סמלת - יבואנית רכבי 4X4 במותגי ג'יפ וסובארו, התנדבה לצאת ליום טיול ג'יפים בצפון מדבר יהודה יחד עם התוכנית המיוחדת "עכשיו אני" של אגודת ידידי ארגון נכי צה"ל בשילוב נשים שעובדות בסמלת יחד עם פצועות צה"ל והחונכות שלהן, שהן גם גיבורות ופצועות. לנו היה הכבוד והעונג להדריך
צילומים: הרצל מורד ועופר אוגש
מאת: Ofer Ogash
12/06/23
תכנית ייחודית ופורצת דרך עבור פצועות צה"ל - נשים שנפצעו בשירות הצבאי, הביטחוני ו/או באירוע איבה (פיגוע), ומעניקה להן מרחב בטוח, ייחודי וחדשני להתפתחות וצמיחה אישית. במסגרת התוכנית מקבלות המשתתפות כלים לפיתוח מסוגלות, בניית החוסן והערך העצמי, לצד הקמת רשת נשים חברתית שדוחפות אחת את השנייה להצליח ולהגביר את הנוכחות הנשית במרחב הציבורי והאישי.
התכנית מעניקה מעטפת חברתית ומכילה, ונבנתה על בסיס הצרכים האישיים של חברות ארגון נכי צה"ל, כפי שעלה ממחקר ושיח מעמיק עם עשרות פצועות. התוכנית יצאה לדרך בזכות אגודת הידידים של ארגון נכי צה"ל שבראשה עומד עדי שטראוס.
בראש התוכנית "עכשיו אני" עומדות 3 נשים חזקות ועוצמתיות, שתיים מהן פצועות צה"ל בעצמן, ולכל אחת סיפור של הצלחה וניצחון אדיר:
מי-גל אבינועם שירתה כמפקדת טירונים, כשבתחילת אוקטובר 2000 נפצעה מבקבוק תבערה שפגע בראשה בזמן שנסעה באוטובוס בדרכה לבסיס. בסוף האירוע שכבה מי-גל על הרצפה וראתה כיצד נוסעי האוטובוס מתרוממים, מפנים את הרסיסים, אבל היא לא הצליחה לקום ולפנות את עצמה... היום מי-גל עורכת דין, בעלת משתלה, חברת מועצה, מחזיקה בתיק הרווחה באבן יהודה ויזמית של תוכנית "עכשיו אני".
דנה פנחסוב נלחמה בבג"ץ כדי להיות החובשת הראשונה בקבע במג"ב. חצי שנה לתוך התפקיד נפגעה אנושות בפיגוע באוטובוס. אחרי שבילתה חיים שלמים בשיקום עצמי ופעילות התנדבותית, היא נרתמת למשימה.
ענת מישר השותפה השלישית היא יועצת תוכן.
הרעיון העומד מאחורי היציאה למדבר במהלך הקורס הוא השילוב של אתגר בטבע המדברי יחד עם גיבוש וחווית טיול מיוחדת. לשם כך נרתמה חברת סמלת - יבואנית ג'יפ, סובארו ומותגים נחשקים נוספים לישראל. סמלת ארגנה את עובדותיה הבכירות שנוהגות ברכבי השטח של היבואן ליום התנדבות יחד עם תוכנית "עכשיו אני" כשחברת סמלת הוסיפה ותרמה את כלל האירוח, המתנות והפינוקים למשתתפות ועל כך מגיע לסמלת, לנשים המתנדבות ובראש אורלי לוזובר - סמנכ"ל משאי אנוש, אשר נרתמה למשימת ההתנדבות במלוא המרץ, תודה.
תחילת הדרך לתוך המדבר התחילה אי שם בסוף האספלט וליד היישוב הקטן קדר הישנה (דרום). על שביל כבוש היטב דהרנו לליבו של מדבר יהודה המכוסה בפלומה ירוקה שהתחילה להפוך צהובה.
תחנה ראשונה הייתה בסימן "מים במדבר" - בור מים ייחודי (ואחד מעשרות הבורות במדבר יהודה) שבסוף תקופת חורף טובה היה מלא במים זכים וטובים. לאחר מכן טיפסנו לתצפית למרגלות הר המונטר - הוא הר הצופה, ממנה רואים מערבה את ירושלים ומגדליה, דרומה את ההורדיון, מזרחה את ים המלח והרי אדום ומצפון מציצה יריחו בקצה של בקעת הירדן.
על שביל מעט מאתגר המשכנו דרומה תוך כדי התגברות על מעלות חדים, שיפועי צד, מעבר תעלות וירידות תלולות - אבל הי! כולן כאן שאקליות, נוהגות בסובארו או בג'יפ והדרך קטנה עליהן!
הגענו לגבעת התצפית על המרסבא, ממזרח לנחל קדרון, וכאן המקום לספר על אורח החיים הסגפני של הנזירים שמקדישים את חייהם לעבודת הקודש בנצרות.
דרך כביש הבוקע ונבי מוסא התחברנו לכביש 1 העולה מים המלח לכיוון ירושלים. בכפר אדומים עצרנו לארוחת צהרים דשנה ומכאן ירדנו לעבר עין מבוע - אתר טבע מוסדר הנמצא על ואדי קלט, הוא נחל פרת. כאן צפינו בקסם של המעין המיוחד במקום ושמענו את הסיפור המרגש עד דמעות של דנה פנחסוב מהשירות הצבאי הייחודי, דרך הפציעה הקשה, תהליך השיקום, אהבה ומשפחה וההתמודדות היום יומית.
כותבת ליאור אוחנה ב- YNET ובידיעות אחרונות: " נשים רבות שנפצעו בשירות הצבאי מייחלות ליום שבו יכירו את אלו שחוות מציאות דומה. חלקן משתתפות בתוכנית "עכשיו אני" שמספקת מעטפת שבה הן יכולות לחלוק חוויות, לכאוב - וגם לצאת לדרך חדשה. במסע הראשון שלהן במדבר יהודה, הן דיברו על הקשיים ועל חשיבות האחווה הנשית בהתמודדות ".
תגובות