פורומים

- אופנועים טרקטורונים ו-SBS

כתבה חדשה - מועדון טרקטורונים CANAM בטיול לגליל תחתון מזרחי

02 בפברואר 2011 ב 11:00 8 תגובות 38142 צפיות profile imageאתר השטח 4X4

מועדון BRP - מועדון הטרקטורונים של CANAM והיבואן עופר-אבניר יצא שוב לטיול בשטח - והפעם לגליל תחתון מזרחי מהגלבוע לכוכב הירדן ולנחל תבור - הרבה בוץ לא היה לנו! אבל שבילים מהירים ומעברי מים בשפע!! צילם: תומר פדר הדריכו: גלעד טל ועופר אוגש

לכתבה

הוספת תגובה
  • 1. profile image Ogash Ofer 02 בפברואר 2011 ב 11:04

שאלת היום: כמה כפרים בשם טייבה מכירים?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. profile image ilan4x4 02 בפברואר 2011 ב 12:11

יופי של טיול !

יופי של מקום !
    יופי של תמונות !
    יופי:)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. profile image ישראל אמיר 02 בפברואר 2011 ב 13:34

Ogash Ofer כתב/ה:
    ""
    עופר שלום!! אני מכיר חמש ערים/עיירות בשם טייבה או א-טייבה 1 .טייבה עיר מוסלמית גדולה בשרון מצפון לכפר סבא . .2 עיירה טייבה בעמק יזרעאל (חמולת זועבי) . 3 טייבה בשומרון -עיירה נוצרית כמדומני . 4 טייבה בדרום ירדן סמוך לפטרה  -לא מזמן ביקרתי באזור . 5 ואחרונה  לא חביבה -טייבה בדרום לבנון -שירתתי מספר פעמים במוצב חודר  בגבול העיירה -מקום מקולל. 

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. profile image Ogash Ofer 02 בפברואר 2011 ב 14:12

ישראל 48 כתב/ה:
    "[b]Ogash Ofer כתב/ה: [/b]עופר שלום!! אני מכיר חמש ערים/עיירות בשם טייבה או א-טייבה 1 .טייבה עיר מוסלמית גדולה בשרון מצפון לכפר סבא . .2 עיירה טייבה בעמק יזרעאל (חמולת זועבי) . 3 טייבה בשומרון -עיירה נוצרית כמדומני . 4 טייבה בדרום ירדן סמוך לפטרה  -לא מזמן ביקרתי באזור . 5 ואחרונה  לא חביבה -טייבה בדרום לבנון -שירתתי מספר פעמים במוצב חודר  בגבול העיירה -מקום מקולל. "
    כמה נכון! ולמה יש כלכך הרבה טייבה? (או למה קוראים לכפר טייבה?)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. אורח/ת 02 בפברואר 2011 ב 15:01

עושה חשק מטורף!

הבוץ והשבילים המהירים וכמובן התמונות המקסימות.
    יפה לכם.
    חבל שיש לי פולאריס!
    אולי תפתחו את הטיולים גם לחברים עם כלים אחרים?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. profile image ES 02 בפברואר 2011 ב 17:33

אין על טרטורוני קאן אם

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. profile image ישראל אמיר 02 בפברואר 2011 ב 17:44

Ogash Ofer כתב/ה:
    "[b]ישראל 48 כתב/ה: [/b][b]Ogash Ofer כתב/ה: [/b]עופר שלום!! אני מכיר חמש ערים/עיירות בשם טייבה או א-טייבה 1 .טייבה עיר מוסלמית גדולה בשרון מצפון לכפר סבא . .2 עיירה טייבה בעמק יזרעאל (חמולת זועבי) . 3 טייבה בשומרון -עיירה נוצרית כמדומני . 4 טייבה בדרום ירדן סמוך לפטרה  -לא מזמן ביקרתי באזור . 5 ואחרונה  לא חביבה -טייבה בדרום לבנון -שירתתי מספר פעמים במוצב חודר  בגבול העיירה -מקום מקולל. כמה נכון! ולמה יש כלכך הרבה טייבה? (או למה קוראים לכפר טייבה?)"
    הפעם התקלת אותי . נעזרתי בידידי מיסטר   G    (גוגל) ,ידעתי  רק  שטייבה זו מילה הניגזרת מטוב . טייבה (ערבית: الطـّيـّبة, תעתיק מדויק: אלטיבה, משמעות השם: הטובה) השם טייבה (الطـّيـّبة) הוא קיצור של השם א-טייבת-אל-איסם (الطـَّيـِّبَة الاسـْم) - טובת השם או זו ששמה טוב. שם זה ניתן לכמה יישובים בארץ וכן בלבנון  וירדן . שיהיה לך ערב טוב !!! בפעם הבאה  שאלה  כמה מקומות בשם בצרה   (או ניגזרת של השם בצרה )מכירים במרחב המזרח תיכוני שלנו(ובאילו מדינות ?)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. profile image Ogash Ofer 02 בפברואר 2011 ב 18:46

ישראל 48 כתב/ה:
    "[b]Ogash Ofer כתב/ה: [/b][b]ישראל 48 כתב/ה: [/b][b]Ogash Ofer כתב/ה: [/b]עופר שלום!! אני מכיר חמש ערים/עיירות בשם טייבה או א-טייבה 1 .טייבה עיר מוסלמית גדולה בשרון מצפון לכפר סבא . .2 עיירה טייבה בעמק יזרעאל (חמולת זועבי) . 3 טייבה בשומרון -עיירה נוצרית כמדומני . 4 טייבה בדרום ירדן סמוך לפטרה  -לא מזמן ביקרתי באזור . 5 ואחרונה  לא חביבה -טייבה בדרום לבנון -שירתתי מספר פעמים במוצב חודר  בגבול העיירה -מקום מקולל. כמה נכון! ולמה יש כלכך הרבה טייבה? (או למה קוראים לכפר טייבה?)הפעם התקלת אותי . נעזרתי בידידי מיסטר   G    (גוגל) ,ידעתי  רק  שטייבה זו מילה הניגזרת מטוב . טייבה (ערבית: الطـّيـّبة, תעתיק מדויק: אלטיבה, משמעות השם: הטובה) השם טייבה (الطـّيـّبة) הוא קיצור של השם א-טייבת-אל-איסם (الطـَّيـِّبَة الاسـْم) - טובת השם או זו ששמה טוב. שם זה ניתן לכמה יישובים בארץ וכן בלבנון  וירדן . שיהיה לך ערב טוב !!! בפעם הבאה  שאלה  כמה מקומות בשם בצרה   (או ניגזרת של השם בצרה )מכירים במרחב המזרח תיכוני שלנו(ובאילו מדינות ?)"
    נכון גם נכון! טייבה פרושו הטובה. והנוהג הוא שכפר שעבר רעות שינה את שמו לטוב בבחינת משנה שמו משנה מזל! וכך נוצרו כמה וכמה כפרים בשם טייבה (ובטח יש עוד כאלו שאנחנו לא מכירים). לגבי בצרה - זה שווה שרשור נפרד ובטח ובטח שווה הגעה לעיר בצרה (בעיראק) ולא סתם למושב בצרה (בשרון).

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול