מעורב תאילנדי - איסוזו, מיצובישי, פולקסוואגן וגם טויוטה בקרב ענקים. על ארגזים, הנעות כפולות והחלטות קשות במבחן משווה לארבעת הטנדרים במשקל בינוני הנמכרים בישראל 2015
הרבה זמן לא עימתנו את המתחרים בקטגוריה הזו – ואי אפשר להאשים אותנו. היא פשוט נעלמת אט אט.
אומנם עדיין נמכרים כאן כמה אלפים כאלו מכדי שנה, אבל הרבה פחות מבשנות השיא, כשטנדרים היו מפלט המס של עצמאיים, ועורכי דין התניידו במגנום. עד כדי כך שיש יבואנים שכבר לא טורחים להציע בה נציג – מאזדה, לדוגמא.
קצת מהעבר (וראו תגיות: מיצובישי, ניסאן, איסוזו, פולקסוואגן, טויוטה):
מיצובישי האנטר מול ניסאן נבארה - 25/09/2006
איסוזו דימקס מול מיצובישי מגה-מגנום - 23/05/2004
למבחן התייצבו ארבעה כלים, כולם טנדרים כפולי הנעה, עם ארבע דלתות, ארגז פתוח וצללית של כלי עבודה. כמעט כולם הגיעו בצבע לבן. ואלו הם: מיצובישי האנטר, איסוזו דימקס, טויוטה היילקס וגם פולקסוואגן אמארוק.
השונה בחבורה הוא האמארוק – מכמה סיבות. הוא היחידי בחבורה הזו שלא מיוצר בתאילנד, היחידי עם הנעה כפולה קבועה, והיחידי שנושא סמל של יצרן אירופאי גדול ולא אחד מהמזרח.
הוא גם היחידי מבין הארבעה שאין לו מוניטין מוכר ומוכח בשוק הישראלי, ובכלל – אין ספק שחובת ההוכחה מוטלת על כתפיו כאן, ובעיקר במעבר מאולם התצוגה אל השדה הישראלי.
האמארוק התייצב למבחן בגרסת ''Wild'' המוסיפה על האבזור הרב אמבט פלסטיק לארגז, מדרכי אלומיניום בצידי המרכב, קשת בכרום וגם וו גרירה קבוע. המחיר הוא הגבוה בחבורה, ובפער גדול – 275,000 שקלים (מחיר גרסת בסיס: 264,000 שקלים). כנגד המחיר הגבוה נותן האמארוק שלושה נתונים שהם הגבוהים ביותר בחבורה הזו – הכי הרבה סוסים 180 כ''ס (למרות המנוע הצנום ביותר – 2.0 ליטר בלבד), הכי הרבה מומנט (42.7 קג''מ) והכי הרבה הילוכים (שמונה – אבל אין תיבת העברה עם LOW) משקל ההעמסה המוצהר של האמארוק עומד על 960 ק''ג. מבחן דרכים: פולקסווגן אמארוק - 26/07/2013
את ה-DMAX של איסוזו אין צורך להציג, הוא מלך המכירות בקטגוריה כבר שנים, וב-2014 חלש על מחצית מהמכירות בקטגוריה הזו. הדור השני קיבל מנוע 2.5 ליטר כפול מגדשים, שמציע 163 כ''ס ו-40.8 קג''מ.
לתיבה חמישה הילוכים ומחיר גרסת המבחן עומד על 242,000 שקלים (232,000 לגרסה מאובזרת פחות). משקל ההעמסה המוצהר עומד על 1050 ק''ג.
מבחן דרכים: איסוזו די-מקס - 19/03/2013
אחרון חביב הוא ההאנטר של מיצובישי, הכלי הותיק בחבורה, שמחליפו כבר נמצא מעבר לפינה (הוצג בחו''ל, ויגיע בהמשך השנה לארץ). ההאנטר ''שלנו'' הוא גרסת הדקאר, היקרה בהיצע (239,000 שקלים, כשגרסת הבסיס מוצעת ב-223,000 שקלים).
ותיק ותיק אבל הספקו של מנוע ה-2.5 ל' המוגדש שלו (178 כ''ס 35.7 קג''מ) שני רק לאמארוק. כמו שאר הטנדרים התאילנדים כאן (היפנים העבירו מזמן את יצור הטנדרים שלהם לתאילנד, שם כלים כאלו פופולאריים מאוד) הוא מגיע עם תיבה אוטומטית עם חמישה הילוכים. נתון ההעמסה המוצהר עומד על 825 ק''ג בלבד.
