אוטובוס המימן של יונדאי Hyundai ELEC CITY Fuel Cell מגיע לישראל. האוטובוס מגיע לארץ כחלק משיתוף הפעולה של כלמוביל עם בזן וסונול. הוא מציע טווח של 550 ק"מ, מכיל סוללה בקיבולת 78.4 קוט"ש, וטעינה מהירה של 10-15 דקות - ללא פליטת מזהמים
יבואנית יונדאי בישראל חושפת אוטובוס מימן מתקדם של החברה - חלק ממהפכת תחבורת המימן העולמית. מדובר באוטובוס Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) המבוסס על טכנולוגיית תאי דלק מימניים, ומשלב בין אפס פליטות, טווח נסיעה ארוך ותפעול רציף ומופחת רעש המתאים לצרכי תחבורה ציבורית עירונית ובינעירונית.
האוטובוס שנחשף הוא מדגם Hyundai ELEC CITY Fuel Cell — אוטובוס עירוני חשמלי המבוסס על הפקת חשמל מתאי דלק מימניים, באורך של כ־11 מטרים ובעל טווח נסיעה של עד 550 ק״מ, הפועל בציים עירוניים בדרום קוריאה ובאירופה.
האוטובוס מונע באמצעות מערכת תא דלק כפולה בהספק של 180 קילוואט (2×90 קילוואט), המשלבת מימן דחוס ושימוש בחמצן מן האוויר על מנת להפיק חשמל. באוטובוס מותקנות בנוסף לתאי הדלק סוללת ליתיום-פולימר בקיבולת של 78.4 קוט"ש (2×39.2 קוט"ש), וחמישה מיכלי מימן על גג הרכב בקיבולת כוללת של 875 ליטר (33.99 ק"ג מימן) המאפשרים תדלוק בפרק זמן של 10 עד 15 דקות וטווח נסיעה של עד 550 ק"מ – ללא פליטת מזהמים כלל.
לקריאה נוספת: העתיד כבר כאן - משאית תא הדלק של יונדאי בישראל
האוטובוס מגיע לישראל כהמשך לשיתוף הפעולה של כלמוביל עם בזן וסונול, זאת בהמשך להשקת משאית המונעת באמצעות מימן. במסגרת שיתוף הפעולה, סונול הקימה בתחנת סונול יגור את תחנת תדלוק המימן הראשונה בישראל, בזן פיתחה תשתית שינוע מימן וכלמוביל ייבאה משאיות חשמליות מונעות מימן מתוצרת יונדאי. לטענת החברות מאז הקמתה, נרשמו כבר תוצאות סביבתיות משמעותיות: שלוש משאיות מימן שנוסעות בכבישי ישראל הביאו לחיסכון של כ-300 טון פליטות CO₂ וכ-1,500 ק"ג תחמוצות חנקן,(NOx) בהשוואה למשאיות דיזל הפולטות כ־1 ק"ג CO₂וכ־5 גרם NOx לכל קילומטר.
האוטובוס מציע סביבת נהג עם לוח מחוונים LCD צבעוני המציג מידע בזמן אמת, מערכת הילוכים אלקטרונית Shift-by-Wire, מיזוג אוויר אוטומטי וחיישני בטיחות מתקדמים. לנוסעים מוצעים 48 מקומות עם מחיצות משופרות, יציאות USB ותאורה פנימית וחיצונית מסוג LED.
מימדי האוטובוס הם: 10,995 מ"מ אורך, 2,490 מ"מ רוחב ו-3,400 מ"מ גובה.
מערכות הבטיחות כוללות מערכת בקרת יציבות דינמית (VDC) לבלימה פרטנית לפי הצורך, חיישנים אולטרסוניים בדלתות לניתוק האצה כשנוסעים עולים או יורדים, מערכת התרעה קולית (AVAS) להגברת נראות להולכי רגל ומערכת התרעות בלוח המחוונים.
טכנולוגיית תאי דלק מימן מאפשרת לתדלק את האוטובוס ללא תלות בחיבור טעינה עתיר-הספק בכל מסוף או חניון, ובכך מסייעת לגוון את מקורות האנרגיה ולהפחית את העומס המקומי על רשת החשמל.
אוטובוסים המונעים בטכנולוגיית תאי דלק מימן נחשבים לפתרון אסטרטגי עבור ערים ורשויות המבקשות לצמצם פליטות מזהמים ורעש, מבלי להתפשר על זמינות, קיבולת, תנאי מזג אויר וטווח. טכנולוגיית המימן מתאימה במיוחד לקווים ארוכים, אזורים חמים ולציים עתירי קילומטראז׳, בהם זמן טעינה ארוך אינו אפשרי.
וגם: יונדאי XCIENT Fuel Cell מונעת מימן מגיעה לישראל
11 תגובות
1
אורח/ת - א.ת.
16 באוגוסט ב 16:11
הגיע הזמן לזרוק אוטובוסים סיניים
2
אורח/ת - גילי
16 באוגוסט ב 16:39
סוף סוף מתי גם מכוניות פרטיות על מימן
3
אורח/ת - יוסי
16 באוגוסט ב 16:57
מימן זה העתיד
4
אורח/ת - דני
16 באוגוסט ב 17:23
מדוע להפיק חשמל? מדוע לא מנוע בעירה שמימן הוא הדלק? חשמל זה הרבה קרינה. אה, שכחתי, לא רוצים שניסע בחינם על מיכל של מים. מתי יגיע הסוף של הנצלנים האלה.
5
אורח/ת - דני
17 באוגוסט ב 08:57
איפה יש תחנת תידלוק מימן , ממה שאני יודע יש בעות רגולטוריות קשות עם הקמת תחנות כאלו ועד שהנושא לא יפתר , הנעה במימן תישאר נחלת אירופה בלבד
6
אורח/ת - חמאס
17 באוגוסט ב 10:03
מה קורה שאוטובוס כזה מתפוצץ
7
אורח/ת - משה
17 באוגוסט ב 10:14
וכמה עולה המימן?
רוב העולם נטש אוטובוסים על מימן בגלל שיקולים כלכליים ועבר לסוללות
תבדקו אותי
8
אורח/ת - ריקו
17 באוגוסט ב 10:38
לדעתי, מכוניות חשמליות הם שלב בדרך לדור הבא: מכוניות מונעות מימן.
9
אורח/ת - סקפטוזאורוס
17 באוגוסט ב 13:04
בלי לפרט, טרוף מערכות להביא אוטובוס כזה.
10
אורח/ת - סקפטוזאורוס
17 באוגוסט ב 13:12
תגובה למשה:
עלול לעלוצ בחיי אדם, של נוסעים ואנשים סביבו.
מדי פעם יש ידיעות על שרפות באוטוובסים מסיבות שאינן פח"ע, כמו תחזוקה רשלנית לטובת צמצום עלויות.
שיא הטמטום הוא "לקבור" את המטף היחיד מאחורי דלת זכוכית או פלסטיק.
גם אם לא גנבו את ה"כאילו פטישים", עד שמחלצים אותו האוטובוס נשרף ונוסעים מתים מאש ומעשן או נרמסים על ידי נוסעים נמרצים יותר.
11
אורח/ת - מסוכן
18 באוגוסט ב 22:27
ומה במקרה של תאונה?
תגובות