06 באוקטובר 2009 ב 22:23 7 תגובות 2536 צפיות guymalik

יותר מפעם אחת שומעים על הרוב הדומם, זה שלא עושה כלום בשביל לשפר את הגזירות שנופלות עליו כרעם ביום בהיר, לא יוצא לרחובות כשמעלים את המסים או פוגעים בשכבות החלשות, ובעיקר, לא מפסיק להתלונן על המצב. בלי שום היסוס אני יכול לומר בוודאות שאני אחד מאלו! אם תשאלו אותי למה בוודאי אמצא תירוץ כגון: מילואים, הלימודים, העבודה ועוד שלל תירוצים שכאלה ובלבד שלא אצטרך לומר את האמת הערומה – אני פשוט לא מאמין יותר במערכת. במערכת המשפט, במערכת המחוקקת, ברשויות האכיפה, במערכת החינוך ובטח לא ביכולתנו לשנות משהו במדינה הזאת. למרות שאני מדבר באופן מאוד אישי אני משוכנע שאיני היחיד אחרת לא היה נולד ביטוי שכזה מלכתחילה רוב דומם.

בשמונה עשרה השנים האחרונות אני רוכב על אופנועים ככלי רכב ראשי בכל עונות השנה  ולכן כששמעתי שמעלים את תעריפי הביטוח רתחתי וזעמתי. כאחד שחי ונושם את רחובות מטרופולין תל אביב רבתי הרגשתי שהאבסורד זועק לשמיים! הכבישים מלאים בקופסאות מתכת שיוצרות בעיות חנייה, פקקים אינסופיים וזיהום אויר הרי הפיתרון לכל בעיית התחבורה הוא מעבר הדרגתי לכלי רכב דו גלגלי כזה שתופס פחות מקום, מזהם פחות ואינו יוצר בעיות חנייה – הרי כל טיפש יכול להבין את זה. את מחאתי בחרתי להשמיע באוזני שותפי לעסקים שבמקרה גם עוסק באופן נרחב בתחום הביטוח בשני העשורים האחרונים. כל שציפיתי היה להנהון מאשר כי הרי דבריי הגיוניים ורציונאליים ואולי כמה מילות גנאי עסיסיות בגנות מר ענתבי ופקידים שכמוהו היו במקום – אז זהו שלא!

ידידי ביקש ממני להפסיק לקחת צד וניסה לתאר את הסיטואציה שהובילה להחלטה בצורה הקרה ביותר.

נכון להיום ישנו חוק במדינת ישראל המחייב כל נהג בכלי רכב בביטוח חובה. חוק זה משליך באופן ישיר על חברות הביטוח המחויבות לבטח את ציבור רוכבי האופנוע. על מנת להקל על עלויות הביטוח הוחלט על הקמת הפול – התאגדות חברות הביטוח הגדולות באופן יחסי לפי חלקן בשוק הביטוח. במקביל, ולאור כניסת חברות מתחרות בתחום הביטוח, החלה מלחמת מחירים בכל הקשור לביטוחים לנהגי רכב וקידומות עבר כגון 2000 שח לביטוח הפכו נדירות. מאחר וכולנו מודעים למצב העגום של סטטיסטיקת התאונות בהם מעורבים רוכבי אופנוע אם באשמתנו ואם לאו, הרי המתמטיקה ברורה את עלויות ההפסד על תחום הדו גלגלי גלגלו לנהגי הרכב. משהחלה מלחמת המחירים על נהגי הרכב לא נותרה ברירה אלא לבטל את מרכז ההפסד שנקרא דו גלגלי ולגלגלו חזרה אל הלקוחות בכלל ואל ציבור רוכבי האופנועים בפרט. כל מה שכתבתי הוא טוב ויפה אבל בל נשכח דבר פשוט – חברות הביטוח הינן גוף עסקי שמטרתו רווח כלומר ציבור רוכבי האופנוע יאלץ לשלם על עצמו ללא סבסוד מנהגי הרכב מאחר וסיכוייו להיות מעורב בפגיעת גוף קלה כקשה גבוהים לאין שיעור מנהגי הרכבים. בבואו לשפוט את הסוגיה באופן קר וכלכלי עושה מר ענתבי את שעליו לעשות וממלא את תפקידו בהצלחה יתרה. אין לצפות ממנו להבין את רגשות הציבור ואת התרומה האדירה של מעבר לכלי רכב דו גלגלי שנראית לי ולכם כל כך ברורה.

לאחר שהקשבתי לנאום ההסבר הבנתי כמה לא נכון מכוון הקמפיין כנגד העלאת תעריפי הביטוח. למרות כל האמור לעיל הרי שאת מרבית המאבק וחצי האשמה מפנה ציבור הרוכבים אל מר ענתבי למרות שצריך להפנותו כלפי בית המחוקקים ונבחרי הציבור אשר צריכים לקחת החלטה אסטרטגית לצמצם את התפשטות כלי הרכב מרובעי הגלגלים ולהחליפם בדו גלגלי כולל סבסוד חלקי בחסות המדינה של ביטוחי החובה לאופנוענים. אם זה אכן הכיוון אזי יש לרתום חברי כנסת תומכים במטרה ולקבוע הגדרות כמותיות של כלי רכב דו גלגלי, יש להקים פורום של ידוענים הרוכבים על אופנועים (גדי סוקניק, צביקה הדר, זיו קורן) ולרתום אותם למאבק על מנת להידפק על דלתות נבחרנו בירושלים ולהתישם בערבי גאלה ופגישות עסקים.  כמובן ניתן לרתום גם את משטרת ישראל ובמיוחד את משטרת התנועה שהגדילה לעשות ובחרה להתמקצע לגדול באופן משמעותי בתחום האופנועים – אני משוכנע שאם ישאלו את דעתם הם ישמחו לדלל את כניסת הרכבים למטרופולינים הגדולים והחלפתם בדו גלגלי.

