ובכן, מעשה שהיה כך היה
ברשותי פולאריס RZR חדש, בן כמה חודשים.שנקנה חדש מהיבואן. מי שמכיר, בכל צד של המתלה הקדמי יש 2 זרועות A המחוברות לשלדה ב 2 נקודות כ''א. אחת התושבות האלו פשוט נגזרה מהשלדה.
בשבת לפני כמה שבועות, בנסיעה רגילה, לא השתוללות מוגזמת, בנחיתה מבאמפ קטן במהירות 35 קמ''ש /- נשברה לי התושבת של אחת מזרועות ה - A של המתלה הקדמי!!!
המום כואב ומבואס הכנסתי את הכלי למחרת למוסך המטפל עמ לתקן את התקלה, משוכנע שכמובן שפולאריס יכירו בנזק ויתקנו אותו, שכן לא בוצע שום שימוש לא סביר בכלי, לא עבר ראלים, קפיצות ושאר התעללויות, שאותן מציג אגב היבואן כאפשריות לביצוע על ידי הכלי הכל יכול שלו...
בכל מקרה, לעשות סיפור ארוך קצר, להפתעתי, תשובת היבואן הייתה שהנזק הוא כתוצאה מתאונה ובכל מקרה אין כיסוי אחריות על שבר. עברתי בסולם הדרגות, למנהל הטכני, ששלח אותי למנהל ה(אין) שרות ו(אין) אחריות. זה כמובן חזר על המנטרה שזו תאונה ואין אחריות על שבר, תוך שבמהלך כל השיחה הוא חוזר ומתנהג בגסות תוך העלבות ועקיצות , עד שסיים את השיחה כשהוא ממליץ לי ללמוד לנהוג, ולהיזהר כשאני בשטח לא להיכנס בעץ ואז לבוא לתבוע אחריות. אגב, למרות, ואולי בגלל, שאני חושב שיש לי ניסיון שטח לא מבוטל, השתתפתי בקורס הנהיגה שמציע היבואן ללקוחותיו, בו לימדו אותנו לקפוץ עם הכלי, ועוד על משטח בטון...
בצר לי פניתי למנהל מותג פולאריס בד.ל.ב, שהיה נחמד, אך כמובן שאמר שלא יוכל להכיר בנזק, אבל, מוכן לבוא לקראתי, לפנים משורת הדין ולפצותי באביזר או משהו שווה ערך לעלות התיקון, שהגיעה סהכ ל-2000 ₪ שכללו עבודה, צינור ברקס,גרמושקה ותפוח הגה. למרות שלא היה נראה לי העניין הבנתי שיותר מזה לא אקבל, חשק להלחם בהם כבר לא היה לי והסכמתי בלית ברירה.כאשר הבנתי שהוא מתכוון לסתום לי את הפה בזוג חגורות שעלותן כחצי ממה ששילמתי, החלטתי לא לוותר, ואני מתכוון לקבל פיצוי על כל הנזק שניגרם לי, גם אם אצטרך להגיע לנציג השרות של היצרן.
ולסיכום, למי ששרד והגיע עד פה, אני שואל האם סביר שכלי שנקנה במעל 100,000 ₪ ומוצג כעמיד בתלאות המשתמש הסביר יתפרק ויגזור תושבות מהשלדה תוך מספר חודשים של שימוש.
זה השרות שנותן היבואן, זו האחריות ןכך הוא עומד מאחורי הכלי האדיר שלו???
האם מישהו מכיר, נתקל בתופעה שכזו? מה נראה לכם כדאי לי לעשות בהמשך?
מוגש כחומר למחשבה למי שמחזיקחושב להחזיק כלי כזה
רז