לייף סטייל > יין ואלכוהול

סלט ישראלי ליום העצמאות

מתכון לסלט סלנובה, שסק וגבינת המאירי ברוטב דבש ולימון שעובד נפלא עם יין סנואו טורא 2020

image

מנה ישראלית ליום העצמאות:
סלט סלנובה, שסק וגבינת המאירי של שפית נרקיס אלפי

(מצרכים לשני סועדים)

- ראש אחד של חסה סלנובה

- שני שסק קלופים וחצויים

- 15 גר׳ גבינת המאירי

- 15 גר׳ אגוזי לוז קלויים וחצויים

- כפית גדושה של דבש

- קורט מלח

- כף וחצי מיץ לימון

- שתי כפות שמן זית

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את הדבש, שמן זית, מיץ לימון וקורט מלח עד לקבלת רוטב אחיד.

בקערה נפרדת, מניחים את החסה והשסק, עליהם שופכים את הרוטב המוכן, מערבבים, ומעל מפזרים את גבינת המאירי ואגוזי הלוז.

המלצה להתאמת יין אשר יתאים בצורה מושלמת למנה:
סנואו טורא 2020 יין לבן ארומות פרי הדר, פפאיה ופרחי יערה.
גוף בינוני עם חמיצות מרעננת, טעמי מלון ופומלה לבנה.

קרדיט צילום: גיל אבירם

תגובות

0 תגובות