בכל שנה מציינים נזירי מנזר מרסבא את יום מותו של מייסד המנזר מר סבאס.
מראה הנרות שמאירים את מדבר יהודה בלילה הוא מרהיב וסיפורו של המנזר ומייסדיו מרתקים לא פחות.
גם השנה הוביל אתר השטח הישראלי מספר שיירות ג'יפים ולקח חלק בפסטיבל חזיון הנרות במדבר יהודה
הוביל: וייזל עדי
מנזר יווני-אורתודוקסי הבנוי על צוק במדרון נחל קדרון שבצפון מדבר יהודה, בתחומי שטח C. המנזר נקרא על שם מייסדו, הנזיר סבאס, ופעיל כמעט ברציפות זה כ-1,500 שנים. סבאס, שפעל במשך כ-50 שנה להקמת מיסיונים ומנזרים בארץ ישראל, היה הדמות החשובה מבין נזירי המדבר של התקופה הביזנטית, והיה גם בעל השפעה רבה על שליטי האיזור .
הקמת המנזר ושנות פעילותו הראשונות קשורות בקשר אמיץ לתולדותיו של מייסדו, הנזיר סבאס. סבאס נולד בשנת 439 בקפדוקיה שבמרכז טורקיה, בצעירותו למד במנזר, ובשנת 456 הגיע לירושלים. הוא שהה בקוינוביון ובלאורה של תיאוקטיסטוס, בנחל אוג. היה תלמידו של אותימיוס, וליווה אותו למסעות תענית במדבר. סבאס נחשב לבן הדור השלישי של נזירי המדבר, אחרי דורותיהם של חריטון ואותימיוס.
לאחר מות אותימיוס, החל סבאס לחיות במערה במצוק נחל קדרון כמתבודד, ותוך שנים ספורות התקבצו סביבו נזירים נוספים שחיו במערות התבודדות. את הביוגרפיה של סבאס כתב קירילוס מסקיתופוליס, שהיה תלמידו של סבאס. עם השנים התפתח המנזר, ומספר נזיריו הגיע למאות. בעזרת תרומות נדיבות וקשריו הטובים של סבאס נבנו מבנים נוספים עבור המנזר על מצוקו של נחל קדרון, מול המערות ששמשו את סבאס ומלוויו. בשנות חייו האחרונות של סבאס אכלס המנזר מאות נזירים. לפני מותו של סבאס בשנת 532 פקדו את המנזר אלפי נזירים.
פעם בשנה מציינים הנזירים במנזר מרסבא שבלב מדבר יהודה, אחד מהמנזרים המאויישים ברציפות מהקדומים בעולם, את חגו של מייסד המנזר מר סבאס הקדוש. בשיאו של הטקס המרשים מדליקים עם חשיכה מאות נרות במצוק נחל קדרון מול המנזר. המראה מרהיב והנוף המדברי ומבנה המנזר מוסיפים לו אווירת קדושה.
שעת צהרים, תחנת הדלק פז במישור אדומים מתמלאת במספר שיירות ג'יפאים שכולם בדרכם למנזר המרסבא על מצוק נחל קדרון.
שיירת הג'יפים נוסעת לכיוון תצפית מראש הר מונטר ומשם גולשים לכיוון מנזר המרסבא.
השיירה יורדת מהמונטר לעבר השביל העליון מעל נחל קדרון המוביל לחניית המרסבא. נהר האנשים מתחיל לזרום לאיזור, הן מצד מזרח והן ממערב. אט אט יורדת השמש ומתחילה השקיעה והנרות מתחילים לנצנץ מכוכי המצוק.
השעה 19:00 לערך ואחרוני הג'יפאים חוזרים לחנייה. בחוץ חשיכה מוחלטת, מאות הנרות ממשיכים לדלוק בכוכים של המצוק ואנו מפנים את מקום החניה ואת המקום בתצפית לאחרים שממשיכים לנהור למקום.
חוויה מעצימה בכל שנה וכך יהיה גם בשנה הבאה.
להתראות בשטח!
למסעות הבאים בארץ - הקלק כאן
למסעות הבאים בעולם - הקלק כאן
להדרכות הנהיגה הבאות - הקלק כאן
1 תגובות
1
אורח/ת - יוני ב.
12 בינואר 2022 ב 11:51
היה כייף תודה
תגובות