מיצובישי האנטר דקאר - 28/12/2010
מיצובישי משיקה את הדור החמישי לטנדר שלה - 19/11/2014
כך שלמרות הדמיון הבסיסי, יש הבדלים, גם אם קלים בחלק מהמקרים, בין הכלים הללו. לנו היו יומיים של מבחן ברמת הגולן המושלגת בכדי לבדוק כמה גדולים ההבדלים במציאות.
2 מעלות בחוץ – סיבה מצוינת לטפס לתאי הנוסעים לבדיקה מעמיקה. הם מודרניים למדי בכל הכלים, ועמוסים באבזור שלפני עשור לא היה מוצא את מקומו ברכב עבודה.
הפולקסוואגן מביא את הבשורה לקבוצה הזו. הפנים שלו, למרות שהוא עשוי מאותם חומרים קשים כמו שאר החבורה, מרגיש הכי ''מכונית''.
זה מתחיל מהעיצוב שמדבר בשפה המוכרת של הקונצרן, ממשיך למושב והגה מתכווננים באופן מלא ולהרבה שקעים ותאי איחסון. תנוחת הישיבה טובה – הוא מתחרה עם הדימקס על תואר הנוח ביותר מבחינה זו.
המרווח מלפנים טוב מאוד (רק קצת צר לגדולי מידות) והמושב האחורי מרווח ונוח, גם אם מעט זקוף מדי. האיסוזו, כאמור, נוח מאוד לישיבה – יש כיוון גובה למושב (אבל ההגה, כמו בשאר המזרחיים, מתכוונן רק לגובה) וקל למצוא תנוחה טובה. הפנים מורכב כהלכה והעיצוב בוגר ונעים לעין, אם כי יש מי שלא אהבו את סידור המתגים המעוגל במרכז הקונסולה. מאחור המושב האחורי קשה, נמוך וזקוף, אך המרווח מצוין. כל הבוחנים בלי יוצא מן הכלל אהבו את עיצוב תא הנוסעים של הטויוטה. למרות שמצאנו כמה מרווחים לא אחידים, ולמרות שמסגרת לוח המחוונים יצאה ממקומה – ברכב עם כ-3000 ק''מ – אהבנו את תא הנוסעים (רק את הקישקוש המצועצע בגוון כתום על המחוונים הראשיים לא הבנו). אבל כשם שעיצוב תא הנוסעים דיבר אל כולנו, אף אחד מאיתנו לא הסתדר עם תנוחת הנהיגה בהיילקס. בלי כיוון גובה למושב ועם כיוון מוגבל לגובה ההגה (הרחוק מדי) היה בלתי אפשרי למצוא תנוחת נהיגה טבעית. עוד פרט שבלט בטויוטה הוא הקושי בטיפוס לקבינה – הוא מרגיש גבוה יותר מכל הטנדרים כאן. המושב האחורי נוח מאוד – עמוק וטוב, עם זוית מסעד טובה ומרווח מצוין. המיצובישי מרגיש קצת מאחור כאן. עיצוב תא הנוסעים, שהיה חדשני כשהוצג, נראה מתאמץ ומיושן. המון משטחים בגימורים שונים יוצרים עומס בעין. תנוחת הישיבה נמוכה מאוד והמושב עצמו נמוך, קטן ונוקשה – כך שקשה למצוא תנוחת ישיבה נכונה וטבעית. הגג קצת קרוב לגבוהים, אבל אין בעיית מרווח גם כאן. המרחב מצוין גם מאחור, אבל זויות המושב וגובהו יוצרים תנוחת ישיבה שלא תתאים לנסיעות ארוכות.איך שלא תהפוך את זה, אלו כלים שעולים רבע מיליון שקל, אבל אם היית נוסע בהם בעיניים קשורות, היית בוודאי חושב שמדובר במכונית מיני שעולה רבע מזה. בכל פרמטר במבחן, אם זה התנהגות, בידוד רעשים או נוחות, הם לא מרשימים - וזה בלשון המעטה.
ההפרש בין המתלים מלפנים למאחור עדיין משפיע לרעה על איכות הנסיעה. בארבעת הכלים הבלמים יאבדו את יכולתם בשימוש אגרסיבי. עושה רושם שהשנים עוברות, עולם הרכב טס קדימה אבל משאיר את הטנדרים מאחור בתחומי העידון ואיכות החיים.
זה הכי בולט באמארוק. על רקע תא הנוסעים הנעים עושה רושם שרעשי המנוע בולטים שבעתיים. ההנעה הכפולה הקבועה תורמת את שלה להתנהגות בטוחה, וגם ההגה כאן מדויק למדי, אבל תפקוד המיתלים פוגע מאוד בחוויה על הכביש. האמארוק לא מפסיק לנוע על המתלים - לשדר כל פרט קטן מהכביש אל גופו הגדול. בשיוט נרשמו מעט רעשי רוח וכביש ורעש ברור מאוד מהמנוע. ואם הזכרנו את המנוע - האמארוק הוא באופן חד משמעי הרכב הזריז ביותר כאן. הוא מתרגם את עליונות המנועתיבה שלו בכל תאוצה, בכל מהירות. אחרי האמארוק, מבחינת תאוצות, המקבץ די צפוף – הטויוטה והדימקס זהים למעשה והמיצובישי אומנם מעט מאחור, אך זה בעיקר בגלל השתהות ארוכה ביציאה, שאחריה הוא מתעורר בחריקת צמיגים ונצמד לשני האחרים.בתחום הנוחות ההבדלים ברורים יותר – הטויוטה הוא הטוב ביותר כאן. לא מדובר במשהו שיכול להתחרות במשפחתית נוחה, אבל בהשוואה לשאר החבורה מצליח ההיילקס לספוג את כל הטוב שיש לכבישי הארץ להציע ברמה משביעת רצון, ומצד שני לשמור על ריסון נאות של המרכב תחת עומס.
ההגה כאן מרגיש הכי טבעי ומדויק (יחד עם זה של ההאנטר) ובעל המשקל הטוב ביותר. מבחינת בידוד רעשי מנוע וסביבה אין גם לו בשורה, ויותר מדי רעשים חודרים אל התא.
גם הדימקס לא מציג נימוסי כביש ברמה המקובלת היום במכוניות פרטיות. רעש המנוע נוכח מאוד, וכך גם רעשי הרוח בשיוט. הדימקס מכויל על הצד הרך של הסקאלה, הכי רך מבין משתתפי המבחן הזה (מפתיע, לאור העובדה שהוא מציע את כושר ההעמסה הגבוה ביותר).
זה אומר שבמהירויות נמוכות על כבישים משובשים נוחות הנסיעה טובה למדי, אך ככל שעולה העומס (משקל או מהירות) הם מתקשים לרסן את הרכב, מה שמתבטא בתנודות מרכב לא נעימות. על כביש גלי ומפותל, התכונה המוזכרת חוברת להגה קל למדי ולזויות גלגול בריאות – לא מסוג הדברים שמשרים בטחון על הנהג.
מתלי המיצובישי פחות רכים מאלו של האיסוזו, כך שהוא מעט פחות סופג וקצת יותר מרוסן. יחד עם הגה מדויק יותר גם הוא מרגיש קצת יותר טוב כשהכביש לא ישר לגמרי. רעשים? יש - כמו שאר הנוכחים כאן, עם רעשי רוח, מנוע וצמיגים למכביר.
למרות יכולות דומות למדי בסעיף הביצועים, ליד משאבות הסולר התגלו הבדלים משמעותיים. המהיר ביותר היה גם הצמא פחות (אמארוק עם 9.4 ק''מ/לליטר), האיסוזו והטויוטה בעלי הביצועים הדומים היו צמודים למדי גם מבחינת צריכת הדלק ( היילקס 8.7 ק''מ/לליטר, איסוזו 8.3 ק''מ/לליטר) וההאנטר היה הצמא ביותר (7.2 ק''מ/לליטר).
צפינו שהאמארוק יאט אותנו בשטח. את שאר הפלטפורמות אנחנו מכירים כבר שנים, ויודעים שכשנגמר האספלט כל הרעש וחוסר הנוחות שהם מייצרים הופכים להיות משניים ליכולת שלהם לעכל שבילים.
אבל על שבילי המבחן, שלא כללו קטעי זחילה קיצוניים, הוא שמר על קצב עם החבורה בלי בעיה מיוחדת (מלבד עניין הנוחות, שבשבילים הופך למשמעותי עוד יותר).
טיפסנו מגונן לכיוון יער אודם. משם המשכנו לכיוון צומת וואסט ומשם מזרחה כי לא שבענו מהלבן לבן הזה. האמארוק נוטל ממך את השליטה לגמרי.
