פורומים

 - שטח 4x4

מיוחד לשבועות: שקשוקה עם גוון טוניסאי

11 במאי 2013 ב 12:50 2 תגובות 11728 צפיות דורון
המתכון ל-6 סועדים.
חומרים:
רבע כוס שמן זית (השמן עם הארומה העמוקה ממש הכרחי, ויש להוסיף במידת הצורך).
6 עגבניות אדומות גדולות.
קופסת רסק עגבניות (אם תזכרו להביא עימכם ואם בנמצא....).
פלפל ירוק חריף או 3-4 כפות פילפלצ`ומה (תלוי בחריפות שרוצים) מוכנה ביתית או קנויה.
3 שיני שום חתוכים.
1/2כף סוכר.
פלפל שחור גרוס.
1 כפית מלח.
1/4 ליטר מים רותחים.
ביצים (12 ביצים – על בסיס 2 ביצים לכל סועד).
 
* ולכבוד חג השבועות – אפשרות להשביח את השקשוקה עם גבינת גורגונזולה או גבינת מוצרלה.
· גורגונזולה – גבינה איטלקית כחולה, חצי רכה מחלב פרות שמקורה בחבל לומברדיה בצפון איטליה ונקראת עש העיירה הממוקמת בקרבת מילאנו.
· מוצרלה – גבינה שמקורה באזור נאפולי. הגבינה עוברת תהליך ייצור הכולל לישה, מתיחה וחיתוך ומכאן שמה באיטלקית, לחתוך = Mozzare.
 
הוספת תגובה
  • 1. דורון 11 במאי 2013 ב 09:51

    מיוחד לשבועות: שקשוקה עם גוון טוניסאי

    אופן ההכנה:

    · מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את השום , הפלפל הירוק החריף או את הפלפלצ`ומה.

    · מטגנים תוך כדי עירבוב ומוסיפים את העגבניות.

    · מוסיפים את שאר התבלינים.

    · מערבבים ומביאים לרתיחה ומתחילים להוסיף מים רותחים.

    · תוך כדי ערבוב ממשיכים להוסיף מים עד למירקם כמעט נוזלי.

    · מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה 20 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם.

    · טועמים ומתקנים תיבול.

    · בשלב זה - להוסיף חתיכות / עיגולים של אחת מהגבינות לעיל.

    · מעל הגבינות, מוסיפים את הביצים.

    · מערבבים בזהירות עם מזלג את הלבן של הביצה לתוך הרוטב.

    · מפזרים מלח ופלפל שחור על כל החלמונים.

    · מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-7 דקות לחלמון רך ו-12 דקות לחלמון קשה.


    והתוצאה לפניכם

    להגיש בבגט או בפיתה טריה שנקנתה בדרך קודם לשטח
     

    הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. profile image Ogash Ofer 27 ביולי 2013 ב 05:46

    מיוחד לשבועות: שקשוקה עם גוון טוניסאי

    וייזל מכין לנו שקשוקה בשטח

    הוספת תגובה צטט והגב
ביטול