מדבר יהודה בכלל, וצפון המדבר בפרט, כולל בתוכו עשרות צירי נסיעה שלא כ"כ מוכרים לרבים מהג'יפאים.
בשבת המיוחדת של תחילת ינואר יצאנו שיירה של ג'יפאים לתור בצירים מיוחדים שבמדבר יהודה
הדריך: וייזל עדי
שבת של חודש ינואר, שמש מלטפת ותחנת הדלק בכפר אדומים מתמלאת בג'יפאים על בני המשפחה.
מפה טופוגרפית של צפון מדבר יהודה נפתחת על מכסה המנוע, חלוקת מכשירי קשר ויוצאים לדרך - היעד - סכיני השומרוני הטוב ותצפית מנזר סנט ג'ורג. השומרוני הטוב הוא מונח, במקורו נוצרי, המתאר סיוע של אדם אחד לאחר, שניתן מתוך רצון להיטיב לזולת, ללא ציפייה לתמורה.
ביציאה מתחנת הדלק בכניסה לכפר אדומים מטפסים את מעלה השומרוני הטוב - מעלה אתגרי ותלול במיוחד היישר לציר הסכינים. תצפית מהממת לעבר "השפיץ" של צפון מדבר יהודה, לעבר ואדי קלט, הסרטבא, יריחו ועוד.
השיירה ממשיכה לעבר תצפית מנזר סנט ג'ורג.
מנזר סנט ג'ורג או מנזר חוזיבה הוא מנזר יווני אורתודוקסי הבנוי בצלע ערוץ נחל פרת במדבר יהודה, בקירוב בגובה פני הים, המצוי בשטחי C. ראשית ההתיישבות בו נעשתה על ידי חמישה נזירים סורים שלאחריהם במאה החמישית נזיר בשם יוחנן מהעיר תבי התיישב במקום והקים מנזר מסוג קוינוביון. המנזר הורחב במהלך המאה השישית על ידי הנזיר גיאורגיוס מכוזיבא, שעל שמו נקרא המנזר. המנזר נהרס ונבנה מחדש מספר פעמים. הוא נהרס במהלך הכיבוש הפרסי, שוקם ונהרס מחדש על ידי הערבים. המבנה הקיים נבנה ברובו במהלך המאה ה-19. קומתו העליונה של המנזר היא מערה עתיקה, שסביבה נבנו שלוש כנסיות. הנזירים מאמינים כי זו המערה בה התגורר אליהו הנביא בהגיעו לנחל כרית, ובה ניזון מהלחם ומהמים שהביאו לו העורבים. כמו כן מאמינים הנוצרים כי במערה זו בישר מלאך לסבו של ישו - יהויקים, כי אשתו חנה תלד את מרים הבתולה.
הפסגות שסביב למנזר מוקפות בצלבים מברזל, שהוצבו על ידי הנזירים בשנת 1967. בנוסף מצויים בצוקים כוכי התבודדות בהם מתבודדים הנזירים. בסוף 2011 התגוררו במנזר עשרה נזירים, תשעה מהם מיוון ואחד מסרביה. למנזר זיקה עמוקה למנזר דיר חג'לה שליד יריחו ואב המנזר של דיר חג'לה נחשב גם כאב המנזר של סנט ג'ורג'.
השיירה עוזבת את ציר מנזר סנט ג'ורג' ונכנסת לציר המכונה בפי הגי'פאים "ציר הדמים" - ציר סמ"ש שחור היורד מכביש סנט ג'ורג' לכיוון כביש 1. ציר מאוד לא מוכר והרבה פחות שימושי אך מיוחד ומומלץ מאוד. חוצים את כביש 1, נכנסים לכיוון חציית נחל אוג וטיפוס ציר נסתר המוציא את השיירה מציר מצוק ההעתקים לכיוון בקעת הורקניה.
מגיעים לבקעת הורקניה, נסיעה מהירה לכיוון טיפוס לג'בל חרמון - טיפוס אתגרי לכל הדעות ומראש הג'בל תצפית מדהימה לים המלח, יריחו והקטע האחרון של נחל אוג.
ממשיכים לכיוון נחל גורפן וביקור מיוחד באחד מבורות המים היותר גדולים ומפוארים שבמדבר יהודה - בור עוזיהו או בשמו בפי המקומיים "בור העמודים" בור שהתגלה לאחרונה ומתוארך לתקופה הביזנטית, הבור שופץ ע"י ראש עיריית זעתרא שדאג להוציא ממנו את כל הפסולת והסחף, ביטן, טייח וצבע ואכן המקום מדהים והפך להיות אתר עלייה לרגל.
מבור עוזיהו המשיכה השיירה בציר שאין מילה אחרת לתארו אלא ב-"מדהים" עד למנזר המרסבא ומשם בצירים מהירים לכיוון היישוב קידר ו...הביתה.
נפגש בטיולים הבאים.
למסעות הבאים בארץ - הקלק כאן
למסעות הבאים בעולם - הקלק כאן
להדרכות הנהיגה הבאות - הקלק כאן
6 תגובות
1
אורח/ת - מחמוד
30 בינואר 2022 ב 13:31
יש אפשרות לצרף את מפת המסלול? או קובץ ניווט?
2
אורח/ת - טל
07 בפברואר 2022 ב 18:16
עדי,
תודה על טיול מדהים.
אתה פשוט מלך!
3
אורח/ת - דני
07 בפברואר 2022 ב 18:17
היה נהדר, תודה רבה
4
אורח/ת - מטייל
07 בפברואר 2022 ב 18:17
עדי ,
תודה רבה על טיול מהממם
בהחלט מדריך אלוף !!!
5
אורח/ת - מירי ודוד
07 בפברואר 2022 ב 18:17
תודה לעדי היקר
היה היום מסלול מהנה ומאתגר. תודה לכול המשתתפים הנחמדים.
6
Ogash Ofer
07 בפברואר 2022 ב 20:58
יש אפשרות לצרף את מפת המסלול? או קובץ ניווט?
"
תגובות