
ראלי פאריז-דאקאר 2001 הסתיים לו בקול תרועה רועם בחופי סנגל אשר בצפון אפריקה ואנו נותרנו רק עם הזכרון של מה שהיה.
מאת: ziv yaakobovich
23/01/01
ראלי פאריז -דאקאר 2001 הסתיים לו בקול תרועה רועם בחופי סנגל אשר בצפון אפריקה ואנו נותרנו רק עם הזכרון של מה שהיה. לא הרבה ידעו על קיומו של הדאקאר בארץ עד שב-1995 החליט רוכב אופנוע - אביב קדישאי שמו, לצאת אל הראלי הלא נודע.
עד אז מה שהיה מוכר לרובנו היה ראלי הפרעונים שכמו שמשתמע משמו- התקיים במדבר המערבי במצריים ואנחנו -כמדינה שכנה קפצנו על הרעיון וניגשנו בהמונינו. המונינו הווי אומר מספר רוכבי אופנועים מצומצם (רז הימן, אייל ירושלמי, חזי אלון ועוד..) שניסו את מזלם.
אביב קדשאי סיים את הדאקאר עם אופנוע הקוואסאקי שלו והיה לישראלי הראשון לעשות (וגם לסיים) את הדאקאר. שנה אחריו כבר יצאו רוכבי אופנועים נוספים ולא כולם הצליחו בנסיונם. בינואר 2000 , אביב קדישאי והלל סגל כנווט , היו לישראלים הראשונים שיצאו -וסיימו את הדאקאר. הם יצאו עם טויוטה לנד קרוזר כמעט ללא סיוע -וסיימו אותו. למי שלא מכיר או שמע על המרוץ וודאי שואל ''מה הסיפור?!''
אורך מסלול: יותר מ -10,000 ק''מ, כאשר, 6180 ק''מ נמדדים בזמן ו4500 ק''מ הם קטעי קישור. מקום המרוץ: אירופה לאפריקה - כינוס בפריז, ירידה לספרד, והתחלה רשמית על זמן במרוקו אח''כ מאוריטניה, מאלי וסנגל. אופי המסלול: כל מה שתחפץ נפשך: דיונות אין סופיות , משטחי חמארה ארוכים, סוואנות אפריקאיות , טרשים וכל מה שייבשת כמו אפריקה יכולה להציע. המרוץ אורך 20 יום כשבכל יום עוברים המתחרים בממוצע - 500 ק''מ! כאשר רק יום אחד מוקצה...למנוחה (או תיקון רכבים למי שאין ספונסרים...)
רוב המסלול מתבצע ע''פי ספר דרך - איסוף נקודות מרשל +מדידת זמן, שנותן לך ניקוד. שימוש ב- GPS הכרחי ויש קבוצות שמנפיצות ומשתמשות גם בתצלומי אוויר ע''מ לקבוע נתיב נסיעה נוח יום קודם לכן. במרוץ מתחרות מספר קטגוריות שמורכבות ע''פ אופי הרכב : פרוטוטייפים, דיזל, טורבודיזל,בנזין, T1, T2 ועוד... מיותר לציין שכל רכב מאובזר (תקנוןPIA) באביזרי הבטיחות הטובים ביותר . ובתחום השיפורים.... שם השמיים הם הגבול. בואו רק נגיד שמה שיש לשלסר מתחת למנוע - לא תמצאו באף באגי בארץ. הראלי התקיים לראשונה ב-1978 ומאז ועד היום - 23 שנים מאוחר יותר הוא סיפק תענוג ועניין לכל חובב ספורט מוטורי בעולם.
יותר מ150 צוותי גיפים התיצבו בפאריז. שמות גדולים כמו זאן לואי שלסר עם הבאגי הכחולה המפורסמת שלו, מצואוקה היפני עם פגרו אבולושין מדוגם . יוטה קליינדשמיט הגרמניה סוזה הספרדי ועוד רבים אחרים יצאו כבכול שנה ב-1.1.2001 למרוץ ,שהסתיים ב- 21.1.2001.
כבר מההתחלה ניתן היה לראות קרבות ענקיים בין שלסר למטסואוקה. פעם זה תופס את ההובלה ופעם ההוא. מטסואוקה , בן 41 , חביב הקהל , באנגלית מתנצלת ומבולבלת של יפני חביב ומתוק ומצד שני -שלסר -ותיק יותר, שאפתן יותר וערמומי כשועל קרבות. מאחוריהם סרביה עם באגי שלסר משלו וסוזה עם מיצובישי מגנום פרוטוטייפ .
בשלב אחד לפני סוף המרוץ - שלב 19 במאלי, שלסר - שאמור לפתוח שני אחרי מטסואוקה פותח לפניו - הוא וסרביה גם. מה שנשאר למטסואוקה לאכול זה את ענני האבק של סרביה וחוסר הראות של ו. מטסואוקה מנסה בכח לחתוך דרך הסוואנה -ושובר את המתלה האחורי שמאלי שלו - מה שעולה לו ב -52 דקות תיקון! בסוף יום זה הוא מסיים במקום ה-34 שלסר שסטה מהוראות התקנון מקבל שעה עונש מה שמעלה את יוטה קליידשמיט והפגרו שלה למקום הראשון! ביום האחרון למרוץ -שלב באורך 39 ק''מ יוטה מבטיחה את נצחונה והופכת לאישה הראשונה שזוכה בדאקאר!
יוטה קליינדשמיט : מקום 1 (סה''כ 70 שעות ו42 דקות) מטסואוקה: מקום 2 (2.5 דקות אחרי) שלסר: מקום 3 סרביה: מקום 4 סוזה: מקום 5 סה''כ מסיימים את הראלי 53 גיפים(מתוך 150) כשהאחרון מבינהם מסיים את הראלי בזמן של 189 שעות! להתראות בשנה הבאה
- התמונות נלקחו מהאתר הרשמי של הפאריז-דאקאר
הישראלים הראשונים בפאריז דאקאר
האתר הרשמי של פאריז דאקאר
0 תגובות
תגובות