אופנועים / טרקטורונים > כתבות אופנועים

80 שנים לווספה באירוע רכיבה המוני ברומא - איטליה 2026

משלחת של 33 ישראלים - חובבי ווספה מושבעים, יצאה לרכיבה והשתתפות בחגיגות 80 שנה לקטנוע שהפך מאז 1946 לשם הגנרי לקטנוע ולמותג נחשק בקרב רוכבים דו-גלגלי
סיכום האירוע: אבישי שמש , סרטון: לירן רון

כותב אבישי שמש מחוויות רומא:

כאספן מושבע של מותג הווספה ואחד שמחזיק מספר ווספות, שנה שלימה חיכיתי לרגע הזה וידעתי שלא חשוב מה יהיה המצב - אם זה בטחוני ואם זה אישי, אני חייב להיות שם כי זו הולכת להיות חגיגה נהדרת, צבעונית ומהנה. והכוונה בחגיגה זה 80 שנה לווספה האייקונית והאהובה עליי ביותר.

סרטון מסכם של לירן רון:

כבר במטוס הרגשתי שהולך להיות מצויין השנה, כי להבדיל משנים קודמות שנסעתי מהארץ לבד למפגשים בגלל המצב הבטחוני, הפעם הגיעה משלחת מכובדת של 33 ווספאים תוצרת כחול לבן. שכרנו ווספות ביחד ברומא, טיילנו במקומות הכי יפים ברומא ואכלנו במקומות הנחשבים ולכל מקום שהגענו עם הווספות אנשים נתנו כבוד וחייכו אלינו בחברות. קשה לתאר במילים את האווירה המיוחדת שהייתה ברומא בסוף השבוע הזה - אלפי ווספות מכל הדגמים והשנים מפוזרות בכל פינה, בכל רגע נתון צרצור מנוע הווספה נשמע ברחבי העיר וזו שירה באוזניי. היה כיף לרכב על הווספה ברחובות העתיקים של רומא ולהרגיש שייך. הזכות הווספה הגעתי למקומות חדשים והכרתי חברים חדשים. בזכות הווספה נפגשתי עם חברים וותיקים מארצות אחרות ויכולנו להעביר חוויות. המכנה המשותף לכולנו זה אהבת הווספה, לא משנה איזה ווספה, איזה מודל או איזה צבע וזו הגדולה של המועדון הזה.

אבישי שמש - אספן וחובב ווספה מושבע, מוביל פעילויות ונשיא רוכבי הווספות הישראליות

178309697249317830969726781783096972982

ווספה מאז 1946

קבוצת פיאג'ו - יצרן מותגי אופנועים איטלקי, השיק את הווספה הראשונה בשנת 1946 כפתרון תחבורה פשוט, זול ויעיל לאיטליה ההרוסה של לאחר מלחמת העולם השנייה. המהנדס קוראדינו ד'אסניו, שלא אהב אופנועים קונבנציונליים, עיצב כלי ייחודי עם גוף מתכת רקועה, מגן קדמי ומדרס רגליים שטוח שמנע מהרוכבים להתלכלך. העיצוב המעוגל וצליל המנוע הייחודי העניקו לו את השם Vespa ("צרעה" באיטלקית).
מהר מאוד הפכה הווספה לקטגוריה משל עצמה והמציאה את הקטנוע. ווספה הפכה ממוצר בסיסי לאייקון תרבותי עולמי, המזוהה עם ערכים של חופש, נעורים וסטייל איטלקי. לאורך השנים נמכרו עשרות מיליוני יחידות ברחבי העולם, ודגמים מיתולוגיים כמו ה-PX הפכו לחלק בלתי נפרד מנוף האופנועים / קטנועים העירוני.

תגובות

2 תגובות

1

אורח/ת - איתם

06 ביולי ב 10:48

אלופים. אירוע מדהים. כייף לכם

2

אורח/ת - יורם

06 ביולי ב 10:48

איך אפשר להתחבר לכאלו נסיעות?