המתכון ל-6 סועדים.
חומרים:
רבע כוס שמן זית (השמן עם הארומה העמוקה ממש הכרחי, ויש להוסיף במידת הצורך).
6 עגבניות אדומות גדולות.
קופסת רסק עגבניות (אם תזכרו להביא עימכם ואם בנמצא....).
פלפל ירוק חריף או 3-4 כפות פילפלצ`ומה (תלוי בחריפות שרוצים) מוכנה ביתית או קנויה.
3 שיני שום חתוכים.
1/2כף סוכר.
פלפל שחור גרוס.
1 כפית מלח.
1/4 ליטר מים רותחים.
ביצים (12 ביצים – על בסיס 2 ביצים לכל סועד).
* ולכבוד חג השבועות – אפשרות להשביח את השקשוקה עם גבינת גורגונזולה או גבינת מוצרלה.
· גורגונזולה – גבינה איטלקית כחולה, חצי רכה מחלב פרות שמקורה בחבל לומברדיה בצפון איטליה ונקראת עש העיירה הממוקמת בקרבת מילאנו.
· מוצרלה – גבינה שמקורה באזור נאפולי. הגבינה עוברת תהליך ייצור הכולל לישה, מתיחה וחיתוך ומכאן שמה באיטלקית, לחתוך = Mozzare.