יקב בנימינה מציג את השלישייה המנצחת: המערה 2019. המערה גפנים בוגרות 2018. וברנדי vsop החדש של בנימינה
מאת: סמדר שני
26/07/23
יקב המערה- איפה הכל התחיל:
בשלהי המאה ה 16 - על צלע הר חורשן, נחצבה מערת ענק.
תנאי הלחות והקירור האידיאלים במקום: חושך מוחלט, רמת לחות שאינה יורדת מתחת ל 80% וטמפרטורה קבועה של 18 מעלות,.
הפכו את המערה למקרר יינות טבעי.
משנת 2000 המבנה משמש בית ליקב המערה - כמרתף התיישנות והתבגרות ליין ומכאן שמו: “יקב המערה".
המערה 2019
המערה 2019 - הנו יין הדגל של יקב בנימינה, יקב בוטיק ייחודי.
היין הראשון של יקב המערה הושק בשנת 2000.
הרכב זנים: 65% קברנה סוביניון, 30% מרלו, 5% פטיט ורדו.
הענבים המובחרים שיוצרים את יין המערה, כולם מגיעים מאזור גידול גליל עליון.
בגלל גילם הבוגר של גפנים אלו, באופן טבעי מתקבל יבול נמוך אשר אינו עובר את ה700 טון לדונם.
טעמו של יין המערה 2019 מורכב, מפתה וחלק, בעל מרקם מלא וקטיפתי ושוהה זמן רב בחיך.
מאופיין בעושר ארומתי, ניחוחות פרי אדום ופטל, משולבים בניחוח עץ אלון קלוי, וניל ומעט שוקולד.
ההתיישנות הארוכה בתנאי מערה, יצרה יין מאוזן בעל בוקה מורכב ובעל נוכחות רבה בעת השתייה.
אלכוהול: 14.5%
מחיר:
המערה גפנים בוגרות 2018
המערה גפנים בוגרות 2018 הנו יין הפאר של יקבי בינימינה
יין ייחודי ועשיר מאוד מענבי קברנה סוביניון, אשר נבצרו בכרם, נטוע על קרקע בזלתית מאווררת, בתחילת שנות ה- 80 בכרם בן זמרה.
לאורך השנים, בזכות טיפול קפדני, תנאי אקלים מיטביים, גיל הגפנים והקפדה על בציר במועד המדויק, עזרה להפקת ענבים בעלי בשלות מלאה ומאוזנת, ומכלול הגורמים הללו הניב כרם גפנים בוגרות, אשר ממנו המופק פאר יצירת יקב המערה.
הכרם הניב יבולים נמוכים באופן טבעי, אשר נעים בממוצע בין 500 ל-700 ק"ג לדונם.
יין המערה גפנים בוגרות, מתאפיין במורכבות ובעושר ארומטי עם שילוב של רעננות וגוף מלא. יין מאוזן עם סיומת ארוכה ואלגנטית.
טעמו של היין אופטימאלי, לאחר מזיגת ביניים לדקנטר כשעה לפני ההגשה.
תנאי אחסון אופטימאליים של היין יאפשרו לו להתפתח בבקבוק, ולהגיע למורכבות נוספת ועושר טעמים מרתק.
מחיר:
מגיע בתוך קופסת עץ מהודרת - אידאלי כמתנה.
ברנדי המערה V.S.O.P
ברנדי vsop החדש של בנימינה
כרמים ואזורי גידול:
ברנדי vsop החדש של בנימינה, מופק מענבי סוביניון בלאן ומוסקט קנלי, אשר נבצרו משתי חלקות כרם הממוקמות באזור הגליל התחתון, ברכס הגלבוע ורמת סירין.
הזיקוק של בציר 2017, בוצע במסגרת 3 חודשים מסיום התסיסה,
על מנת להבטיח את הארומה והטעם.
לאחר הזיקוק, הנוזל הועבר לחביות עץ אלון רפתי בנפחים שונים: Hogshead בנפח 225 ליטר ו-Butts בנפח 500 ליטר, בהן התיישבו לפרק זמן של 4 שנים במערה ליצירת מורכבות של עץ האלון.
רשימת טעמים:
עגול בפה ובעל גוף בינוני.
לברנדי צבע ענבר זהוב, תווי ריח חמים של מתיקות פאי תפוחים, פוגשים בניחוח העדין של דובדבנים אפויים ואפרסקים בשלים.
עם סיומת בינונית של אגוזים מסוכרים, קרמל ורמיזה של פרי הדר וקרם וניל.
מחיר: ברנדי המערהVSOP - 800 ש"ח לצרכן.
0 תגובות
תגובות