ההנעה הכפולה קבועה, כאמור, ואתה יכול מקסימום לנעול את הדיפרנציאל האחורי (תוספת של 7000 שקלים נוספים) בעזרת כפתור חשמלי (הילוך נמוך אין, ואל תקשיבו למי שייספר לכם שההילוך הראשון בתיבת השמונה ההילוכים נמוך מספיק. בקטעים טכניים, שדורשים מהירות זחילה, בהחלט חסר יחס קצר יותר). הטויוטה וההאנטר מרגישים ממש כמו פעם – עם ידית נפרדת לשליטה על הטרנספר ומצב LOW. הדימקס חי באמצע - ניתן לבחור בין הנעה אחורית, כפולה וכפולה LOW, אבל עם מתג חשמלי. אנחנו אוהבים את האופציה הידנית עם הידית הנפרדת שבוקעת מרצפת הרכב – למרות שהאופציה החשמלית נוחה יותר. על השביל הרגישו הדימקס וההאנטר נוחים למדי, בייחוד בהשוואה לאמארוק המקפץ. הטויוטה, גם כאן, הציע את הטוב שבכל העולמות עם ריסון טוב וספיגה מספקת. על השביל המאתגר יותר הציגה השלישייה המזרחית יכולת טובה יותר בהצמדת הגלגלים לקרקע (גם אם לא מרשימה כשלעצמה למעט ההאנטר) מול זו של האמארוק קצר המהלכים וקשיח השלדה. השלישייה מהמזרח גם השוויצה בזוויות גישה עדיפות מול מדרגות מזדמנות, אבל הנציג הגרמני הציג זווית נטישה עדיפה על כולם ולא מיהר לגרד את ישבנו גם אחרי מעבר מכשולים גבוהים למדי.ההאנטר של מיצובישי יוצא מההשוואה הזו ראשון. הוא מרגיש מיושן בהשוואה למתחרים כאן (ואכן דור חדש הוצג ואמור להגיע במהלך השנה), למרות שכוחו עדיין במותניו (בייחוד מעבר לאספלט).
כך שבלי להתכוון, שלושת היצרניות הגדולות בעולם מיוצגות בגמר הזה. שברולט (שפיתחה את הדימקס עם איסוזו), טויוטה ופולקסוואגן ראש בראש.
הפולקסוואגן מרשים עם יחידת כח עדיפה (הן בביצועים והן בצריכת דלק) ותא הנוסעים פשוט ברמה אחת מעל כולם כאן. הבעיה היא שגם המחיר נמצא ברמה אחת מעל המתחרים, ויחד עם בעית הנוחות משאיר אותו מחוץ למשוואה. היכולות של הטויוטה והאיסוזו חופפות למדי, כלי כלי עם יתרונותיו וחסרונותיו.
אם מחירם היה זהה, היו רב הבוחנים בוחרים בטויוטה – היות ויש בינם הפרש לא מבוטל לטובת הדימקס (וגם בכושר ההעמסה – עניין מהותי בטנדרים), הבחירה באיסוזו הופכת להיות הנכונה וההגיונית יותר. כנראה שלפעמים טבלת המכירות באמת לא משקרת.
מנוע
מנוע טורבו דיזל, קדמי, 4 ציל', אורכי, 2499 סמ''ק
תזמון גל זיזים עילי כפול, 16 שס', תזמון משתנה, טווין-טורבו
הספק/סל''ד 163 כ''ס/ 3600
מומנט/סל''ד 40.8 קג''מ/ 1400-2000
מרכב
הנעה כפולה לא-קבועה (אחורית), הילוך כח 1:2.48, דיפ' אחורי מוגבל-החלקה (LSD)
הילוכים אוטו', 5 היל'
מתלה ק'/א' עצמות עצה כפולות/סרן חי, קפיצי עלים
בלמים ק'/א' דיסק מאוורר/תוף
מערכות עזר ABS, ESP, TCS, EBD, EBA
צמיגים 255/65-17
מידות
בסיס גלגלים 309.5 ס''מ
אxרxג 179.5x186x529.5 ס''מ
משקל 1950 ק''ג
כושר העמסה 1050 ק''ג
מידות ארגז (אxרxג) 148.5x153x46.5 ס''מ
