היה מסע אגדה לפנטאון. הטיול הכי טוב שלי בחיים וטיילתי המון. עופר מדריך אגדה. היה שווה כל שקל. תודה על חוויה עוצמתית שלא תשכח לעולם.
תודה לעופר ולכולם על חוויה מדהימה וחברותא משובחת.
זכינו
מסע מוצלח לא מסתיים לעולם,
הקילומטרים כן.
אך הזמן נשאר חקוק בתוכך
הופך חלק ממך.
בסוף המסע אינני מרגיש מנצח,
אלא יותר אסיר תודה.
כאילו שהדרך עברה בתוכי ולא אני בתוכה.
(אברהם חלפי)
היום אנחנו טסים לדלהי ל24 שעות אחרונות לפני שחוזרים הבייתה לחטוף ככה חזק את הודו האמיתית לפנים. זמן טוב לסכם עכשיו מסע שאין לי ספק שישאר חקוק בתוכי ויהפוך לחלק ממני.
מי שבקשר יותר קרוב אלי יודע ומכיר איזה מסע אני עובר בחיי האישיים. הרגשתי שאני צריך מסע כזה לנשמה, מסע רחוק מלא באתגרים ונופים עוצרי נשימה לעשות רגע הפסקה וניתוק ממה שאני עובר בתוך המדינה הרוגשת והסוערת שלנו שמציפה ומסעירה רבים רבים סביבי לעיתים עד כדי יאוש וחרדה לגורל המדינה.
יצאנו חבורה של 12 חברה ישראלים שחשבו כבר מזמן לקראת איזו הרפתקאה הם יוצאים, כל אחד מהמניעים והסיבות שלו, אך לא תארו לעצמם את עוצמת המסע כפי שקרה במציאות. הפקדנו את עצמנו ואת חיינו במדריך האגדי עופר Ofer Ogash שאין ראוי ומתאים ממנו להובלה של מסע כזה. את עופר אני מכיר כבר שנים. טיילתי איתו בעבר בירדן והתרשמתי מאד מיכולת ההובלה, מציאת פתרונות יצירתיים למצבים ובעיות קיצונים, איסוף קבוצה מותאמת למסע והפיכת יחידים שאינם מכירים לקבוצה מגובשת ומלכודת שבתוכה עזרה הדדית ונתינה, יכולת ניווט יוצאת דופן, חוש הומור ובכלל תחושה נעימה וידיעה ברורה שיש על מי לסמוך.. וחשוב לא פחות מבחינתי.. הצמדות לתוכנית המקור שגם ככה מופרעת לגמרי וקיצונית ורצון עז וכנה לעשות את הטיול הכי טוב והכי יפה כאילו שמדובר בטיול פרטי של עופר עם חבריו לסיירת. החיבור שלי לעופר נובע גם ממי שהוא כאדם.. איש ערכי ביותר שאוהב את המדינה שלנו באופן קיצוני. האהבה הזו מתבטאת גם בדיבורים אך בעיקר בעשייה חברתית וצבאית עמוקה דורשנית ובלתי מתפשרת אם בשירות ביחידות הטובות ביותר בסדיר ובמילואים ואם בעשייה לטובת החברה בכלל ולנוער בסיכון בפרט כמנכ״ל אחרי הראשון למשל ועוד ועוד.
כמי שהוביל מסעות שטח מורכבים וארוכים בעבר עם נוער בסיכון למדתי גם הפעם מעופר המון וזה בונוס גדול ומשמעותי עבורי.
אין לי ספק שאחזור לצפון הודו בעתיד..
לנופים עוצרי נשימה, להודים ולטיבטים החביבים ומארי הפנים ולכל מה שיש להודו להציע ויש לה הרבה.
תודה למי שליווה אותי דיגיטלית במסע הזה ולקח חלק קטן מהחוויות הרבות מרחוק. מחר חוזר לילדי האהובים מלא בכוחות וטעון בחוויות אין ספור להמשך הדרך.
וכמו שאברהם כתב בחכמה רבה ״ בסוף המסע אינני מרגיש מנצח, אלא יותר אסיר תודה. כאילו שהדרך עברה בתוכי ולא אני בתוכה״
היה מסע של פעם בחיים. קבוצה מדהימה והובלה מדהימה של עופר
טיול תענוג , קבוצה תענוג , הרבה תודה לעופר על ההובלה הארגון והאכפתיות, מקווה שניפגש בטיולים נוספים
איזה כיף שזכיתי להיות שם ובעיקר זכיתי להכיר כל אחד ואחד מכם. תודה רבה על טיול של פעם בחיים 🙏 היה מטורף
איזה כיף לקרוא ולחיות מחדש את הטיול המדהים והנדיר!!
לא יודע אם התעמקתם בתמונות… מסתבר שאוגש השועל הזה גם חתיכת צלם
מת מקנאה, מקווה לצאת בסיבוב הבא
כתבת יפה
והקפדת להביא את שמות המקומות
אבל ביאסת
עם ההגדרה
"סחלה אנושי"
גם אם פחות התחברת להודו ולהודים ובאת רק לטייל
תן מעט כבוד למקום ולתושביו
כתבת יפה
והקפדת להביא את שמות המקומות
אבל ביאסת