לייף סטייל > מסעדות וקולינריה

במיוחד לחג שבועות - מתכון לעוגת גבינה קלאסית כמו של פעם

לקראת חג שבועות קבלו מתכון לעוגת גבינה קלאסית, אפויה ועדינה - כמו של פעם!
המתכון של קונדיטורית "חלום יעקב" שחוגגת 3 עשורים של עוגות ומאפים עם 9 סניפים ברחבי הארץ

חג השבועות הולך ומתקרב, השדות נצבעים בצהוב אט אט וריח הבישולים מביא ניחוחות של מאפי גבינות טעימים.
אנחנו דאגנו לכם למתכון לעוגת גבינה קלאסית, עם תחתית עוגיות ושכבת גבינה אפויה ומפנקת.

image

גבינה קלאסית כמו של פעם

חומרים לעוגה עגולה בקוטר 20 אינץ' :

חומרים לבסיס:
250 גרם ביסקוויטים (שרוול)
100 גרם חמאה מומסת

הכנת הבסיס:
לטחון את הביסקוויטים דק דק, להמיס את החמאה.

לערבב בעזרת מרית שכל הביסקוויטים יהיו עטופים בחמאה.

להדק את העוגיות לבסיס העוגה בגובהה אחיד .

חומרים לעוגת גבינה:

גבינה 5% -300גרם

גבינה טוב טעם -200גרם

שמנת חמוצה -100גרם

ביצים מופרדות -5י"ח

סוכר לתערובת הגבינה -100גרם

סוכר להקצפת החלבון -150 גרם

אינסטנט פודינג וניל -30גרם

אבקת חלב -40 גרם

קורנפלור -40 גרם

מלח קורט – 5גרם

סוכר וניל – 10גרם {שקית}

גרידת לימון -מרבע לימון

הכנת עוגת גבינה:

1. להפריד ביצים לשתי קערות.

2. לקערת החלמונים {צהובים} להוסיף סוכר ,סוכר וניל ,גרידת לימון ולערבב

3. להוסיף לקערה גבינת טוב טעם , גבינה 5%, ושמנת חמוצה ולערבב. לסנן יחד קורנפלור, אבקת חלב, אינסטנט פודינג וניל, להוסיף לקערת הגבינות ולאחד את כל החומרים לעיסה אחידה.


בקערת המיקסר בעזרת וו מטרפה:
1. מקציפים את החלבונים{לבן ביצה} ולהוסיף סוכר בפעמיים תוך כדי הקצפה עד לקבלת קצף יציב לבן ומבריק.

2. יוצקים שליש מתערובת החלבונים לקערת הגבינות ולערבב מלמטה כלפי מעלה בתנועות עטיפה, לחזור על פעולה זו שלוש פעמיים עד לקבלת עיסה הומוגנית ואחידה .

3. יוצקים את התערובת לתבנית מחליקים ומיישרים .


אפייה

אופים בשלושה שלבים:

שלב ראשון : מחממים תנור ל 220 מעלות -מכניסים את העוגה ל15-10 דקות עד לקבלת קרום זהוב עדין .

שלב שני : מורידים את טמפ' התנור ל - 150 מעלות -פותחים את דלת התנור למשך 10 דקות {כן כן לא טעות אנו רוצים להוריד טמפ' האפייה }

שלב שלישי : אופים בטמפ' 150 מעלות במשך 40 דקות .

העוגה מוכנה כשהיא זהובה ויציבה ניתן לגעת עם האצבעות ולהרגיש שהיא יציבה.

מוציאים את העוגה ומצננים כשעתיים בטמפ' החדר עד להתייצבות

רק אז מכניסים לקירור ניתן לאכול למחרת או שהעוגה קרה לחלוטין.

בתיאבון!

image

נגישות