בשיירה של 5 סובארו פורסטר יצאנו לצפון מדבר יהודה - מבאר המים שלמרגלות המונטר, לחציה של נחל קדרון הזורם והמזוהם, לטיפוס לרכס הצפונה למנזר המרסבא ולבקעת הורקניה.
אתגרי נהיגה, חציית נחלים ונסיעה מהירה במשעולים ובדרכי המדבר - בדיוק מה שהפורסטר אוהב.
אולי זו השעה המוקדמת ואולי זה המדריך שלא שם לב, אבל דקה לאחר שיצאנו מהאולם החדש של סובארו בפתח תקוה נשארנו לבד בדרכים. טוב שיש ווייז בדרך לירושלים וטוב שאנחנו נוהגים בפורסטר טורבו... והכי חשוב - צריך תקלה אחת ליום ובזה סיימנו! באמת!!
יום שלם של נהיגה מהירה בשטח, טיפוס דרכים טרשיות, חלקן עם מדרגות סלע ואבנים המבקשות את רעתם של הצמיגים, מעברי מים מזוהמים, הנחיות מוזרות של הצלם וכלום! סיימנו יום שטח ללא תקלות, ללא פנצ'רים, ללא שריטה לכלי הרכב החדשים ובעמידה בלוח הזמנים שתוכנן מראש.
פורסטר עם מנוע 2,000 סמ"ק אטמוספירי המספק 150 כ"ס, משווק בשלוש רמות גימור: Z הבסיסית, X עם מערכת X-MODE לשימוש בשטח, ו-XS ברמה הגבוהה.
ופורסטר טורבו עם מנוע 2,000 סמ"ק המספק 240 כ"ס המאיץ מאפס למאה ב-7.5 שניות.
קישורים למבחני דרכים:
מבחן דרכים: סובארו פורסטר אטמוספירי - Subaru Forester
סובארו פורסטר טורבו Subaru Turbo Forester
מבחן דרכים: סובארו פורסטר XT טורבו
קישור לסיכום ההשקה של הפורסטר במכתש רמון:
סובארו פורסטר חדש במדבר Subaru Forester 2013
בקצה הישוב קדר, שעל גבול גדר ההפרדה המאולתרת שבין אזור ירושלים למחוז בית לחם, נכנסנו לשטח. השבילים טרשיים, המתלים של הפורסטר עובדים נהדר ואפשר "לתת בגז", רק צריך להיזהר מאבנים חדות המאיימות לחתוך את הצמיגים.
חולפים לצד מאהלים בדואים, עדרים של כבשים ועיזים, כמה ילדים ש"הבריזו" מבית הספר, חמורים לניהול העדר ושני סובארו ליאונה מודל 1988 פלוס מינוס.
שמעתי כי הסובארו ליאונה DL מודל 1988 מוצעת למכירה, במחיר מחירון, כמו חדשה (בעל הבית מוכן להחליף ראש-בראש בפורסטר 2017). לליאונה 670,000 ק״מ (עד 2005 ומאז נקרע לראשונה כבל ספידומטר). רישוי עד אוגוסט (2002). בעלים 1 (קיבל החזר מהביטוח עוד בשנת 1990). והכי חשוב היא מרופא (לא מוסמך, אבל מוכן להעיף מבט בעיזה הקרובה) ולא ראתה כביש עבר הרבה שנים.
טוב, זה לא בדיוק מים זכים ואם נדייק אפילו מסריחים.
הביוב של הרשות הפלסטינית מגיע מכיוון הכפר עובדייה ואולי אפילו מבית סאחור הנמצאת ממזרח לבית לחם.
מסריח... אבל מספק הרפתקה קטנה בחציית הנחל.
בהמשך הערוץ של נחל קדרון, ולפני שהוא נשפך במצוק ההעתקים לים המלח, הקימה ישראל בריכות שיקוע לתפיסת המים ולמניעת זיהום של ים המלח.
מנזר יווני אורתודוכסי הפעיל למעלה מ-1,500 שנים ובנוי על המצוק של נחל קדרון הזורם מירושלים עד לים המלח.
המנזר נקרא על שם הנזיר הקדוש סבאס שהיה אחד מיזמי המנזרים הבולטים בתקופה הביזנטית עת החלה הנצרות להתפשט בעולם. סבאס שהיה דור שלישי לנזירים נולד במנזר בטורקיה, עלה ארצה והחל לחיות במערה במקום.
עם השנים הגיעו נזירים ותורמים והמקום נבנה, בוצר ועמד בפני הכיבושים הרבים שעבר האזור. גופתו של סבאס קבורה כיום במנזר לאחר שהייתה בגלות בוונציה במהלך כ-1,000 שנים והוחזרה ארצה בשנת 1965.
כיום חיים במנזר כמה עשרות נזירים הידועים באופן חייהם הסגפני. אסור לנשים להיכנס למנזר, הנזירים אוכלים ארוחה אחת ביום, מתפללים שעות רבות החל מחצות, ישנים מעט ועוסקים בעבודת המנזר ללא שיש להם קשר עם הסביבה מנותקים מרשת החשמל, המים, הטלפון ואף אינם משתמשים בכסף.
1 תגובות
1
אורח/ת - דורון
30 באוקטובר 2017 ב 05:37
מקסים . אחלה תמונות
תגובות