סדנאות פיצה בטאבון.
את המסורת האיטלקית והמבטא קיבל חיים מאמו שנולדה באיטליה, יחד עם אהבה למטבח האיטלקי וכבוד לחומרי גלם איכותיים.

image

היום הוא מעביר סדנאות פיצה נפוליטנית בטאבון מטעם כרמל דיירקט, בהן הוא מנחיל את הידע ואת האהבה שצבר בתחום.
חיים בר כאיש שחי את עולם הפיצה וכיועץ קולינרי למסעדות איטלקיות מובחרות, מעביר את הסדנה בתשוקה, במקצועיות, אהבה ודיוק מופתי, ומלמד את כל מה שצריך לדעת כדי שהפיצה תצא בול כמו בדרום איטליה.

imageהסדנה אורכת 3 שעות, השעה הראשונה מוקדשת לחלק התאורטי בה חיים מלמד כל מה שצריך לדעת על עולם הפיצה, סוגי הקמח השונים, תהליכי התפחה, התנהגות של שמרים יבשים, שמרים טריים וההבדלים ביניהם, על הידרציה – יחס המים והקמח בבצק. מונחים כמו מה זה ביגה איטלקית (בצק מקדים הנוצר על מנת לשפר את הטעם של הבצק וערכיו על ידי תסיסה) שימוש נכון במיקסר ביתי, סוגי עגבניות, רטבים ממתכונים סודיים, גבינות ועבודה נכונה על טאבון ותנור ביתי.

image

בחלק השני חיים מדגים את הכנת הפיצה החל משלב בחירת הקמחים, שקילה, "בצק מקדים" ועד השלב שהפיצה יוצאת מהתנור ומוכנה לאכילה. חיים מדגים איך עובדים עם בצק, מראה איך מכדררים לכדורים, מראה איך לפתוח את הבצק בצורה מושלמת, איך להרכיב את הפיצה, איך מניחים את רוטב העגבניות המסורתי, איך מניחים את גבינת המוצרלה ואיך מזליפים את השמן זית על כל פיצה, לפני כניסתה לטאבון ואיך להעביר אותה לטאבון ואיך היא יוצאת מהטאבון הבוער תוך שלוש דקות.

image

לאחר שלב ההדגמה, כל משתתף מקבל כדור בצק ומתרגל את העבודה עם הבצק תוך כדי השגחה של חיים.
במהלך הסדנה חיים מלמד להכין סוגים מפתיעים של פיצה כמו פיצה עם תפוחי אדמה מדורה ואפילו פיצה קינוח, עם מיני קרם ברולה קפוא, דובדבני אמרנה ספוגים במיץ של עצמם וזילוף של גנאש שוקולד

image

קשה לעמוד במראה המלבב של הפיצה שיוצאת מהתנור ריחנית ומבעבעת, עם השוליים הקריספיים, הבצק האוורירי והטעם הנפלא.
חיים מסביר בסבלנות וידע עצום איך להכין את הפיצה המושלמת לאורך כל הסדנה ובהמשך שומר על קשר וזמין לכל שאלה של המשתתפים בקבוצת וואטסאפ שהוא מקים לכל סדנה.
וכמו כן הכל מתעדכן באינסטגרם ובעמוד פייסבוק שלו

תגובות

1 תגובות

1

אורח/ת - כפיר שמחון

02 בפברואר ב 21:54

אין על חיים בר, מקצוען אמיתי, מסביר הכל לפרטי פרטים ומלווה אחד אחד גם לאחר מכן, מומלץ בחום