יציאה לשטח, הנהיגה, המרחבים והנופים גורמים לרעב - זו עובדה. יש כאלו שפותרים זאת באמצעות ''מנה החמה'' ויש את אלו שמבשלים.
סדנת רסטה 4X4 ערכה תחרות בין מבשלי הפויקה ובחרה עבורכם ארבעה מתכונים לבישול של אנשי שטח - שהיציאה לשטח היא כנראה רק התירוץ... העיקר האוכל!!!
מאת: Ofer Ogash
10/03/05
צדי מרסטה 4X4 הוא איש מיוחד וחריג מאוד בשוק ה-4X4 בישראל. הוא אמן, מומחה לחשמל, לעבודת מסגרות, כל דבר שיוצא מתחת ידיו חייב להיות מושלם וכמו סבו, שהיה משומרי גדרה טרם הוקמה המדינה, הוא אמין וישר - מסוג ''האנשים של פעם''. צדי הוא גם איש שטח אמיתי וככזה הוא יזם את תחרות הפויקה שנערכה ברסטה באמצע חודש פברואר 2005. לפניכם 4 מתכונים מובחרים ולצידם טיפים לבישול.
באליפות השתתפו אחד עשר צוותים של בשלני- שטח שיודעים להפוך כמה מרכיבי מזון בסיסים לארוחות מופלאות ומשביעות.
בין המשתתפים היו צוותים של יחידים, זוגות, משפחות וקבוצות חברים שהם ''חיות שטח'' שלא יוצאות לטיול בלי סיר פויקה והפיקו בשלווה ובמקצוענות תבשילים איכותיים וטעימים מאוד!
למתכון של שרון פרידמן הקליקו כאן
מתכון הפויקה התאילנדי של ארז עציון ומתכון עוף המזרח הרחוק של שרון פרידמן - המתכונים עם חלב הקוקוס הדומיננטי שהפיחו רוח רעננה של מרחקים בשבת כמעט קייצית!
למתכון של ארז עציון הקליקו כאן
המתכון החריף-מתוק שגרם לפליאה בתחילה, ולליקוק שפתיים בסוף!
למתכון של יואב שמיר הקליקו כאן
למתכון של יעקב פיסטוקאצ'י הקליקו כאן
האליפות הזמינה אליה קהל רב של טיילינים המכירים את טעם תבשילי הקדירה, של סקרנים שרק שמעו על הפלא ובעיקר של מי שאוהבים לאכול!!! לצוות השופטים לא היה קל לבחור בתבשילים המנצחים. ארבעת המתכונים המוצגים מעלה הם אלו שהוכתרו כטעימים ביותר.
תודה לרני פלג מעיתון הגה ולבועז שמיר- על התמונות מהאירוע. רסטה 4x4 מודים למגזין ''אוטו'' - נותן החסות לאליפות. אתם מוזמנים להוסיף בתגובות לכתבה מתכונים משל עצמכם.
0 תגובות
תגובות