סופ"ש ראשון של אוגוסט 2024 ואנחנו יוצאים לטיול שטח אתגרי במדבר יהודה, במסלול שאינו קשה במיוחד אבל טכני ויפהפה. חבורת נהגים מצויינת עם אחלה רכבים והמסלול כולו שלנו ורק שלנו
קבענו את נקודת המפגש בתחנת הדלק בצומת זוהר, עד 09:00 כולם כבר כאן, תדריך קצר, מכשירי קשר ואנחנו יוצאים לדרך.
אחרי הפחתת לחץ אוויר בצמיגים ירדנו לשטח עם השביל הכחול ובצומת השבילים הצמוד לחניון הלילה נחל חימר המשכנו איתו ימינה ומערבה ועלינו על המסלול שעובר בלב שטח הביתרונות של חוואר הלשון של מדבר יהודה, למרגלות מצוק ההעתקים וממערב לרכס של הר סדום, שזכה לשם נחל פרצים עליון.
נחל פרצים זורם לכיוון צפון-מזרח ואורכו 5.5 ק"מ. הוא מנקז את מישור עמיעז ובסופו מצטרף לאגן ההיקוות של נחל חימר ונחל זוהר ונשפך לים המלח מצפון להר סדום. נקיק הנחל מגיע לעומק של כ-50 מטר ורוחבו מטרים אחדים.
מהר מאוד ניתן להבין שיש כאן מגרש משחקים מדהים, טכני ויפהפה שכל חובב נהיגת שטח חייב להכיר. המסלול מתפתל ללא הרף, שינויי גובה תכופים, אינספור הצלבות ארוכות וקצרות בעליות ובירידות שפצי"ם (שיפועי צד) מכל הסוגים ובקיצור חוויה מאתגרת שדורשת את תשומת הלב המלאה של כל הנהגים.
המסלול אינו ארוך וגם לאחר הפסקה ארוכה לטובת ארוחת בוקר הגענו די מהר למישור עמיעז והמשכנו מערבה לכיוון מעלה עזגד שפעם היה טכני הרבה יותר והיום הוא שביל תלול ומפותל שמטפס מהר מאוד בגובה וחושף נוף מדהים לכל עבר.
מעלה עזגד לוקח אותנו מערבה ועמוק יותר לתוך שמורת מדבר יהודה. מצפון לנו מתפתל נחל חמרמר ומדרום נחל עזגד ואחריו נחל אשלים.
חצינו את נחל אשלים לכיוון בקעת צבאים וכשהגענו למפגש עם מסוע האשלג בצמוד להר צבאים, פנינו שמאלה ועלינו על המסלול של נחל פרס.
כיל ים המלח, המייצרת בממוצע בכל שנה כ-3.7 מיליון טונות אשלג, הקימה בשנות ה-80 של המאה הקודמת, מסוע הנפרש לאורך 18 ק"מ ומטפס מגובה 400- לגובה של 400 מטר, עד למסוף צפע ומשם מועבר האשלג ברכבת עד לנמל אשדוד וממנו לרחבי העולם כולו. המסוף אחראי על שינוע של 1.4 טון אשלג מסך התוצרת ובעצם קיומו חוסך שינוע של כ-40,000 משאיות.
נַחַל פֶּרֶס ובערבית "וואדי פארש" הוא נחל אכזב בצפון מזרח הנגב. אורכו כ-17 ק"מ והוא זורם בכיוון דרום מזרח במקביל ומצפון למעלה תמר ולכביש 25. תחילתו בבקעת צבאים כ-3 ק"מ ממזרח לצומת צפית, ובסופו הוא נשפך לנחל תמר כקילומטר וחצי מזרחית לצומת הערבה. נהוג לחשוב ששמו של הנחל הוא על שם העוף הדורס, אבל מקור השם הוא בתרגום פונטי פשוט משמו של הנחל בערבית "פארס" שפרושו מרבד, מזרן או מיטה, כשהכוונה לעמק פרוש וסגור, המתאים לרעיית גמלים.
הגענו למדרגת פרס המרשימה והפוטוגנית. קצת עבודות מע"צ כשכולם מגיעים לתת יד ולהרים אבנים גדולות וקטנות ותוך כדי כך עסקו בצילומים של הנהגות והנהגים על רכביהם, מכל זווית אפשרית.
מרחק קצר אח"כ עברנו גם את מדרגת מעלה צורים בדרכנו לגבי פרס המרשימים מאוד ביופיים למרות היותם יבשים לגמרי.
מרחק קצר משם הגענו לנחל תחמס שהוא היובל היחיד של נחל פרס. המעבר הוא ערוץ נחל מעט עמוק, שיש לעבור באלכסונים כדי להתגבר פה ושם על זוויות גישה ונטישה. כל רכב והקו הנכון לו וכעבור כמה דקות, כולם בטיפוס העלייה הדרדרתית והארוכה עד למשטח למעלה, המספק גם הוא, תצפית יפהפה שהיא גם נקודת הסיום של הטיול.
למסעות הבאים בארץ - הקלק כאן
למסעות הבאים בעולם - הקלק כאן
להדרכות הנהיגה הבאות - הקלק כאן
3 תגובות
1
Camoshe
19 באוגוסט ב 15:09
תענוג של טיול ותענוג של מדריך !
2
אורח/ת - אוהד. ד
26 באוגוסט ב 10:33
תודה רבה חברים היה אחלה טיול, קובי יא אלוף 🙏🏻
3
אורח/ת - משה. ק
26 באוגוסט ב 10:34
תודה לכולם, היה כיף להכיר.
קובי, תודה על אחלה טיול.
תגובות