יבואנית דאצ'יה לישראל משיקה את דגמי Dacia Duster ו־Dacia Bigster החדשים בגרסת Hybrid 150 4×4 עם תיבת הילוכים אוטומטית ושניהם יחד מהווים אבולוציה מרשימה של רכבי השטח הרומני. יצאנו יחד עם אנשי המותג להדרכת נהיגה ביער בן שמן, כדי להרגיש ולהבין איך כל הנתונים והשיפורים החדשים באים לידי ביטוי מאחורי ההגה ותחת הגלגלים
בצהרי יום ההדרכה פגשתי ביער בן שמן חבורה איכותית של אנשי מותג דאצ'יה Dacia ורכבי ה-Duster וה-Bigster החדשים שלהם להדרכת נהיגה בשטח, כדי להכיר את יכולות הרכבים ובהמשך, לדעת ולהצליח למכור אותם טוב יותר. החבורה כולה מגיעה בזמן ונהנית מארוחת צהריים מפנקת על שולחנות פיקניק מוצלים.
לקריאה נוספת:
דאצ'יה משיקה Dacia Duster ו-Dacia Bigster בגרסאות Hybrid 150 4x4 אוטומטיות
את חלקה הראשון של ההדרכה פתחנו בהרצאה תיאורטית. דיברנו על אחיזה בקרקע ועל חשיבות הצמיגים, על הכוחות שפועלים על הרכב ואיך אנחנו מנצלים אותם לטובתנו, איפה צריך לשים את הגלגלים, כמה רחוק להביט קדימה ומה הקו הנכון לעבור מכשול. דיברנו גם על מערכות ההנעה של הרכב, מכניות ואלקטרוניות, איך כולן עומדות לרשותינו ומה היא הדרך הנכונה להשתמש בהן.
מונחים מתוך ויקישטח לחיזוק ההדרכה:
דיפרנציאל, ירידה, עלייה, שיפוע, שיפוע צד, בקרת אחיזה, בקרת יציבות, ABS, ESP, מנוע
הדיפרנציאל - אי אפשר בלעדיו אך צריך לדעת לחיות איתו
דאצ'יה Duster החדש ודאצ'יה Bigster מייצגים אבן דרך משמעותית עבור המותג בישראל, המביא לראשונה את השילוב של מערכת הנעה היברידית מתקדמת, תיבת הילוכים אוטומטית כפולת מצמדים (DCT) והנעה כפולה חכמה.
מערכת ה-Hybrid 150 4×4 משלבת מנוע טורבו בנזין בנפח 1.2 ליטר המפיק 120 כ"ס, מערכת היברידית ומנוע חשמלי המפיק 30 כ"ס נוספים (סה"כ 150 כ"ס) הממוקם על הסרן האחורי ותיבת שישה הילוכים אוטומטית כפולת מצמדים. שילוב טכנולוגי אשר לטענת היצרן מאפשר חלוקת כוח בין הסרנים בהתאם לתנאי הדרך, תגובה מיידית בעת אובדן אחיזה, נהיגה יעילה יותר בכביש ויכולת עבירות גבוהה בשטח. בנוסף, הדגמים מצוידים במערכת בקרת ירידה במדרון (Hill Descent Control) ושישה מצבי נהיגה המותאמים לכביש, שלג, חול, בוץ, נהיגת שטח ותנאי אחיזה משתנים. מעבר לכך תחושת הספרטניות של הדגם הקודם התפוגגה שכן הרכבים זכו לעיצוב חדשני ואלגנטי במראה החיצוני שמורגש ונוכח גם בפנים הרכב.
לקריאה נוספת:
דאצ'יה דאסטר 2025 בנסיעה ראשונה בשטח
בתום החלק התיאורטי יצאנו לשטח ולחלק המעשי של היום. תרגלנו איך אנחנו "תוקפים מכשול", תוך התייחסות לסוג הקרקע ומבנה הרכב, כמובן ללא פגיעה ברכב או בטבע שמסביב.
סיכום של טיפים לנהיגה נכונה ובטוחה בשטח:
המשכנו לחלק נוסף של טיפוס עליות שונות והירידה מהן כשהמטרה העיקרית היא להמחיש לנהגים שאם רק יעבדו נכון, ה-Duster וה-Bigster שלהם בעלות מערכת הנעה 4X4 מצויינת, יודעות לעשות הכל, לטפס ולרדת, ובאופן מרשים ונעים.
לאחר כל מיני תירגולים יצאנו לטיול ברחבי היער שיודע לספק שבילים מכל הסוגים, וכאמור, אין דרך טובה יותר "להדליק" לצד תרגול נהגי שטח מאשר לקחת אותם לטייל.
העמקה - מערכות הבטיחות המתקדמות ברכב:
הפתרון הטכנולוגי – בטיחות פאסיבית ו- ABS
הפתרון הטכנולוגי – בקרת אחיזה ובקרת יציבות
למסעות הבאים בארץ - הקלק כאן
למסעות הבאים בעולם - הקלק כאן
להדרכות הנהיגה הבאות - הקלק כאן
3 תגובות
1
אורח/ת - אבירם
13 בספטמבר ב 11:39
מחכה לראות אותם בשטח. לא בטוח שזה מעניין את הרוכשים החדשים
2
אורח/ת - איש שטח
13 בספטמבר ב 11:40
התקדמות יפה בפינוק, מקווה שלא הלכו לאחור ביכולות השטח
3
אורח/ת - צלי
15 בספטמבר ב 19:35
פעם דאסטר היה רכב זול ועביר מאוד, כי גם היה קל.
מעניין כמה נפגעו היכולות שלו.
תגובות