מהירות מרבית (יצרן) אין נתון
0 ל-100 קמ''ש (יצרן) אין נתון
צריכת דלק (יצרן) 11.9 ק''מ/ל'
צריכת דלק (מבחן) 8.3 ק''מ/ל'
מחיר
מחיר 242,000 שקלים
אחריות 36 חודשים
מנוע
מנוע טורבו-דיזל קדמי, 4 ציל', אורכי, 2477 סמ''ק
תזמון גל זיזים עילי, 8 שס'
הספק/סל''ד 178 כ''ס/ 3750
מומנט/סל''ד 35.7 קג''מ/ 1800-3750
מרכב
הנעה כפולה לא קבועה (אחורית),
דיפ' הילוך כח 1:1.9
הילוכים אוטו', 5 היל'
מתלה ק'/א' עצמות עצה, קפיצי סליל/ סרן חי,
קפיצי עלים
בלמים ק'/א' דיסק מאוורר/ תוף
מערכות עזרABS, EBD, MASC, TCL
צמיגים 245/70-16
מידות
בסיס גלגלים 300 ס''מ
אxרxג 518.5 x 181.5 x 178 ס''מ
משקל 1905 ק''ג
כושר העמסה 825 ק''ג
מידות ארגז (אxרxג) 150.5x147x46 ס''מ
מהירות מרבית (יצרן) 175 קמ''ש
0 ל-100 קמ''ש (יצרן) אין נתון
צריכת דלק (יצרן) 11.4 ק''מ/ל'
צריכת דלק מבחן 7.2 ק''מ לליטר
מחיר
מחיר 239,000 שקלים
אחריות 36 חודשים
מנוע
מנוע טורבו דיזל, קדמי, 4 ציל', אורכי, 1968 סמ''ק
תזמון גל זיזים עילי כפול, 16 שס', תזמון משתנה, טווין-טורבו
הספק/סל''ד 180 כ''ס/4000
מומנט/סל''ד 42.8 קג''מ/1750
מרכב
הנעה כפולה קבועה, נעילת דיפ' אחורי
(בגרסה הנבחנת)
הילוכים אוט', 8 היל'
מתלה ק'/א' עצמות עצה כפולות/סרן חי, קפיצי עלים
בלמים ק'/א' דיסק מאוורר/תוף
מערכות עזר ABS, ESP, TCS, EBD, EBA, גלישה במורד
צמיגים 245/65-17
מידות
בסיס גלגלים 309.5 ס''מ
אxרxג 183.5x194.5x525.5 ס''מ
משקל 2155 ק''ג
כושר העמסה 960 ק''ג
מידות ארגז (אxרxג) 155.5x162x51 ס''מ
מהירות מרבית (יצרן) 179 קמ''ש
0 ל-100 קמ''ש (יצרן) 11.3 שנ'
צריכת דלק (יצרן) 12.5 ק''מ/ל'
צריכת דלק (מבחן) 9.4 ק''מ/ל'
מחיר
מחיר 275,000 שקלים
אחריות 36 חודשים
מנוע
מנוע טורבו-דיזל, קדמי, 4 ציל', אורכי, 2982 סמ''ק
תזמון גל זיזים עילי כפול, 16 שס', תזמון משתנה
הספק/סל''ד 171 כ''ס/ 3600
מומנט/סל''ד 36.7 קג''מ/ 1400-3200
מרכב
הנעה כפולה לא קבועה (אחורית), הילוך כח 1:2.57, דיפ' מוגבל החלקה (LSD)
הילוכים אוטו', 5 היל'
מתלה ק'/א' עצמות עצה כפולות/ סרן חי,
קפיצי עלים
בלמים ק'/א' דיסק מאוורר/תוף
מערכות עזר ABS, EBD, BA, VSC, TRC
צמיגים 265/65-17
מידות
בסיס גלגלים 308.5 ס''מ
אxרxג 525.5x183.5x182 ס''מ
משקל 1940 ק''ג
כושר העמסה 790 ק''ג
מידות ארגז (אxרxג) 152x151.5x45
מהירות מרבית (יצרן) 175 קמ''ש
0 ל-100 קמ''ש (יצרן) 12 שנ'
צריכת דלק (יצרן) 11.6 ק''מ/ל'
צריכת דלק מבחן 8.7 ק''מ לליטר
מחיר
מחיר 255,000 שקלים
אחריות 36 חודשים
2 תגובות
1
ogross
24 באפריל 2015 ב 21:55
מה עם הנווארה
כתבה נחמדה, חסר את הניסאן נווארה, אמנם לא כוכב מכירות אך רכב אמין, חסכוני, נח וחזק.
אבל
2
Ogash Ofer
25 באפריל 2015 ב 09:08
מה עם הנווארה
תגובות