31 באוקטובר 2010 ב 12:10 22 תגובות 27564 צפיות profile imageגבי פ.
לא מצליח למצוא צמיגים 50-50 לפורסטר החדשה מידת הצמיג : 215/65/16    v98 ניתן להשיג H98 אך לא מצאתי V98 יש למישהו רעיון?
הוספת תגובה
  • 1. profile image דני דיאמנט 31 באוקטובר 2010 ב 15:56

צמיגים

חבל שלא קראת את כל שנכתב כאן בעבר אודות צמיגים: לא תמצא צמיג V98 כי היבואנים לא מיבאים אותם! גם צמיגים 50/50 לא תמצא - יש מחסור והיבואנים לא מתאמצים לייבא בשבוע שעבר חיפשנו עבור 2 חברים במועדון ולא מצאנו. (כן מצאנו אצל איזה פאנצ'ר מאכר צמיגי יוקוהמה 50/50 משנת 2006.... שניסו לדחוף לאחד החבר'ה כחדשים.... שים לב לתאריך הייצור המוטבע על הצמיג!!!!!!). אחרי לא מעט חיפושים מצאנו צמיגים שנחשבים 70/30 והבנתי שיש לו עוד במלאי (יוקוהמה גיאולנדר). לכל הדעות הם מספיק טובים למטייל הממוצע.... אולי תוכל למצוא צמיג 50/50 של ג'נרל (ארהב). 215/65R16 T/L 98T GRABBER AT2 ראיתי אותו באחד הטיולים - דומה להפליא ל-BF והרשים מאוד מאוד בביצועים. גם חוות הדעת בחול מעניקות לו ציונים נאים. למיטב ידיעתי היבואן הוא: חצב, 046265616.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. profile image גבי פ. 01 בנובמבר 2010 ב 09:09

צמיגים

קראתי את כל האמור בפורום זה ואף בפורומים אחרים אך לא מצאתי פתרון ולכן העלתי אשכול זה. לעניין יוקואמה גאולנדר אכן צמיג איכותי ומספיק לצרכי אך הוא 98H . להבנתי שינוי מקדם המהירות גורם לחשיפה ביטוחית במקרה תאונה. אני מנסה למצוא פיתרון ואעדכן בהמשך.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. profile image גבי פ. 01 בנובמבר 2010 ב 15:17

צמיגים

דני האם ידוע לך אם הוא הרכיב יוקואמה גאולנדר ATS אן HTS? תודה

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. profile image דני דיאמנט 01 בנובמבר 2010 ב 16:18

צמיגים

לידיעה כללית: צמיג המסומן ב- H/T הוא צמיג 100% כביש. צמיג המסומן ב- A/T-S או A/T-R הוא צמיג המיועד לכביש וגם לשטח (S= עד 180 קמש ו-R עד 170 קמש) צמיג O/H לדוגמה הוא צמיג 100% שטח / בוץ / שלג וממש לא מומלץ לנהוג עימו בכביש. ביוקוהמה גיאולנדר מדובר על A/T-S (אצלי ברכב מורכבים צמיגים כאלה ואני ממליץ בחום!!!!).

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. profile image גבי פ. 02 בנובמבר 2010 ב 11:10

צמיגים

הי דני לגבי היוקואה גאולנדר אזי אתה צודק. AT S הינו צמיג כביש שטח HT S הינו צמיג כביש אבל... בשני פנצ'ריות ניסו לדחוף לי את הHT S כצמיג 70-30 ולכן שאלתי. את הצמיג AT S מוכרים כ50-50 באתר יוקואמה אין התייחסות לאחוזי החלוקה אבל גם אין שום התייחסות לביצועי שטח לHT S כך שלהערכתי (וכפי שקראתי בכמה פורומים כולל זה ) כל נושא האחוזים הינו שיווקי לחלוטין. לפיכך לדעתי יש להתייחס רק לכתוב באתר היצרן ועל הצמיג תודה על העזרה

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. profile image גבי פ. 02 בנובמבר 2010 ב 11:16

צמיגים

חדשות טובות שוחחתי עם סובארו ארוכות והצלחתי לקבל אישור כתוב כי ניתן להרכיב על סובארו פורסטר הדגם החדש בלבד גם 98H האמור הוא גם לרכבי פורסטר אשר עלו לכביש בשנת 2008 אך במספר השלדה הספרה העשירית מצד שמאל הינה 9 (שנת ייצור 2009). כדאי להדפיס ולשמור לטסט ובטח ובטח חס וחלילה למקרה ביטוח.

תמונה ללא תיאור

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. profile image דני דיאמנט 02 בנובמבר 2010 ב 14:08

צמיגים

גבי,
    אני ממש חושש שהכניסה לדקויות הנל עלולה לגרור שגיאות שנעשו בתום לב.
    אמנם קיבלת אישור מסובארו שבדגם שציינת ניתן להרכיב את שני דגמי הצמיג. לא קיבלת אישור שמותר להרכיב אלה - ניתן עפ הוראות היצרן. וזה הבדל גדול. אם לא די בכך, אם תציץ על משקוף דלת הנהג, תראה שהיצרן רושם על מדבקה מאירת עיניים כי ניתן להשתמש ברכב בשלושה גדלים / סוגים שונים של צמיג. האמנם? - כן בכל העולם. בישראל לא!!!! בישראל מותר אך ורק בגודל שהיבואן רשם במשרד הרישוי ומופיע ברשיון הרכב. לא תעזור הטענה שהיצרן מאשר וכו'. כך גם לגבי קוד המהירות שציינת. קיבלת אישור שניתן להרכיב... אך לא אישור שמשנה את הרישום ברישיון הרכב.
    נכון הוא שצמיגי הפורסטר מסומנים ב- 98V. ה-98 מסמל משקל מירבי של 750 קג לצמיג וקוד המהירות V מאפשר נסיעה ב-240 קמש לעומת H שמגביל אותך ללא יותר מ-210 קמש. ממש בעייה באוטובאנים הישראליים.
    להלכה - ככל הנראה איש לא בודק (ועצוב שכך מתייחסים לאביזר הבטיחות מס' 1 ברכב...) ודווקא אנחנו שכל כך משתדלים להיות בסדר רצים כמו עכברים ומנסים למצוא צמיגים עפ התקן והרישוי שנדרש. תוכל גם לעיין בטבלאות כאן.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. profile image גבי פ. 03 בנובמבר 2010 ב 17:35

צמיגים

לא נכנסתי לדקויות כאלו. לדעתי ברשיון הרכב בכלל לא מופיע קוד העומס והמהירות כך שאין בעיה בטסט. אישור זה בא לתת (לפחות לי) רגיעה בנושא חשיפה ביטוחית שכן הביטוח יתנער אם בבחינת רכב לאחר תאונה הצמיג לא יתאים להוראות היצרן. בכל אופ עדיין לא מצאתי צמיג נורמלי. היוקואמה גיאולנר חסר ועדיין לא יודעים מתי יגיע. הציעו לי כל מיני המצאות וקישקושים אחרים של צמיגים אשר באתר היצרן אין שום התייחסות לשימוש שלהם בשטח וקראו לזה 20-80 30-70 וכו'. אז כעת ישנם 2 אופציות הראשונה להמתין לגאולנדר והשנייה היא דנלופ AT3 שאני עדיין לא יודע עליו כלום. האם מישהו מכיר? תודה

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. אורנה 14 בנובמבר 2010 ב 07:33

צמיגים

שלום לכולם
    עד עכשיו כולם ענו ודיברו על דגם חדש ואני צריכה דחוף צמיגים לפורסטר טורבו 2001 ואני לא מוצאת משהו לכולם יש משהו שנקרא זאטה או משהו דומה ומנסים להלביש לי את זה .
    האם מישהו יכול להמליץ לי על דגם למכונית שלי.ואיפה אוכל להשיג באזור המרכז.
    אודה לתשובתכם ולתגובותיכם.
    תודה
    אורנה

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. profile image דני דיאמנט 14 בנובמבר 2010 ב 08:07

צמיגים

אורנה שלום, ראשית, מה המידה המדוייקת הרשומה ברשיון הרכב? שנית, איזה צמיג את מחפשת? - רק לכביש, צמיג מחוזק שניתן לצאת עימו לטיול בשטח? וכמה מוכנה להשקיע (יש מתאם לא מבוטל בין המחיר לאיכות).

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. אורנה 14 בנובמבר 2010 ב 10:58

צמיגים

ברשיון רשום 215/60R/16
    קצת שטח לא משהו מיוחד שביל פה שביל שם וקצת לים .
    המון תודה

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. אורנה 14 בנובמבר 2010 ב 11:00

צמיגים

סליחה שכחתי
    לא משהו יקר עד 350 שח

הוספת תגובה צטט והגב
  • 13. profile image דני דיאמנט 14 בנובמבר 2010 ב 12:17

צמיגים

אורנה, במחיר שנקבת אולי אולי (וגם זה בספק) אפשר יהיה למצוא עבורך צמיג סיני או משהו לא מוכר אחר לכביש בלבד. צמיג כביש באיכות בינונית נע בין 400-500 שח. צמיג טוב יעלה יותר. צמיג משולב יעלה בין 700-750 שח ויש גם ב-1300 שח לצמיג. בטווח המחירים שציינת, טיילי בין הפאנצ'ריות ובידקי מה יש להם להציע. חשוב שהצמיג יהיה טרי ותקבלי עליו אחריות בכתב ולא בעפ. שימי לב לתאריך הייצור של הצמיג (מוטבע ב-4 ספרות על הצמיג: השתיים השמאליות הן השבוע בשנה ו-2 הימניות מציינות את השנה).

הוספת תגובה צטט והגב
  • 14. ep333 14 בנובמבר 2010 ב 17:22

צמיגים

נסה בצמיג ישיר בפתח תקווה. מצאתי שם צמיגי falken במחיר סביר

הוספת תגובה צטט והגב
  • 15. profile image גבי פ. 15 בנובמבר 2010 ב 15:42

צמיגים

הרכבתי היום בשעה טובה סט צמיגים של יוקואמה גאולנדר ATS הרכבתי בצמיגי מוריס בבית עובד. 580 שח לצמיג לפני מעמ. קצת יקר אך הצמיגים הגיעו רק אתמול לארץ ויוצרו בשבוע 38 2010 כך שהם טריים לגמרי. כיף אמיתי בנהיגת כביש עדיין לא יודע כיצד מתפקדים בשטח דני - תודה על ההמלצה. היה שווה לחכות להם.  

הוספת תגובה צטט והגב
  • 16. profile image דני דיאמנט 15 בנובמבר 2010 ב 16:10

צמיגים

איזה יופי. אכן, היה שווה להמתין. הם נהדרים על הכביש (אין מה להשוות בינם לברידג'סטון שהרכב מגיע עימם) ואיך הם בשטח? - אני אומר לך כמי שנוסע עליהם כבר 30 אלף: נ-ה-ד-ר-י-ם !!!! לשימת ליבך. יתכן ותשמע חריקות/יללות מהצמיגים בפניות ובעיקר לקראת סיום עצירה בקו ישר. נסה להוסיף 1PSI לחץ אויר. אם התופעה נעלמת - יופי. אם לא הוסף עוד אחת... אני מנפח דרך קבע 2PSI יותר מאשר היצרן ממליץ לצמיגי כביש וכל הרעשים והחריקות מהצמיגים נעלמו. (ניפוח יתר יביא לשייט על הכביש - הזהר!). אגב - אם לטענתך הגיע משלוח - שלח לי למייל פרטים היכן קנית כי המון חבר'ה ממתינים להגעת הצמיגים המצויינים האלה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 17. profile image dlavid 14 בספטמבר 2014 ב 16:32

צמיגים

הי דני

יש לי סובארו פורסטר 2011 עם צמיגים 215/65R 98V

בקרוב אצטרך צמיגים חדשים.
    האם יש מיגים שקטים במידות אלה?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 18. profile image dlavid 14 בספטמבר 2014 ב 16:37

צמיגים

הי דני

יש לי סובארו פורסטר 2011 עם צמיגים 215/65R 98V

בקרוב אצטרך צמיגים חדשים.

האם יש צמיגים שקטים במידות אלה?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 19. איילסובארו 15 בספטמבר 2014 ב 08:18

צמיגים

היי dlavid

ממליצים על צמיג ברידסטון דגם D 687

השקט ביותר

מקווה שעזרתי...תודה ויום נעים :)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 20. profile image דני דיאמנט 15 בספטמבר 2014 ב 15:59

צמיגים

דניאל שלום,

כדאי שתגדיר לנו את הציפיות שלך מהצמיג: רק כביש, כביש ושטח וכיוב.

לפי זה ניתן יהיה לתת לך כיוון.
    בברכה דני

הוספת תגובה צטט והגב
  • 21. tzaf46 02 בינואר 2016 ב 11:57

צמיגים

שלום לכולם,

נוהג בסובארו פורסטר טורבו 2007. מבסוט מהאוטו...

צריך להחליף צמיגים 205/55 17R. נוהג מהר בכביש ויורד מעט לשטח, קל בעיקרו, אבל לא רוצה לוותר על עמידות.
    אשמח להמלצות! תודה, צפריר.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 22. tzaf46 02 בינואר 2016 ב 11:58

צמיגים

סליחה, מידות הצמיג 215/55 17R.   צפריר

הוספת תגובה צטט והגב
נגישות