פורומים

- שטח 4x4

צמיגי שטח וקוד מהירות

23 ביוני 2015 ב 17:48 3 תגובות 3896 צפיות aifer
חברים,
הבעיה: אין להשיג צמיגי שטח 50/50 או שטח מלא עם קוד מהירות שמתאים לכתוב ברשיון - במקרה שלי פג'רו 2010, קוד המהירות הוא H.

העסק מורכב, וכל מי שברשותו רכב משנת 2006 ואילך בבעיה אם התקין צמיגים עם קוד מהירות נמוך מדרישת היצרן.

משנה מסויימת (כנראה 2010) קוד המהירות והעומס מופיעים ברשיון.

בשיחה עם מנהל טכני כולמוביל (היבואן), אין להם אפשרות לעזור למרות שהיה מאד נחמד והבין את הבעיה. הקוד מופיע ברישום הייבוא של משרד התחבורה - למעוניינים המידע נגיש לכל סוגי הרכבים באתר: 
https://car.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=5&Itemid=29

המלצתי לכולמוביל להוסיף הערה בקמפיין החדש של הפג'רואיזם - הרכב אינו מאושר לצמיגי שטח מלא ולרוב צמיגי ה 50/50 - רק למען גילוי נאות לקונים שמעוניינים באמת לטייל איתו. 

הבעיה אצל רוב היצרנים והיבואנים. למעט בסובארו לדוגמא, הפורסטר מגיע עם קוד מהירות V   למהירות של 240 קמש. מנהל פורום סובראו, דני דיאמנט לוקח אחריות ומפנה לתמיכה של היבואן לטובת הוספת קוד מהירות נמוך יותר שמתאים לצמיגי שטח.

מי שמעוניין בעוד פרטים שיפנה אלי באישי. 
1) זה לא קיטבג מפני שבישראל אי ידיעה אינה פוטרת מאחריות
2) לחץ צרכני מוצדק יכול לשנות מדיניות של יבואן/ משרד התחבורה  - לא פשוט

הוספת תגובה
  • 1. aifer 05 ביולי 2015 ב 12:50

צמיגי שטח וקוד מהירות - פתרון הבעיה!

aifer כתב/ה:
    " הבעיה נפתרה בצורה חוקית, לבעלי פג'רו הפתרון מופיע כאן:   http://www.jeeptrip.co.il/start/forum/start.asp?p=1&ForumId=10&id=983662     "
    שלום לכולם,
    בעזרתו של המנהל הטכני של כולמוביל (היבואן) נפתרה הבעיה כרגע והיבואן התחיל תהליך לפתרון לכל בעלי הפג'רו (ארוך וקצר).

להלן הנוהל כרגע : (לבעלי פג'רותמונה ללא תיאור

1) יש לשלוח בקשה לשינוי קוד צמיג ברשיון צילום הרשיון לולדי ריידר:  vladi.reider@COLMOBIL.CO.IL
    פקס -   03-9028529
    2) ולדי יחזיר מכתב אישור מהיבואן  לשינוי קוד מהירות צמיגים  לקוד S.
    3) עם המכתב ורשיון רכב יש לגשת למכון רישוי (אני בצעתי ב מ.מ.מ. בבני ברק) ולבקש אישור שינוי צמיגים. הפקידה תוציא נתונים מאוטודאטה שלא רלוונטים (כל המידות שם מופיעות עם קוד H) ואז תקרא לרב בוחן.
    רב הבוחן יבקש מהמזכירות של המכון לאמת את המכתב מהיבואן באיגוד המכונים.
    4) לאחר האימות (יכול לקחת יום) תקבלו אישור בעפ ממכון הרישוי לבצע את החלפת הצמיגים - משום מה, לא מוכנים לשנות ברשיון עד שהרכב לא נועל את הצמיגים החדשים.
    5) לאחר ההתקנה יש שוב לבקר במכון הרישוי, לשלם את האגרה - המזכירה תקליד את הקוד החדש במערכת של משרד התחבורה ותתן אישור הודעה על שינויים בפרטי רכב - מצב -  על האישור הזה יחתום הרב בוחן ואותו יש להחזיק בצמוד לרשיון עד לקבלת הרשיון החדש (לקראת מועד החידוש השנתי) המעודכן.

לא קצר אבל פותר את הבעיתיות החוקית של שימוש בצמיגים לא תקניים.

דרך אגב, במקרה שלי, רב הבוחן התעקש לרשום ברשיון את הקוד שהופיע על הצמיגים החדשים (T) ולא (S) כפי שאושר עי כלמוביל.  לא עזרו ההסברים שקוד גבוה יותר חוקי ושם ויתרתי משום ש T מספיק לי. 

כל הכבוד לכולמוביל שלקחו אחריות ובמיוחד לולדי, בחור מצויין שרק עזר.

התנצלות על החפירה - היה חשוב לי לפתור את הבעיה הכללית ולא הנקודתית שלי.

אייפר

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. aff-tar 05 ביולי 2015 ב 12:56

צמיגי שטח וקוד מהירות

יש חדשות לסוברו?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. profile image Ogash Ofer 05 ביולי 2015 ב 13:51

צמיגי שטח וקוד מהירות

כשאנשי היבואן קשובים ללקוחות - זה הכי טוב!

בכל מקרה: נראה לי שהרבה תלוי ב- AUTODATA: אותו מפרט של היצרן המאושר עבור כלי הרכב המסוים, כפי שרשום במשרד התחבורה.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול
נגישות