ג'יפ מציגה מתיחת פנים לרכב הפנאי הקטן שלה, הנה כל מה שצריך לדעת על הדגם המחודש
כארבע שנים לאחר השקתו, מציגה ג'יפ מתיחת פנים לרכב הפנאי הקומפקטי שלה, הראשון שזכה גם לגרסאות בעלות הנעה חשמלית מלאה. כזכור, דגם זה פותח במסגרת שיתוף הפעולה עם סטלאנטיס וחולק פלטפורמה עם הדור השני של פיג'ו 2008. הדגם אף זכה בתואר "מכונית השנה באירופה" לשנת 2023. הדגם שתוכנן ועוצב עבור הקהל האירופאי בסגמנט B-SUV המבוקש נמכר בלמעלה מרבע מיליון יחידות מאז השקתו, כ-60% מהן בגרסאות בעלות הנעה חשמלית מלאה או חלקית.
לקריאה נוספת:
משפחת ג'יפ מתרחבת לעולמות ההיברידים - Jeep Avenger e-Hybrid החדש
השקה מקומית – ג'יפ אוונג'ר 2024
מתיחת הפנים של האוונג'ר היא קוסמטית בעיקרה, כאשר העיצוב כולל את הגריל המפורסם בעל שבעת הפסים, הפעם עם תאורת LED, יחידות תאורה LED Matrix חדשות וגם פגושים חדשים וחישוקי ''17 ו-''18 חדשים. השינוי נועד בראש ובראשונה להציג מראה קצת קשוח יותר ביחס לדגם המקורי.
בפנים הרכב ג'יפ התרכזה בשיפור תחושת האיכות עם שימוש נרחב בחומרים רכים, ריפודי אריג/ויניל ברמות גימור Altitude ו-Summit וריפודים ירוקים הניתנים לשטיפה בגרסאות 4xe. מתג השליטה במערכת ה-Selec-Terrain זכה לצביעה אדומה בולטת וכמו מערכת בקרת הירידה במדרון מערכת זו מהווה חלק מהסטנדרט בכל הגרסאות, כולל הנעה קדמית.
היצע יחידות ההנעה כולל עתה מנוע בנזין טורבו 1.2 ליטר 100 כ"ס עם גיר ידני, מנוע e-Hybrid בשידוך לתיבה דו-מצמדית 6 הילוכים או מנוע 4xe היברידי בשידוך למערכת הנעה כפולה ותיבה רובוטית DCT. גרסת הקצה היא חשמלית מלאה עם מנוע 156 כ"ס וסוללת 54 קווט"ש וטווח מרבי של עד 400 ק"מ. שינוי חשוב בגרסה הבסיסית הוא המעבר לרצועת טיימינג שאינה טבולה בשמן, מאפיין של חלק ממנועי סטלאנטיס שגרם לבעיות. האוונג'ר מגיע כאמור בגרסאות הנעה קדמית וכפולה ומפרט השטח שלו כולל את בורר מצבי הנהיגה, בקרת ירידה במדרון, זוויות גישה ונטישה של 22 ו-35 מעלות בהתאמה ומרווח גחון נאה של 210 מ"מ.
פלח רכבי ה-B-SUV הוא מהמבוקשים ומהתחרותיים ביותר בעולם הרכב, כיום ומאז השקת האוונג'ר הצטרפו דגמים רבים לקלחת הרותחת הזו. האוונג'ר נראה טוב ויש לו את הסמל (והגריל) הנכונים, אבל לא בטוח שמקצה שדרוגים שהוא בסופו של יום קוסמטי בעיקרו יעזור לו להמשיך ולהיות תחרותי אל מול שלל רכבי הפנאי הקומפקטיים שמציפים את השוק.
1 תגובות
1
אורח/ת - בן צרויה
22 במאי ב 14:52
יש הילוך כוח? יש נעילות? אם לא - סתם עוד צעצוע מקושקש לעלות על מדרכות בתל אביב.
תגובות