פורומים

- שטח 4x4

נסיעה בחולות

17 ביולי 2004 ב 14:33 2 תגובות 1315 צפיות עמית מטלון
מישהו שמבין, אבל באמת מבין יכול לענות לי על השאלה איך אמורים לנסוע בחול. צריך לנסוע מהר? לאט. עם הרבה כוח או מעט כוח? לסובב הגה או לא ? וכו'... אם מישהו יכול לעזור לי אני אשמח... תודה מראש. דרך אגב , יש לי סוזוקי סמוראי.. זה משתנה לפי הג'יפ?
הוספת תגובה
  • 1. profile image גבג82 17 ביולי 2004 ב 11:52

נהיגה בחולות

אמנם זה משתנה מרכב לרכב ותלוי במבנה וביכולות המנוע וכמובן בצמיגים. סמוראי יש לו יכולות טובות אבל מנוע חלש גם יחסית לגוף הקל, כדאי להגדיל את רוחב הצמיג על ידי הורדת אויר, תלוי בסוג הצמיג שלך, אבל באורח שיתן לך ויזואלית עוד רבע עד שליש רוחב לצמיג. כדאי להוריד אויר ולשלב לפני הירידה לחולות. בכלי שלך כדאי לא לבחור בעליות ארוכות ותלולות אשר יגמרו לו את הכוח ולקחת מספיק תנופה לפני העליות שאתה כן בוחר לעבור. כמה זה מספיק תצטרך לתרגל. בדיונות וחולות רציפים כדאילנוע במהירות קבועה בהילוך LOW גבוה ככל שניתן, כלומר בחוף (היום אסור) ניתן גם לנסוע רביעי 50 קמש ויותר, בכל מקרה לא לנסוע בהילוך ראשון LOW ורצוי גם לא בשני. לבחור נקודות לעצירה שאינן במרכז ''שלולית חול טובעני'' וגם לא באמצע עליה. בכל מקרה לא לנסוע מהר מדי ולזרוק הגה כי תתהפך. הסמוראי כלי חמוד אבל מוגבל בחולות הוא הרבה יותר יעיל בשטח הררי. סע בזהירות.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. עופר אוגש 18 ביולי 2004 ב 08:12

נסיעה בחול

בנסיעה בחול יש לשמור על רציפות התנועה ולכן חשוב לתכנן את מסלול הנסיעה מראש ולנוע מתצפית לתצפית כך שכל נקודת עצירה תהיה גבוהה ותשמש גם כנקודה טובה לתצפית ותכנון הלאה וגם נוחה לתחילת נסיעה. יש להימנע מלעצור במקומות נמוכים. יש להוריד אויר, בדרך כלל בין 12-15 PSI ולתרגל הרבה - רק כך לומדים בכל מקרה לא מומלץ לנסוע לבד - לפחות לא בהתחלה

הוספת תגובה צטט והגב
נגישות