פורומים

- למען הקהילה

מכתב לשר התקשורת - כמעט כל מילה ראויה להזדהות

15 באפריל 2010 ב 08:45 7 תגובות 5844 צפיות profile imageעדי וייזל
מנצל את הפורום הנפלא שלנו כדי לשתף את הגולשים במכתב שהגיע לתיבת המייל שלי ובהחלט מצאתי את עצמי מזדהה עם 99% מהכתוב בו וזאת כהורה, עם כי לא רק ההורים שבינינו צריכים להיות מודאגים מהכתוב בו.

‏‏05 אפריל 2010

לכבוד: שר התקשורת מר משה כחלון
שר החינוך מר גדעון סער
הרשות השניה לטלוויזיה ולרדיו

הנדון: ילדיי (וגם וילדיכם/נכדיכם!)
בכל פעם שהתקשורת זועקת גוועלט על הנוער האלים שלנו ומה נהיה?? ואיך זה קרה?? ואחריות הורית!! אני מרגישה איך הכעס גואה בי ואני בעצמי נהיית אלימה.
הרי זו אותה תקשורת שמפוצצת את לוח השידורים בחרא בלי לבן! וצר לי שאני לא מוצאת מילים בוטות פחות לתאר את לוח השידורים הזה...
איך נוער יכול לצאת נורמלי כשהאח הגדול, הישרדות והרווק, הם פסגת התרבות שלו!
מה יכול לצאת מנער שכמודל לחיקוי מגישים לו חבורת עבריינים אוכלי חינם, שיושבים ומהמרים בין ג'וינט לג'וינט בסדרה עספור שגם אותה כבר הוצאתי אל מחוץ לתחום (ולא רק בגלל המשחק האיך לומר... לא משהו).
ומה על הנערות שפסגת שאיפותיהן היא להגיע בעקבות המחנכת שלהן לבית הרווק. לרכל זו על זו ולהתמזמז איתו כל אחת בתורה לעיני כל עם ישראל!
כמודל אינטליגנטי הם מקבלים אנשים אינטליגנטים כאילו (כן, מסתבר שרק כאילו) דוגמת מנחם בן, שיושבים בתוכניות הבוקר השונות וברוב חשיבות מחלקים ציונים לדיירי האח הגדול, שעסוקים כל העת במשימות המשפילות שארגנה להם ההפקה.
אה ושלא אשכח חלילה את הרשע והנתעב שהוא הוא... השורד האחרון!...
אז אצלנו בבית שמונה היא שעת השין': ילדיי הולכים למיטה כדי שחלילה לא יחשפו לרעה החולה הזאת, מקסימום ישמעו עליה מחר בביהס ויתבאסו על שכולם כן ורק הם לא.
וזה לא שבמהלך היום אני זוכה לקצת נחת: לילדים יש לוח שידורים מטופש משלהם. טלנובלות עלובות, סרטי מלחמה אלימים, הרבה דם ויצורים מפחידים שלא נדע, (ראה ערוץ הילדים!) ובין לבין יש להם את הזכות לראות את נועה תישבי מעמידה לפסל דויד!!!
ומה קורה ברדיו בשעות היום? ברדיו מאלצים אותי להתמודד עם שאלות כמו אמא, למה משה בשירותים עם מעיין ולמה מזל שאלוהים ברא את יד ימין...? או לשמוע את בתי רק בת עשר וכבר גונחת בקולי קולות עם אפרת גוש שמעכשיו תהיה ...מופקרת ותיתן אה אה אה אה אהבה לכולם...??
כן, כן. כל אלה מילים אמיתיות מתוך שירים אמיתיים שמתנגנים בכל שעות היום ברדיו שלי! ואם אתם לא מאמינים תפתחו גלגלצ, אבל תסגרו מהר, כי זה מה שמגיע להם!
מה לעזאזל קורה כאן?! ערוצים בעלי תוכן כחול אמורים להיות משודרים רק בשעות הלילה המאוחרות וניתן לחסום אותם לצפייה!
ואפרופו לחסום... הרשות השניה לטלוויזיה ולרדיו שבטובה איפשרה לנו לחסום ערוצים שאינם ראויים לצפייה של ילדים, מציגה בכל שעות היום חשפנית שמתערטלת על העמוד שלה כדי לספר לי על זה.
ושמישהו יגיד לי איך לעזאזל אני חוסמת את זה?!
באחת מתוכניות הבוקר בשבועות האחרונים שוב התקיים דיון בנוגע לאונס הקבוצתי.
איזה מהם? אחד מהם.................
לא יכולתי שלא לחשוב שבעוד הם מתדיינים על האונס הזה היום, מתבצע אונס אחר עליו ידונו מחר...
אז נכון, כמה מאיתנו אכן לוקים באימפוטנציה הורית.
אבל מה באמת הסיכוי שלנו בזירה הזאת כשאויב עצום מימדים כזה סוגר עלינו מכל הכיוונים ומאיים למחוץ את ילדינו!!!
אני שולחת אליכם את המכתב בתקווה שיפגע לגוליית בול בפוני...
ואנקדוטה לסיום:
אתמול בערב חזרה בתי מסבתא עם חולצה חדשה שקיבלה מתנה.
רק שסבתא לא שמה לב להדפס שהיה על החולצה Sex Online… Call me
על חולצה של ילדה בת עשר!
מזל שאמא שמה לב...
הגר אמיר בורקמן
hagarbu@gmail.com
העתקים:
המועצה לשלום הילד
המרכז לנפגעות תקיפה מינית
הציבור הרחב
הוספת תגובה
  • 1. profile image יוסף נעים 22 באפריל 2010 ב 17:35

כל מילה בסלע

כל הכבוד לכותב הכתבה כל מילה היא בסלע דעתי האישית והמצפונית לפנכם חבל שאין עם מי לדבר ,,,,,,,,,,,, חבל על כתיבת המכתב,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, בישראל כמו בישראל הון מתחבר לשלטון ,,,,, כסף לכסף ,ופשע לפשע,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, חברים המדינה כבר מזמן איבדה את הדרך את החינוך ואת מה שנשאר גומרים המשטמתים מצהל..........................אין על מה להלחם אין בשביל מה להלחם הכול רקוב מהראש ועד לזנב אין חשק לפתוח רדיו או טמבלויזיה כל התיקשורת עלהום כולם נגד כולם חבל על עם שלם שלא יודע להביע את כעסו בהפגנות ענק כדוגמת העולם רק משם תגיע הישועה למדו אותנו דמוקרטייה מהיא אבל לא לימדו אותנו שחיטות מהיא ומה יש לעשות עם מושחטים,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, שבת שלום לכולם  

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. cableguy 29 באפריל 2010 ב 14:12

יוסף נעים כתב/ה:
    "כל הכבוד לכותב הכתבה כל מילה היא בסלע דעתי האישית והמצפונית לפנכם חבל שאין עם מי לדבר ,,,,,,,,,,,, חבל על כתיבת המכתב,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, בישראל כמו בישראל הון מתחבר לשלטון ,,,,, כסף לכסף ,ופשע לפשע,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, חברים המדינה כבר מזמן איבדה את הדרך את החינוך ואת מה שנשאר גומרים המשטמתים מצהל..........................אין על מה להלחם אין בשביל מה להלחם הכול רקוב מהראש ועד לזנב אין חשק לפתוח רדיו או טמבלויזיה כל התיקשורת עלהום כולם נגד כולם חבל על עם שלם שלא יודע להביע את כעסו בהפגנות ענק כדוגמת העולם רק משם תגיע הישועה למדו אותנו דמוקרטייה מהיא אבל לא לימדו אותנו שחיטות מהיא ומה יש לעשות עם מושחטים,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, שבת שלום לכולם  "
    כל הכבוד, אבל לצערינו הרב זה לא שינה את מה שקשור להון ושלטון...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. tamir64 29 באפריל 2010 ב 14:32

בעיניי זו עוד יללה מסוג יללות המגיע לי.

רק את/ה אחראי על חינוך ילדיך.

רק אתה אחראי על מה אתה מכניס הביתה.

טקס פשוט בו לוקחים את הטלוויזיה במסע הלוויה ומניחים אותה ליד פח הזבל הקרוב, פותר את הבעיה. קל ופשוט.

אתה לא מוכן לשלם מחיר פעוט על החינוך? אז מה אתה מיילל לשרים ולמייל.

שלב ב' הוא להעיף את האינטרנט מהבית או להתחבר לספק שמסנן תוכן.
    קל ופשוט וממש לא כואב. יש לילד זמן  עד שילמד גניקולוגיה כתחביב לשעות הפנאי, לא חייב להתחיל בגיל עשר.
    אם יותר ויותר אנשים ינהגו כך, ממילא הדבר ישפיע, הרבה יותר ממכתבים ברשת.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. mi88 01 במאי 2010 ב 19:13

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. mi88 01 במאי 2010 ב 19:14

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. mi88 01 במאי 2010 ב 19:21

לדעתי, לסגור את הילדים בבועה אינו הפיתרון, אלא לתת להם כלים להיתמודד עם המצב כיום ועם מה שהם נחשפים אליו.
    זה יועיל להם יותר לדעתי. גם במכתב מצוין שהם נחשפים לדברים מחברים בבית ספר, ובטח שלא בצורה מבוקרת, וזה גורם להם לסקרנות יתר, ובסוף הם ימצאו דרך להיחשף לזה.
    אלא שאז לא יהיו להם הכלים להיתמודד עם זה בצורה שצריך, והם יפנימו את זה לא כמו שצריך. והנזק יהיה יותר גדול.
    זאת דעתי, אגב אני לא פסיכולוג או משהו כזה.

משה

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. profile image סיגל אדלשטיין 03 במאי 2010 ב 07:03

אתה יכול להיות בטוח שזה מה שהפסיכולוג היה כותב ,ולמרות זאת  אני בתור אמא אומרת  שיש גבול לזבל שיכנס אלי הביתה  אצלנו לא צופים באח הגדול או בקופיף המחומצן (הרווק) על הישרדות אני מוכנה להתפשר, ואין לי בעיה להסביר לאותה אמא איך מנתקים את הכבלים רק מה אני חושבת שגם אם היא תדע היא לא תעז לנתק כי כנראה שאצלה בבית הילדים הם בעלי הבית לא ההורים וחבל.    

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול