אין לתאר את העוצמה של הטיול! הפעם היא לא מגיעה בגלל כלי הרכב הגדולים של שברולט אלא בזכות המתנדבים והמשתתפים. בעלי כלי הרכב שהגיעו לתרום מזמנם יחד עם בני ה-80 ומעלה - חברים במועדון עמך ושורדי שואה גיבורים מהדור שהביא לנו את מדינת ישראל "על מגש הכסף".
מאת: Ofer Ogash
13/07/22
מועדון סילברדו בשיא עוצמתו מתנדב למען שורדי השואה ממועדון "עמך" חולון ובתרומה גדולה של קאר סנטר אשדוד.
בשיתוף פעולה מרגש זו השנה השנייה שיש לנו את הזכות להדריך את הטיול המיוחד של שורדי השואה יחד עם מועדון סילברדו וביוזמה ותרומה אדירה של אנשי קאר סנטר אשדוד.
"עמך" שימשה כמילת קוד עבור השורדים את השואה, על מנת לזהות את בני עמם - יהודים אשר גם הם שרדו את התופת – בבריחה, במסתור, בגטאות ובמחנות המוות. באמצעות הזיהוי של אדם אחר כ- "עמך" , ניתן היה לבטוח בו, לחלוק איתו את הבדידות, את הנדודים ואת החיפושים שלאחר המלחמה. השורדים חיפשו נואשות את בני משפחתם, מהם נאלצו להיפרד באופן פתאומי וטראומטי - הורים, בני זוג, אחים וילדים. הרצון העז לפגוש שוב את בני המשפחה, או לפחות בחברי קהילה שיוכלו לשתף במידע אמין על היקרים, הוביל לחיפושים בלתי פוסקים, אשר לעיתים נמשכו שנים רבות, על פני יבשות רחוקות.
היה זה אך טבעי שלימים, קבוצת שורדי שואה ואנשי מקצוע מתחום בריאות הנפש יקימו במדינת ישראל עמותה אשר תתמוך ותלווה את שורדי השואה, ותבחר לקרוא לעמותה בשם עמך.
העמותה הפרוסה בכול הארץ נותנת מענה לשורדים בתחום הצרכים הנפשיים והחברתיים של כ-20,000 שורדי שואה ובני משפחותיהם. רשת של מועדונים חברתיים-שיקומיים פועלת בשניים עשר מרכזי עמך ברחבי הארץ ומאות מתנדבים, המושיטים יד ומעניקים אוזן קשבת וחיבוק חם לשורדים.
מועדון סילברדו ישראל הוקם בשנת 2018 בשביל לעזור לבעלי העסקים והמחזיקים ברשותם טנדרים גדולים מסוג שברולט סילברדו . שיתוף בחוכמת ההמונים בשיפור, זיווד ותקלות ברכב והתאגדות לצורך פעילות חברתית וטיולים יחד.
בראש המועדון עומד זוהר אביגד - היזם והרוח החיה המחבר בין אנשיה לתומכים במועדון.
קישור לסיכומי טיולים של מועדון סילברדו ישראל
אנשי קאר סנטר אשדוד ובראש עוזי ברקוביץ, יזמו זאת הפעם השלישית אירוע הוקרה מיוחד, במימונם המלא לטובת שורדי שואה ממועדון עמך חולון.
קישור לקאר סנטר אשדוד - מוסך מורשה ומרכז שירות מקיף לכלי רכב
בשיירה ארוכה של כ-40 סילברדו יצאנו ממרכז חולון לאורך כביש 1 דרך בית שמש לעמק האלה וטיפסנו לתל עזקה . התל גובהו 347 מ' מעל פני הים, 117 מ' מעל לערוץ נחל האלה שממזרח לו ועליו הייתה עיר קדומה בליבה של שפלת יהודה - מרכז הישוב היהודי הקדום בארץ ישראל. תל עזקה שולט על הצומת מרכזי של הדרך המגיעה ממצרים דרך ארץ ישראל לסוריה. בחפירות על התל נתגלו שרידי יישובים עתיקים מתקופת הברונזה המאוחרת ומתקופת הברזל - תקופת החזרה של בני ישראל לארץ ישראל וגם מערות מסתור מתקופת מרד בר-כוכבא המאוחר יותר. סביב התל נזכרות בתנ"ך ערים עתיקות: שוכה, ירמות, כזיב, לבנה ועדולם והסיפור ההתנ"כי המפורסם הוא הקרב בעמק האלה בין דויד לגוליית הפלישתי, כפי שמתואר בספר שמואל:
" וַיַּאַסְפוּ פְלִשְׁתִּים אֶת מַחֲנֵיהֶם לַמִּלְחָמָה וַיֵּאָסְפוּ שֹׂכֹה אֲשֶׁר לִיהוּדָה, וַיַּחֲנוּ בֵּין שׂוֹכֹה וּבֵין עֲזֵקָה בְּאֶפֶס דַּמִּים. וְשָׁאוּל וְאִישׁ יִשְׂרָאֵל נֶאֶסְפוּ וַיַּחֲנוּ בְּעֵמֶק הָאֵלָה, וַיַּעַרְכוּ מִלְחָמָה לִקְרַאת פְּלִשְׁתִּים. "
ירדנו בשבילים הטובים עד לעמק האלה, חצינו את העמק למרגלות גבעת הקרב של הל"ה וטיפסנו על הכביש המפותל החוצה את היער של קק"ל עד למצפה משואה. כאן למעלה חיכה לנו עוזי יוחננוף עם ארוחת צהרים לכולם.
''גבעת הקרב'' על הר סנסן ומעל עמק האלה היא הנקודה בה נפלה מחלקת הפלמ"ח שיצאה בליל ה-15 לינואר 1948 על מנת לסייע ולתגבר את ארבעת ישובי גוש עציון הנצור, הנמצאים מזרחה ומעל מעמק האלה. באותו היום לפנות בוקר התגלתה מחלקת הפלמ"ח ע''י רועה צאן מקומי, שהלוחמים חסו על חייו ושחררו אותו לדרכו. לאחר זמן קצר הקיפו את המחלקה המוני לוחמים וכפריים ערבים מהכפר צוריף והרגו את כל אנשי המחלקה בקרב ארוך. המחלקה, אשר הייתה מורכבת מלוחמי פלמ''ח ואנשי חי''ש, בפיקודו של דני מס, מפקד גוש עציון לשעבר, נהרגה כולה, גופות הלוחמים חוללו והבריטים דאגו לקבורה בגוש עציון. רק לאחר מלחמת ששת הימים (1967) הובאו הלוחמים לקבורה בחלקה הצבאית בהר הרצל שבירושלים.
יישר כוח לכל מי שתרם, עזר וגרם לחיבור המופלא בין דור המייסדים שורדי השואה לדור השלישי שנוסע לו בגאווה בסילברדו.
קישור לסיכום הטיול הקודם לאורך דרך בורמה
2 תגובות
1
tools1986
22 בדצמבר 2023 ב 09:11
יפה תודה!
2
Ogash Ofer
01 בפברואר 2024 ב 15:19
יפה תודה!
"
תגובות