בתפריט: למנת פתיחה מעלה יאיר על הפלאנצ'ה, לעיקרית פרצים עליון בציר תובעני ולקינוח נחל סדום המתקתק.
קיווינו שבסוף אוקטובר ילווה אותנו מזג אוויר מפנק במסלול המאתגר הזה אבל זה לא עבד - גל חום סתווי נחת עלינו ובישל אותנו בישול ארוך בטמפרטורות של מעל 30 מעלות. לא נורא, גם המכוניות וגם הנהגים ומלוויהם עמדו בכבוד בכל האתגרים וחוץ מצמיג מפוצץ ברכב המדריך - הכל זרם חלק
תמונות: רן גולן, טל זמירי, שלמה הלב"ץ
מאת: שלמה הלב''ץ
03/11/20
אז יש לנו שבת חמה ומאתגרת לפנינו. הסועדים התאספו בתחנת הדלק שבנווה זוהר והתפצלנו לשתי קבוצות, כ-10 "שולחנות" בכל קבוצה. התפריט היה זהה אבל סדר המנות שונה כדי לא ליצור עיכובים בהגשתן.
אנחנו ניגשנו מייד למנה היותר מאתגרת - מעלה יאיר. מעלה ארוך יחסית ולאורכו מספר ביסים קשים לעיכול עמוסי תבלינים. החבר'ה עמדו בכבוד גדול בכל הקשיים וסיימו אותו בנקודת התצפית שליד הגלעד ליאיר פלד ללא שיהוקים או גיהוקים (כמעט)
אחד החבר'ה "התיישב" על בולדר גדול אך בעזרת Highlift הורדנו אותו ללא נזקים.
בסוף המעלה עצרנו לבהריים, הרמנו רשת צל גדולה ונחנו מעט כדי לעכל את מנת הפתיחה.
המשכנו בדרכינו דרך "ציר רמבו" ותוך זמן קצר הגענו לציר המשובח - פרצים עליון. הדרך מקבילה לנחל פרצים ממערב וחוצה מספר רב של ערוצים בגדלים שונים היורדים מהמצוק לכיוון ים המלח. חציית הערוצים מזמנת כל כמה דקות אתגרים ברמות שונות - סוג של שעשוע....
בסוף הציר, עייפים ומעורבבים היטב מהדרך, עצרנו להתרעננות קצרה תחת עץ שיטה בודד ומיד עברנו למנת הקינוח המתקתקה - נחל סדום (בירידה). מסלול זורם, ללא מכשולים משמעותיים אבל עם הרבה שעשועי נהיגה. ממש סיום הולם לארוחה כבידה אבל מאוד טעימה.
רגע לפני עלינו להר סדום לתצפית ולהסבר על קציר המלח שעכשיו בחדשות.
זהו, נגמר! ממש ב-17:00 הגענו לסיום הארוחה, בדיוק בנקודה בה התחלנו ועם הרבה רעב לארוחות נוספות.
ניפגש בקרוב אני מקווה.
למסעות הבאים בארץ - הקלק כאן
למסעות הבאים בעולם - הקלק כאן
להדרכות הנהיגה הבאות - הקלק כאן
3 תגובות
1
אורח/ת - יוכי
04 בנובמבר 2020 ב 14:57
שלמהתודה 😀
היה טיול מהמם
2
אורח/ת - גלית
04 בנובמבר 2020 ב 14:57
תודה לכולם על טיול חוויתי ומאתגר.
3
אורח/ת - טל ז.
04 בנובמבר 2020 ב 14:58
שוב תודה על הטיול היפה!
תגובות