תמיד תענוג לקרא.
104 קיי אופנוע? פעמיים האוטו של הבת שלי.
חזקים בשטח
לא מצליח להתחבר לתיאורים הקרביים, צבאיים, מצ'איסטים....
למה לא לכתוב פשוט ולעניין- עובדות .
זה הרבה יותר אמין ומשכנע..
עובדות ונתונים יש במפרט הטכני.
בכתבה יש גם חוויה ומכאן התיאורים...
ועדיין אפשר להימנע מתיאורים קרביים/ מלחמתיים/ מצ'ואיסטים....
אולי אני טועה, אבל אותי זה לא משכנע או מפתה....
נהפוך הוא, עבורי זה נשמע כמו שטיפת מוח בגרוש...
פעם ראשונה שאתה קורא כל כתבה על כל כלי רכב מפי כל סוג של כתב רכב?
"ה 890 החדש הוא נעים ככרית ויסקוזה, המנוע מגרגר כמכונת שיוף ציפורניים ולרכב עליו מרגיש כשופינג צהריים בשאנז אליזה..."
משהו כזה?
גם אני מתחבר להסתייגות משימוש בביטויים לוחמניים בתיאורי האופנועים. וגם כתבתי תגובות דומות בעבר.
אין שום טעם לעורר בקרב הרוכבים הרגשה של יציאה לקרב. ובעיקר כשאנחנו יודעים שמי שיוצא לקרב עלול לא לחזור.
אין שום בעייה להלל ולפאר את המכונות הדו-גלגליות ותכונותיהן, גם בלי להשתמש בדימויים הללו.
תודה
אם אנחנו לא נצא לקרב מי יצא?
צא לִרְכָּב לא לַקְרָב.
זה די דומה, אבל מאוד שונה.
* כן. אני יודע שאומרים לרכוב.
Zvika Cohen Ofer Ogash - שלא תיפול רוחכם
האובר-פוליטקלי-קורקט שמנסים לכפות עליכם כאן, היא היא הרעה החולה שגורמת לאלפי טקסטים מדי יום להיות למשעממים וחסרי מעוף. לכל אחד יש דעה (לישראלים אפילו יותר) בדיוק כמו שלכל אחד יש חור מאחור.
חייבים לחקור גבולות ולגעת באזורים רגישים (לחלק מהקוראים). טקסט שנזהר לא לדרוך על יבלות, הוא יבלת בעצמו.
אחלה כתבת מבחן!
Zvika Cohen Ofer Ogash - שלא תיפול רוחכם
האובר-פוליטקלי-קורקט שמנסים לכפות עליכם כאן, היא היא הרעה החולה שגורמת לאלפי טקסטים מדי יום להיות למשעממים וחסרי מעוף. לכל אחד יש דעה (לישראלים אפילו יותר) בדיוק כמו שלכל אחד יש חור מאחור.
חייבים לחקור גבולות ולגעת באזורים רגישים (לחלק מהקוראים). טקסט שנזהר לא לדרוך על יבלות, הוא יבלת בעצמו.
אחלה כתבת מבחן!
תומר ברעם - איך אני אוהב את הניסוחים שלך, מדוייקים 🙂
רק לחדד: לא התייחסתי לכתיבתך. לא התייחסתי לניסוח, לניקוד, לבחירת המילים, לניגון או לפיסוק. התייחסתי אך ורק לדעה שהצגת בהודעתך. בכל מקרה, אני לא חושב שהייתי בוטה יתר על המידה ואני בטוח שרמת הכאב והעלבון שהרגשת לא גבוהה מזו שהרגישו צביקה ועופר כשקראו את הודעות הביקורת שלכם.
כך שאנחנו נשארים לטעמי, באותן רמות של אגו פגוע.
לא פחות ולא יותר. כולם כאובים באותה המידה.
ולגבי ההשוואה הדמגוגית של כתבת מבחן לאופנוע שטח קרבי ברמת הגולן לכתבה על תחרות "ווילי בכביש 6"? אני מתעלם ממנה בחוסר אלגנטיות כי אינה רלוונטית לדיון.
אף אחד לא מנסה לכפות עליהם משהו.
