כל עניין הגיל לא היה נהוג לפני כמה עשורים זה רק מאפשר לחברות הביטוח לגבות יותר כסף
היא השופטת ! ...אבל עלולה לחטוף על הראש מחיות . זה נגד העליונים העושקים .
מרוב מלל וסיפורים לא הבנתי מה פסק הדין.
קרה לי מקרה שכשנהגתי על משאית של החברה בה עבדתי, נגרמה תאונה בגלל נהגת שהחליטה לעצור פיתאומית באמצע הכביש המהיר, הרכבים נמעכו. עד כאן זה היה נזק בלבד וגררו את הרכב למוסך לתיקון.
במסוך הגיע השמאי רכב מחברת הביטוח והדבר הראשון שבדק האם האימובלייזר מנתק את ההצתה דבר שלא קשור לתאונה בכלל.אבל בגלל שהקודנית הייתה לא תקינה הוא קבע שאין כיסוי לביטוח !!
ככה זה חברות הביטוח גובות כסף ומחפשות בכל דרך לא לשלם על נזקים.
גם חבר שלי שעשה ביטוח מקיף והחליף מנוע חדש עם קבלות ולאחר שבוע ניגנב הרכב הביטוח התישב במד הנסועה של הרכב והוריד לו אחוזים רבים בגלל ערך הרכב הנמוך לדעתם.
אבל בפרמיה לא היתחשבו בכלל בערך הרכב וגבו מחיר מלא !!
חברות הביטוח הם הגנבים האמיתיים
רק רפורמה עד הסוף
מרוב מלל וסיפורים לא הבנתי מה פסק הדין.
"כל הכבוד יש שופטים ראויים בישראל ישר כח
יש עוד בעיה שחברות הביטוח גונבות כסף מבוטחים אם הצד השני אשם בתאונה או שהרכב חנה והנהג השני דפק אותו ואתה פונה לביטוח שלך לתקן אז בשנת הביטוח הבאה סכום הפרמיה שלך עולה למה? גנבים ברשות החוק
הכותב כותב במרומז ומכוון לתמיכה במתנגדי הרפורמה אך אין טעם בדבריו, מאחר ודברי הגיון שכאלו בודאי היו מקובלים על דעת המחוקק,
בכלל, לדעתי, אין במקרה הנידון עניין לחופש חוזי, אלא לפרשנות לגיטימית בחוזה, אין פה התנגדות לכך שאילו הנהגת שאינה כלולה בפוליסה הייתה הגורמת לתאונה, שהביטוח היה פטור מלשלם, אלא שאין קשר במקרה החניה בין הנהגת זהותה וגילה לבין מה שארע בחניה הלא מאויישת.
פסק דין פיקאלי, בדיון הנוסף, בכלל לא קשור למקרה זה. במקרה זה לא היה נהג ברכב ולכן כל הטענה של חברת הביטוח ממש לא רלוונטית. שאלה קשה יותר היא נהג צעיר שאינו מבוטח העומד ברמזור אדום ונפגע מאחור.
גם לדעתי פסק דין פיקאלי בדיון הנוסף שגוי, אבל זה כי הוא לא ביטל את הילכת סלוצקי (הקובעת פיצוי חלקי בהפרת תנאי לחיוב בכספת בבית). אחד משני פסקי הדין הללו שגוי בעליל.
שופטי בית המשפט העליון עושים ככל העולה על רוחם.
חברות הביטוח נהנות מהגנה של בית המשפט העליון. עילת הסבירות לא קיימת שם. קשר הון-משפט.
לו אני הייתי שופט,הייתי מצדיק את חברת הביטוח. אנשים כמו דוד משלמים פרמיה מופחתת, אבל דורשים פיצוי כאילו שילמו יותר. בסוף כולנו ממנים אותם כי חברת הביטוח אף פעם לא מפסידה.
מה לא מובן במשפט "לאור קביעה זו, קיבלה השופטת נהרי סנדלר את תביעתו של דוד במלואה."