צפון מדבר יהודה בתחילת האביב זו הדוגמא והראיה הטובה ביותר למה מדבר יהודה אינו באמת "מדבר", כל המפנים הצפוניים צבועים בירוק כעדות לכמות המשקעים שהמקום ספג.
טיול משפחות בצפון מדבר יהודה - מרץ 24'
הדריך: וייזל עדי
תחנת הדלק בכפר אדומים מתמלאת בשיירת הג'יפאים. תחילה, כהרגלינו, תדריך בטיחות, "ציור" וסימון המסלול על מפה טופוגרפית, דגשים, מכשירי קשר ויאללה לדרך.
מתחילים עם מעלה השומרוני הטוב ממערב למזרח.
ציר "השומרוני הטוב" קיבל את שמו בשל קרבתו הפיזית לחאן/מוזיאון השומרוני הטוב הנמצא על כביש 1 ממש בסמיכות לכפר אדומים. מוזיאון הנמצא במבנה משוחזר שבעברו היה חאן דרכים על הדרך לירושלים. כיום משמש המקום כמוזיאון פסיפס אליו העתיקו פסיפסים רבים בנוסף לאלו שאותרו בקרבתו עוד במאה ה-1 לפנה"ס הנוצרית.
דרך אגב, כמוהו יש בעולם רק 3 מוזיאונים - ובארץ זהו המוזיאון היחיד. אל המוזיאון העתיקו, כאמור, פסיפסים מאיזור השומרון ואף פסיפס נדיר מאיזור עזה - פסיפס ששובץ בבית כנסה בעזה.
מיהו "השומרוני הטוב"? ראשית זהו מונח מעולם הנצרות שפירושו אדם העושה טוב לאחר ללא ציפייה לקבל דבר בתמורה. מהו המקור למונח זה - מספרים על אדם שהלך על הדרך לירושלים, בקרבת החאן ונשדד ע"י שודדי דרכים ונזרק אל הדרך. עבר לידו כהן - והתעלם, עבר לידו לוי - והתעלם, שלישי עבר לידו שומרוני (אדם מהזרם השומרוני שנחשב לזרם נחות בקרב היהדות), השקה אותו, חבש את פצעיו, הכניס אותו לחאן הדרכים, מימן את שהותו שם למספר ימים והלך ללא שביקש תמורה.
ירדנו מציר השומרוני הטוב, נסיעת כביש קצרה ואנחנו במעבר נחל אוג - הילוך כוח והג'יפאים מדלגים בקלות את המעלה, לא לפני שהתמודדו עם המדרגה שקדמה לו. ממשיכים על ציר המצוק ומטפסים לגב'ל חרמון לתצפית, כאשר בדרך טיפוס נוסף לפסגה הצמודה לחרמון.
תצפית גבל חרמון - ממנה ניתן להשקיף לעבר הירדן, לים המלח/מצוק העתקים, ליריחו, נבי מוסא וכן עד קו פרשת המים - כונות מזרח ירושלים.
השיירה ממשיכה לכיוון תצית מנזר המרסבא בצירים נסתרים ובתצפית פוגשים את המקומיים המנסים להתפרנס ממכירת קפה מר אסלי.
בסיום התצפית, עלינו להר מונטר, וגלשנו עד לאיזור התעשייה מישור אדומים ושם סיימנו את החוויה.
למסעות הבאים בארץ - הקלק כאן
למסעות הבאים בעולם - הקלק כאן
להדרכות הנהיגה הבאות - הקלק כאן
תגובות