לייף סטייל > מסעדות וקולינריה

המאפין שיגרום לכם להתאהב בגבינה מחדש

חג השבועות הוא גם חג הגבינות, ואי אפשר להתעלם מהריחות והמאפים שמביאים איתם תחושת בית וחום. מה יותר מושלם לשולחן החג מאשר מאפין גבינות עשיר, נימוח בפנים וזהוב מבחוץ?
מתכון באדיבות יהונתן גלעדי, השף של חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם

לכבוד חג שבועות קבלו מתכון למאפין גבינות מפתיע, מאפה מלוח שמרגיש כמו פינוק של ממש. קל להכנה, מרשים בהגשה, ומתחסל תוך רגע.

image

מאפין גבינות

(*למתכון נדרש מגש מאפין 12 או 9. אם אין מגש מאפין ניתן להשתמש במנג'טים חד פעמיים)

מצרכים:

  • 1.5 כוסות קמח לבן או כוסמין
  • 1 כף אבקת אפייה
  • כפית שום כתוש
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 2 פילה אנשובי (אופציונלי)
  • 1 כוס צ'דר כתום אירי מגורד
  • 1 כוס צ'דר אנגלי פארמר'ס צ'יז מגורד
  • 1 כוס אמנטל שוויצרי
  • 1 כוס חלב
  • 1 ביצה לארג'
  • רבע כוס שמן זית

הוראות הכנה:

לחמם תנור ל-180 מעלות או טורבו 160.

לערבב את כל המרכיבים למסה אחידה בקערה בעזרת כף עץ.

למלא את התבנית 43 גובה.

לאפות כ 25 דקות עד להזהבה.

עדיף להגיש חמים.

שיהיה חג שמח וטעים!

image

תגובות

0 תגובות

נגישות