כביש / ספורט > כתבות

סיטרואן C5 איירקרוס החדש יוצא לאור

פלטפורמה חדשה, ממדים מוגדלים, עיצוב אגרסיבי ומגוון יחידות הנעה

סיטרואן מבית סטלאנטיס משיקה את הדור השני של סיטרואן C5 איירקרוס, עם שינויים רבים ביחס לדגם הקודם. ה-C5 איירקרוס המקורי הושק לפני כשבע שנים וזכה למתיחת פנים לפני שלוש שנים, עתה מוצג רשמית הדגם החדש שמבוסס על פלטפורמת STLA הבינונית של סטלאנטיס ועל דגם התצוגה C5 Aircross Concept שהוצג בתערוכת פריז 2024.

image

בסיטרואן מתייחסים לדגם החדש כספינת הדגל של המותג ומגבים זאת בשדרוג משמעותי בכל היבט ביחס לדגם המוחלף. הממדים צמחו משמעותית: האורך הכולל ל-4.652 מטרים (150+ מ"מ), הרוחב ל-1.920 מטרים (60+ מ"מ) ובסיס הגלגלים ל-2.784 מ"מ (60+ מ"מ), ממד הגובה נותר ללא שינוי, 1.660 מטרים.

image

העיצוב החדש הרבה יותר חד וזוויתי למראה בהשוואה לדור הקודם, עם סרחי עודף קצרים וכתפיים מודגשות. בחרטום נמצא גריל מרשים עם סמל סיטרואן החדש ויחידות תאורה Matrix LED (העיצבו של גרסאות הבנזין והחשמל שונה מעט בחלק הקדמי). במבט מהצד בולטים בתי הגלגלים, החישוקים הגדולים וקורה C המסיבית, מאחור הדגם החדש נראה מגובש ויוקרתי הרבה יותר.

את קונספט עיצוב תא הנוסעים מכנה סיטרואן C-Zen Lounge Architecture כאשר הכוונה היא להציע תחושת לאונג' מפנקת. סיטרואן מדברת על "ספה", ו"חדר אורחים" כאשר בפועל זה מתרגם לריפודים ולדיפונים חדשניים, למושבים רחבים ומפנקים ולמערכות נוחות שונות. סביבת הנהג השתנתה לחלוטין וכוללת עתה מסך מולטימדיה אנכי גדול בהמשך לקונסולה המרכזית, לוח מחוונים דיגיטלי והגה חדש. כמו הדגם הקודם, גם החדש כולל את מערכת מתלי האוויר Progressive Hydraulic Cushions שאמורה לספק נוחות נסיעה גבוהה במיוחד. רשימת האבזור בתא הנהג כוללת בין השאר מושבים מתכווננים עם חימום/אוורור ועיסוי, תפעול קולי, מערכת מולטימדיה עם ChatGPT מובנה, טעינה אלחוטית, תאורת אווירה ועוד ועוד.

image

חידוש משמעותי נרשם בסעיף יחידת ההנעה, כאשר האיירקרוס החדש מציע שלוש כאלו. הראשונה היא יחידה היברידית עם מנוע 3 צילינדרים 1.2 ליטר 136 כ"ס ומנוע חשמלי 12 כ"ס. גרסה זו עושה שימוש במערכת חשמל 48V ומאפשרת נהיגה במצב חשמלי מלא. השנייה היא יחידה היברידית-נטענת עם מנוע 1.6 ליטר 4 צילינדרים ומנוע חשמלי שמפיקים יחד הספק מרבי משולב של 195 כוחות סוס. טווח הנסיעה החשמלי בגרסה זו הוא 86 ק"מ. הגרסה השלישית היא חשמלית מלאה, עם הספק של 210 או 230 כוחות סוס וסוללת 73 או 97 קווט"ש בהתאמה. טווחי הנסיעה הם עד 520 ק"מ עם הסוללה הקטנה יותר או עד 680 ק"מ עם הסוללה הגדולה.

סיטרואן C5 איירקרוס החדש יגיע לישראל במהלך הרבעון השלישי של השנה, ככל הנראה בכל שלושת גרסאות ההנעה. לצד התחרות עם שלל המותגים הסיניים (בגרסאות החשמליות), צפויה לו גם תחרות אל מול הג'יפונים הקוריאנים וגם תחרות מבית מול פיג'ו 3008. העיצוב החדש ממצב אותו גבוה מבעבר וגם הבחירה מבין גרסאות הנעה שונות יכולה לעזור, אבל כרגיל בשוק הישראלי, הפרמטר המרכזי שייקבע את עתידו בסופו של דבר יהיה ככל הנראה תג המחיר.

image

תגובות

4 תגובות

1

אורח/ת - בעל סיטרואן

11 במאי ב 04:05

סיטרואן מספקת נוחות ולא יותר מזה. ואז מתחילים עם בעיות כמו חוסר מקצועיות של המוסכים, המחירים היקרים של החלקים והיחס המזוויע שמקבלים במוסך כשנגמרת האחריות.
מי שחושב סיטרואן, שיחשוב שוב!!!

2

אורח/ת - איציק

12 במאי ב 18:25

רכב מאוד נוח, נהיגה מפנקת, מרחב פנימי גדול
בכול מותג יש מוסך טוב ומוסך רע
בינתיים מרוצה מהמוסך שלי

3

אורח/ת - אחד העם

13 במאי ב 20:13

הרכב הכי נוח והכי מפנק למחיר הזה .
כעת גם חשמלי זה מעולה .
וכל עם ישראל ששבוי בקונספציה שימשיך לנסוע בעגלות קוריאניות .
אני עם סיטרואן שניה ואפס תקלות .

4

אורח/ת - אורח

13 במאי ב 23:10

יש לי סיטרואן c5 אייר קרוס כבר 5 שנים.
רכב מעולה מאוד נוח 0 תקלות . שקט מוסך מעולה מחירים נוחים שווה

נגישות