לסיכום, אם המאבק בהעלאת תעריפי הביטוח יקרום עור וגידים ויתמקד בתוכנית עבדוה המושתתת על הרשום לעיל אז אני מצטרף!!  

בברכה רכיבה בטוחה ומהנה גיא מליק

הוספת תגובה
  • 1. ווילי פרץ 07 באוקטובר 2009 ב 06:14

להעיר את הרוב הדומם

אח שלי אתה מלך אני בעדך בכל מילה

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. shaylin 13 באוקטובר 2009 ב 07:54

?????

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. profile image Ogash Ofer 13 באוקטובר 2009 ב 09:28

מסכים עם גיא

המאבק אינו צריך להתמקד במפקח על הביטוח - הוא הרי פקיד העושה את מלאכתו בהתאם לחוק.
    יש לזכור כי כבר כיום אין חברת ביטוח המוכנה לבטח אופנועים, כי זה לא כלכלי להן. והגוף המבטח אופנועים הוא המאגר (הפול) של חברות הביטוח המחויב לפי חוק לבטח כלי רכב שלא מבוטחים בשוק החופשי.
    הנתונים הסטטיסטים הם לרעתנו - לשם הדוגמא, מציין נחמיה שטרסלר - היום בעיתון הארץ, כי רוכבי האופנועים היו 11.2 אחוז מכלל ההרוגים בשנת 2008 על הכביש בעוד חלקנו בין כלי הרכב הוא רק 4.2%. ועוד הוא מוסיף כי תביעות הביטוח של האופנועים הסתכמו ב 466 מליון ש''ח בשנת 2008 בעוד הפרמיה (הכסף ששולם עבור הביטוח) הייתה רק 254 מליון ש''ח (ההפרש מגיע מהסבסוד הצולב של בעלי המכוניות).
    ובקיצור אם בוחנים אופנוע לפי ביטוח החובה אין זה כלכלי.
    אבל הקריאה היא לבית המחוקקים, לכנסת שם צריכים להחליט כי אופנוע הוא דבר כלכלי - חוסך זמן, טוב יותר לסביבה, חוסך תשתיות, חנייה וכו'.
    בכנסת צריכים לחוקק חוקים שיאפשרו לרוכבי הדו-גלגלי לרכב מבוטחים ובמחיר סביר.
    ודרך אגב הם התחילו זאת - לי יש ביטוח עם השתתפות עצמית שזיכה אותי ב-10% הנחה - זה סמלי - אבל זאת תחילת הדרך להפוך את נושא הביטוח של האופנועים לכלכלי והגיוני יותר.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. ווילי פרץ 13 באוקטובר 2009 ב 12:27

להעיר את הרוב הדומם

יוהו
    לדעתי צריך לבנות פוליסה אישית לכל אחד , לפי רמת סיכון , גיל ,תיק תביעות ,ואז מי שתובע כל היום שישלם בהתאם

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. shaylin 13 באוקטובר 2009 ב 18:18

נסיון שלישי ואחרון

תגובה לגיא

הי!

אי לא כל כך מסכים עם הנאום של החבר וגם לא עם חלק

מהמסקנות שלך.

א. ככל הנראה, חברות הביטוח לא מדייקות בדיווחים שלהם בעלויות

והיה על זה דיון האחד הפורומים - אחפש והעלה פה.

ב. ענתבי לא אמור לדאוג לחברות הביטוח (אלא עם הוא חושב על הפרנסה לעתיד)

אלא על כלל האוכלוסייה, על רווחת הציבור ולא על רווחיות חברות!

ג. אין ספק שיש בעיה בצורת הביטוח אבל מה שענתבי עושה זה- כרגיל- הפתרון

הקל - נדפוק את האזרח הקטן - הוא לא מתלונן!!!

אני בטוח שישנם עוד צעדים שניתן לבצע כמחאה, כמו גיוס חברות השליחים, ביטול

מאסיבי של עשרות אלפי פוליסות וכו.

אבל גם מה שעושים עכשיו מבורך אבל ההיענות לא חזקה מספיק!!!

בא נבדוק כאן בפורום מי השתתף במחאות האחרונות!

גילוי נאות - כרגע אני נטול

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. profile image Ogash Ofer 14 באוקטובר 2009 ב 01:38

מסכים עם ווילי

ווילי פרץ כתב/ה:
    "יוהו
    לדעתי צריך לבנות פוליסה אישית לכל אחד , לפי רמת סיכון , גיל ,תיק תביעות ,ואז מי שתובע כל היום שישלם בהתאם"
    לרוכבים הוותיקים ולאלו שלא תובעים זה מצוין - ואני בעד! זה רק ייצור סף כניסה גבוה לרוכבים חדשים - וזה לא בהכרח טוב בראיה של טווח ארוך!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. shaylin 14 באוקטובר 2009 ב 06:14

להעיר את הרוב הדומם

עופר יקירי
    ביטוח החובה הוא לא כלכלי הוא סוציאלי!!!
    ומתוך כך השם : חובה! אין שום סיבה שיהיה רווחי לאף אחד.
    עלמנת שלפחות יכסה את עצמו ניתן ורצוי לעשות אותו יחסי לפי וותק, העדר תביעות או השתתפות עצמית.
    אבל כאמור זהו הפתרון הקשה שמצריך מחשבה והשקעה,
    דבר שכנראה גדול על ידידנו ענתבי שאמור לטפל באזרחים
    ולא רק לפעול בהתאם לחוק!!!

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול