''מתיחת קפיצים בפרצים ועליה בצינור לערד'' – זו הכותרת שנתנו לטיול הזה ומסתבר שזה עבד, כ-15 בעלי JEEP החליטו שהם מעוניינים ואנחנו החלטנו לחלק את החבורה לשניים. קבוצת הרנגלרים וקבוצת ה''אינדיאנים''.
צילום:
אביחי גרינברג
שלמה הלב"ץ
מאת: שלמה הלב''ץ
22/02/16
בסופו של דבר לא כולם הגיעו אבל לא נורא, באיחור אפנתי קל יצאנו מתחנת הדלק בנווה זוהר שלחוף ים המלח, כשהרנגלרים נעים דרומה לכיוון מישור עמיעז בציר המכונה ''פרצים עליון'', מסלול מאתגר שמוציא קולות מעניינים מהקפיצים הנמתחים לסוף מהלכם מדי כמה דקות,
והשבט האינדיאני, מתוך התחשבות במגבלות המרווחים והזוויות, לקח את נחל סדום המהמם המוביל גם הוא לאותה נקודה.
עלינו במעלה עזגד למישור רותם כשמאחורינו עולה ונפרס נוף מדהים של מישור עמיעז, הר סדום וממש מזרחה הרי מואב
נסיעה רגועה במרחבי מישור רותם עם נופי מדבר מרהיבים, מעט אתגרים בירידה של הר קומות
ולקינוח, עליה בציר הגז לכיוון ערד דרך הר כיפון והר יהל כשמימין נפרסים לעיננו נופים עוצרי נשימה של מזרח מדבר יהודה בתאורה נהדרת של שעות אחה''צ המוקדמות
היה תענוג צרוף, שילוב של מזג אוויר מעולה, מסלול מעניין, נופים מרהיבים ואנשים טובים הוביל ליום מושלם. אין ספק שכלי הרכב של JEEP מזכירים לנו כל פעם מחדש למה כל רכבי ה- 4X4 נקראים JEEP, תענוג לטייל איתם בשטח ולא פחות תענוג לנסוע עד לשטח.
באדיבות מכשירי תנועה וחברת איתורן קיבל כל משתתף בטיול סיר פויקה איכותי. אנחנו מקווים שבטיול הבא יהיה לנו זמן לנצל אותם.
תושבי העיר ערד נהנים מרשת צינורות אספקה של גז טבעי לבתיהם. הגז המגיע ממאגר ראש זוהר, שהתגלה ב-1958ונחשב למאגר הגז הטבעי הראשון במזרח התיכון. בזמנו הוערכה כמות הגז בשדה בכ-2 BCM. חברת הנפט לישראל (חנל), שהייתה אז חברה ממשלתית, הפעילה את המאגר ומכרה את הגז לחברת מגל, המחזיקה מאז ועד היום צנרת הולכת גז מהמאגר ועד מפעלי תעשייה באזור ערד ודימונה. מגל גם מחזיקה 25% ממניות חברת גזטיב, שיש לה צנרת גז המגיעה לבתים ולעסקים קטנים בערד ובשכונת הניצחון בדימונה.
לקראת סוף שנות ה-80 הופסקה השאיבה מהמאגר מתוך הבנה שהגז בו עומד להיגמר, אך כעבור חמש שנים החלו שוב להפיק ממנו גז, משכבות עמוקות יותר במאגר. בשנים שבהן הופסקה השאיבה שימש המאגר מקום אחסון של גז טבעי שהופק במאגר שדות בסיני. הגז משדות הובל למאגר זוהר באמצעות צנרת באורך של כ-80 קמ. שאיבת הגז משדות והובלתו לשדה זוהר הופסקו עם החזרת סיני למצרים במסגרת הסכם השלום עמם.
באוקטובר 2011, אחרי 50 שנות זיכיון, עבר המאגר לידי המדינה (עפ חוק) וזו ממשיכה להפעיל אותו בעזרת חברה מגל בה היא שותפה.
בימים אלו כשעתודות הגז במאגר אינן ברורות ורשת הובלת גז נפרסת ברוב חלקי הארץ, מתנהל מאבק על עתיד אספקת הגז בעיר בין הגורמים השונים המעורבים בבעלות, הפקה והפצה של הגז לתושבי ערד ומפעליה.
0 תגובות
תגובות