כתבנו את דעתינו, בדיוק כפי שהם כתבו את דעתם, ובדיוק כפי שאתה כותב כאן את דעתך.
משונה שאדם שעוסק בכתיבה, מתייחס בצורה בוטה ומכוערת לכתיבה של מישהו אחר.
ומה דעתך, האם כתבה אוהדת על תחרות נושאת פרסים לצילומי ווילי במהירות גבוהה, בכביש 6, בשעות הצהרים, גם נופלת בתחום של "לחקור גבולות"? או שבמקרה כזה גם אתה תביע הסתייגות?
לא מדובר על אגו פגוע.
אני לא כזה שברירי. הכוונה היא לשימוש שלך במילה כפייה, בתגובה הקודמת, ודמגוגייה כאן, לדוגמה.
ואם לכל אחד יש דעה, כפי שציינת (ברפרנס לחור תחת) למה אתה חושב ששלך מתעלה על האחרים?
ושוב, מאדם שעיסוקו בכתיבה, ציפיתי שידע להביע את עצמו בלי ההשתלחות הנפוצה במקומותינו.
ולעניין עצמו, לתאר אופנוע כמכונת קרב, בעודכם מטיפים לרוכבים, בכל פוסט אפשרי, לצפות מראש את הסכנות בכביש ולהתרחק מהן -- כלומר לברוח מהקרב -- זה דבר והיפוכו. ואפילו קצת צביעות.
וגם, אני לא חושב שכותבי הכתבה מעוניינים לסתום את הפה לקוראים שלהם. ובטח שלא במילים בוטות.
כתבה מצויינת על אופנוע מצויין
תענוג צרוף לקרוא.
ומתחבר מאד לדברי הכרוב.
אופנוענות, (ובטח הסגמנט הספציפי הזה),
זה בדיוק זה.
יישר כוח 👍
הלו, להשתמש בשם הגדוד שלי בסדיר זה נחמד... יש להם אישור לזה?
היי שם בתחילת שנות השמונים של המאה שעברה הייתי נחלאי .
נחלאים אומרים גדוד שמונה מאות טיפשים.
סתם נזכרתי נשכחות
עז א דין אל קטמ?
האופנוע הכי מוצלח שרכבתי עליו עד היום
עניין של זמן עד שאשבר. תרתי משמע
Gili Spin ויפה שעה אחת קודם...
אני חושב שזה נכתב גם במבחן על ה790 בזמנו אבל אני חולק על כך ש"נדנודי ראש" מעל 160 נגרמים ע"י חתך צמיגים או הכנף הגבוהה.
אני רוכב על אופנוע אחר (990R שנת 2010) עם צמיגים עם נטיית שטח גבוהה בהרבה ממצלר קארו 3, עם פנימיות heavy duty ועם כנף גבוהה ולא חווה כל נדנודי ראש, גם לא סביב 200.
כך שהגורם חייב להיות אחר...
כמו כן, נכתב שההבדל במהלכי המתלים בין R ל rally הוא 3 ס"מ אבל ההבדל במרווח הגחון הוא 4 ס"מ, היתכן??
Doron Talmor באמת מעניין , הדגם הרגיל עם צמיגי ראלי סטר כנף נמוכה ובולמים פשוטים משמעותית לא מתנדנד גם במהירות גבוהה יותר
כתבה מצויינת! שלא תעזו להשתמש במכבסת המילים שהאפירה את עולמינו...
אותי הכעיסה העובדה שכתבו על 890 בעוד אני בוגר 202 וחושב שאנחנו העילית....
כתבות שטח ואופנועים מתובלות במאצ'ו וצבא הן שעושות את ההבדל.
מי שלא טוב לו, שילמד אנגלית ויקבל review על כל אופנוע בשפת בת דודה של אמא שלו.
אנחנו בישראל, ההוויה שלנו די צבאית, וטוב שכך...לדעתי.
בנוסף, בכלל לשדרוג נושא אפור או כל מה שאיננו מלהיב, להכניס טאצ' מגדודי חט' 35, בדגש שוב על 202, רק יעשה לכולם טוב.
צעצוע לעשירים...עם דגש על עשירים...