בדילמה בין ליהנות מהקרירות של הדרום לבין הנחלים הזורמים של הצפון - הצפון ניצח, הפעם.
למונפורט דרך הגעתון וחזרה בכזיב שלא הכזיב.... הצפון זורם
רמת קושי: בינונית/קלה. שילוב של דרכי ג'יפים קטעים סחופי-מים, מעלות תלולים ומעט הליכה. קטעי טיפוס קלים, קטעים טכניים בין עצים וסלעים. מדד SUNNTO 3.8 דופק ממוצע 144 מפות: מס' 2 - הגליל העליון - של הוועדה לשבילי ישראל ציוד נדרש: מים, פנימיות, מזון, סוללות ל–GPS וטלפון נייד. ביגוד יבש, ובעיקר נעליים, להחלפה בסיום. ציוד ניווט: מגלן אקספלוריסט 600 רכב סיוע: וולוו XC70 מקומות למנוחה: תחת כל עץ רענן ויש המונים מזון: בישובים בסביבה מבחר מרשים - דרוזי, לבנוני, ישראלי וגלילי - הכל טעים! אופניים: קיוב פריץ, PZ MT הערות: מסלול זה עלול להיות בלתי עביר מיד לאחר הגשם, הן בשל בוץ חלקלק והן בשל חציות נחל מרובות.
המניע למסלול של החודש היה מזג האוויר המופלא שפקד אותנו אחרי שני פרקי גשם נדיבים במיוחד. החורף בשטח הוא בעיקר תקופה של לבטים. משיכת חבל בין האפשרות לטייל במדבר במזג אוויר נעים לבין התענגות על כמויות המים והאווירה האירופאית השורה על הצפון בפברואר. הפעם הצפון מנצח, כשהטריגר לנסיעה לגליל המערבי היה הדיווח הדרמטי על הצפת נחל הגעתון את שד' הגעתון בנהריה. מה גם שבסריקה מהירה של כל מסלולי האופניים שכתבתי בשנתיים האחרונות, גיליתי כי הזנחתי את הגליל המערבי - ובאמת שבלי סיבה מיוחדת או כוונה. אז הפעם נשאיר את המכונית על המישור ונעלה מזרחה בערוץ הגעתון הזורם, עד למעונה. שם חוצים את הכביש צפונה למצפה הילה וממנה נגלוש דרך המונפורט לנחל כזיב ומערבה חזרה למכונית. בחרנו להשאיר את רכב הליווי - XC70 הנינוחה ורבת היכולת - בחניון מסודר בתוך קיבוץ כברי. אפשר להשאיר את האוטו גם קרוב יותר לצומת אבל העדפנו בכל זאת את גדרות הקיבוץ. נרד ברכיבה מהקיבוץ לצומת כברי, נחצה אותו דרומה עד לכניסה שמאלה בצומת השיירה.
שיירת יחיעם הייתה שיירת אספקה של חטיבת כרמלי במלחמת העצמאות שהותקפה על ידי כנופיות וכפריים ערבים. השיירה יצאה מנהריה בשעה 14:00 ב-27 במרץ 1948 (ט''ז באדר ב' ה'תש''ח) במטרה לפרוץ ליחיעם הנצורה. השיירה כללה שבעה כלי רכב משוריינים, בהם היו 90 לוחמים ואספקה של חומרי בניין לביצורים, תחמושת ומזון. בשעה 14:25, באזור בית הקברות של הכפר הערבי אל-כאברי (היום קיבוץ כברי), הותקפה השיירה על ידי מארב של כפריים ערבים, ובקרב הקשה נהרגו 46 חיילים וחיילת אחת. בין ההרוגים היה גם מפקד גדוד 21 של החטיבה בן עמי פכטר, שעל שמו נקרא המושב בן עמי. כמו כן, המושב נתיב השיירה קיבל את שמו על שם שיירת יחיעם. במקום ההתקפה על השיירה, דרומית לצומת כברי, יש כיום אתר זיכרון עם המשוריינים שהותקפו, מפה, תיאור הקרב ואנדרטת זיכרון לנופלים. במסלול השיירה התקדם צה''ל במבצע חירם, לכיבוש הגליל העליון. (וויקיפדיה)
1 תגובות
1
עמי
21 במאי 2010 ב 14:12
צפון זורם
אפשר לעשות את המסלול עם ריכבי שטח .או זה מסלול לאופנים ? יש מים בעונה כעת ? עמי
תגובות