שטח 4X4 > כתבות > שטח

גורמה בשטח - עוף במחבת

המסקנה היתה (ונשארה) חד משמעית, איכות הטיול עומדת ביחס ישר לאיכות המזון.
מאז השתכללתי (ושמנתי עוד..) והיום אני מתכנן מראש ומכין מראש.
אבל, אל חשש, מכיוון שעצלן גדול הנני, אני מחפש את המתכונים הקלים ביותר.

בתחילת דרכי הגיפאית (ולפני 3 גיפים) הייתי צעיר, רזה (טוב נו, הכל יחסי) ונלהב. יציאות לטיולים היו ספונטניות ולוו בחטיפה מהירה של מה שיש בארון. ואז... מגיעים לשעת הצהריים, עושים הפסקה ו...מתבאסים. אח''כ התפתחתי (ושמנתי) והתחלתי לתכנן מראש – קניתי לחמניות טריות, מיטב הנקניקים וכל טוב, קמתי מוקדם בבוקר יום הטיול, והכנתי סנדויצים איכותיים. המסקנה היתה (ונשארה) חד משמעית, איכות הטיול עומדת ביחס ישר לאיכות המזון. מאז השתכללתי (ושמנתי עוד..) והיום אני מתכנן מראש ומכין מראש. אבל, אל חשש, מכיוון שעצלן גדול הנני, אני מחפש את המתכונים הקלים ביותר. להלן מתכון קל ביותר ומאידך טעים להפליא. המתכון מתאים לבישול על גזיה (צריכה להיות חזקה) או על מנגל

חומרים:

1 ק''ג חזה עוף –חתוך ומנוקה לשניצלים (המממ, הייתי אומר שזה יספיק ל- 5-6 מבוגרים רעבים) חצי כוס שמן זית טוב חצי כוס יין לבן יבש רבע כוס זעתר 6 שיני שום (קפוא גם הולך) כמה טיפות טבסקו (אם אתם אוהבים פיקנטי) מלח ופלפל לפי הטעם

כלים:

מחבת כבד לגריל, או מנגל קופסת פלסטיק עם מכסה הנסגר הרמטית (כאלו שמתאימות להקפאה)

הכנה:

ערב לפני הטיול: להכניס הבשר לקופסת פלסטיק (עם הוא לא נקי או לא פרוס דק..אכלתם אותה...עוד עבודה) לשפוך כל החומרים פנימה לסגור המכסה (כדאי גם להכניס לשקית פלסטיק ולקשור היטב) לנער היטב להכניס למקרר ולנער מדי פעם

בשטח:

לחמם היטב המחבת / מנגל לזרוק פרוסות הבשר למחבת לטגן עד שנהייה לבן עם פסים שחומים מהמחבת / מנגל לא לטגן יותר מדי, זה נהייה יבש

בתאבון.......

תגובות

0 תגובות