אין כמו חודש מרץ לטיולים ברמת הנגב.
נפגשים במרכז הנגב הצפוני ליד שדה בוקר. ממזרחה משתפלת הערבה התיכונה ומערבה מתנשאת רמת הנגב. יצאנו לעבר הנחלים הפחות מתויירים של תא השטח שתחום מצפון במישורי החול של קדמת סיני, מדרום רמת נפחא והר רמון, במערב שרשרות ההרים חמרן, עד שגיא בגבול ישראל מצרים.
מצויידים במצלמות ותקרובת נכנסנו לבקעה שמצפון לרמת מטרד בה זורם נחל ציפורים
לאחר שיוט לא ארוך בבקעה שמצפון לרמת מטרד טיפסנו באחד הערוצים של נחל ציפורים לתחנה הראשונה בורות מים בשם בורות ציפורים. שני בורות מים במיטב הארכיטקטורה הנבטית בצל סלע גדול ובמורד תוואי ניקוז של שלוחה שלמה. חורף גשום מספק מים לבורול למשך חדשים רבים אל תוך הקיץ.
ניצלנו את שלוות המקום לקפה מאפה ואתנחתא.
מנחל ציפורים דילגנו על מספר גבעות נמוכות וירדנו לערוץ נחל דרורים. נחל דרורים הוא אחד הנחלים היפים שבמערב הנגב והוא זורם לאיטו לנחל ניצנה. שעה ארוכה התנהלנו באפיק או לידו וגם נדרשנו לחציה די טכנית. אך כל הנהגים האמיצים עברו את המכשול בהצלחה וללא פגע.
נחל דרורים כמו כל הנחלים שזורמים ממרומי רמת הנגב ורמת מטרד זורמים אל נחל ניצנה. אז גם אנחנו זרמנו ונכנסנו לאפיקו הרחב של הנחל הדרך נבלעת באפיק רחב זרוע אבני נחל גדולות. פנינו דרומה במעלה הנחל לעבר בור חפיר שם עצרנו להפסקת צהרים.
מצאנו תלולית בנחל מתחת עץ שיטה ופתחנו שולחן.
תלולית עפר באמצע אפיק נחל ניצנה
מתודלקים באוכל עלינו חזרה על השביל המוביל את המטייל שחבר נאמן לעבר מוצא נחל ניצנה שבהר רמון.
הדרך מובילה לעבר מכתש רמון ומתפתלת דרך מעלה ידוע ומעט אתגרי – מעלה רמון.
נחל ניצנה זימן לנו מספר הפתעות בדמות ערוצים מחורצים לעומק שמנעו מהרכבים הרכים שבחבורה לחצות את הערוץ כמו שהוא ונאלצנו להביא הרבה מאוד אבנים על מנת למלא את הבקיעים שיצרה זרימת מי הגשמים שפקדו את הר הנגב.
למרום מעלה רמון היגענו כשהשמש כבר נטתה מערבה ומיהרה לשקוע לעבר המערב אל העולם החדש. וכך גם אנחנו כמו משה רבנו צפינו בשיני רמון מבלי היכולת ללגעת בהם עם צמיגי רכבנו.
3 תגובות
1
kokhsh
31 במרץ 2014 ב 22:32
היי. אפשר לפרסם קובץ מסלול?
2
Ogash Ofer
02 באפריל 2014 ב 09:38
היי. אפשר לפרסם קובץ מסלול?
3
אורח/ת
22 באפריל 2014 ב 18:47
הצטרפות
תגובות