ביום הכי גשום של חודש נובמבר 19/11/2011 יצאנו בשיירה ארוכה של סובארו פורסטר וגם אאוטבק אחד לטיול בחלק הצפוני והגבוה של מדבר יהודה.
שטח טכני, תצפיות מקסימות למדבר ולירושלים, מנזר מבודד, ארוחת בוהרים בשטח וקצת גשם...המון חוויות ולא פחות חשוב - כולם חזרו הבייתה שלמים ובריאים...
התחלנו בתחנת הדלק של מישור אדומים...
נחש פורסטרים בדרך ללב מדבר יהודה
נחש פורסטרים בדרך ללב מדבר יהודה
בדרך למונטר
בתצפית מהמונטר
בתצפית מהמונטר
המונטר והר העזאזל
משיא הגובה של צפון מדבר יהודה צפינו מערבה לעבר ירושלים ומגדליה מהם בולטים מעט לפני האופק הצריחים של מגדל האוניברסיטה העברית בהר הצופים ושל המתחם הנוצרי על שם אוגוסטה ויקטוריה ליד העיר העתיקה. עוד לפני ירושלים רואים את השכונות של אבו-דיס, את מעלה אדומים וממש קרוב את קידר ומתחתיה את קידר החדשה.
מדרום ראינו את המשכו של מדבר יהודה ומדרום מזרח בלט ההר הקטום הוא הר ההורדיון.
ממזרח ראינו את בקעת הורקניה ובצפונה את בסיס צה''ל – נבי מוסא. מזרחית לבקעה את מצוק ההעתקים, קצת מים המלח, את העיר יריחו שלמרגלותיו ואת המצוק הירדני הבולט (ואם מדמיינים אז גם את הר נבו - ממנו משה צפה על הארץ).
כך אפשר להבין מדוע תרגום שם ההר מערבית הוא ''הצופה''.
על הפסגה מעט חפירות ושרידי צבא מימי מלחמת העולם הראשונה אז כבשו כוחות אנזאק (הכוחות האוסטרליים) את האזור מידי הטורקים ועד ימינו עת משמש האזור שטח אש פעיל מאוד של צה''ל.
בעבר הרחוק יותר, בזמן בית המקדש, שימש המקום לטקס ההשלכה של העזאזל. עז אחת היה מעלה הכהן הגדול כקורבן לאלוהים ועז שנייה היה משליח למדבר ואיתה את כל העוונות של עם ישראל.
טכני במדבר יהודה
טכני במדבר יהודה
לנתק או לא לנתק...
למי שרוצה להעמיק בתחום הטכני - השאלה היא האם לנתק או לא לנתק את מערכת בקרת היציבות ה-ESP של רכבי סובארו לשטח - הפורסטר והאאוטבק, מאובזרים בהם משנתון 2008. קישור לכתבה לנתק או לא לנתק קישור לכתבה על מערכות בקרת היציבות קישור לכתבה על הדיפרנציאלים
מעברים טכניים במדבר יהודה
בארוחת הצהרים בבקעת הורקניה
המרסבא
המרסבא
מנזר המרסבא
מנזר יווני אורתודוכסי הפעיל למעלה מ-1,500 שנים ובנוי על המצוק של נחל קדרון הזורם מירושלים עד לים המלח. המנזר נקרא על שם הנזיר הקדוש סבאס שהיה אחד מיזמי המנזרים הבולטים בתקופה הביזנטית עת החלה הנצרות להתפשט בעולם. סבאס שהיה דור שלישי לנזירים נולד במנזר בטורקיה, עלה ארצה והחל לחיות במערה במקום. עם השנים הגיעו נזירים ותורמים והמקום נבנה, בוצר ועמד בפני הכיבושים הרבים שעבר האזור. גופתו של סבאס קבורה כיום במנזר לאחר שהייתה בגלות בוונציה במהלך כ-1,000 שנים והוחזרה ארצה בשנת 1965.
כיום חיים במנזר כמה עשרות נזירים הידועים באופן חייהם הסגפני. אסור לנשים להיכנס למנזר, הנזירים אוכלים ארוחה אחת ביום, מתפללים שעות רבות החל מחצות, ישנים מעט ועוסקים עבודת המנזר ללא שיש להם קשר עם הסביבה מנותקים מרשת החשמל, המים, הטלפון ואף אינם משתמשים בכסף.
המון תודה למשתתפים
המון תודה למשתתפים
תגובות