
בטיולי יום שישי יש משהו מיוחד, יוצאים מאזור המגורים רגע לפני שכולם מתעוררים לסידורים, ומהר מאוד מגיעים למדבר פתוח ונופים מדהימים.
הפעם יצאנו לחנוך את השביל החדש שסומן ממש כשבועיים לפני הטיול, לצד זה שילבנו אתגרי נהיגה עם חברות מקסימה שהתגבשה כבר בשיחת ההיכרות...
מה צריך יותר מזה כדי להתחיל את הסופ"ש???
בבוקר יום שישי נפגשנו עם קבוצה שהתגבשה לה לאט לאט, כולל מי שהצטרך ממש בבוקר הטיול. מהר מאוד גילינו חבורה של אנשים שלא הכירו לפני והשכימו קום והגיעו בזמן לנקודת המפגש להיכרות מהירה, שכבר במפגש יצרה קשר מעניין להמשך היום. תדריך, חלוקת מכשירי קשר וקדימה לדרך במטרה לסיים לפני כניסת השבת.
הפעם מעבר לאתגר שלנו המוכר בשם "מעלה אברהם", יצאנו גם לגלות שביל חדש שסומן לאחרונה על ידי הרט"ג, ומוביל מתחילת הכניסה למכתש אל החלק המערבי שלו ומאפשר לעלות ל"הרי מטמור", גבעות במרכז המכתש הגדול המאפשרות תצפית של 360 מעלות.
מתחילים בהר אבנון לטובת תצפית על המכתש הגדול (ששינה את שמו למכתש ירוחם), מחלקו הצפוני, הסבר על תופעת המכתשים הייחודית לארצנו.
מכתש ירוחם הוא מכתש אירוזי (מכתש סחיפה) שאורכו כ-12 ק"מ ורוחבו כ-5 ק"מ. הנחל המנקז אותו הוא נחל חתירה.
יורדים בפיתולים של הכביש המוביל מירוחם לכניסה למכתש הגדול, נכנסים לשטח ואחרי כ-500 מטר חוברים לשביל החדש המסומן בשחור, לכיוון הרי מטמור.
השביל החדש מתפלת לצד נחל חתירה וחוצה אותו במספר נקודות, והוא שביל מעניין יותר לנהיגה מהשביל האדום המקביל אליו, טוב עשו הרט"ג שסידרו ופתחו אותו לנסיעה מותרת, כך אפשר לגלות הרבה יותר מהיופי של המכתש הגדול.
מתקדמים לעומקו של המכתש בדרך למעלה אברהם, ניתן לראות חולות צבעוניים (כמו אלה במכתש רמון), תוצר של מינרלים הנמצאים באדמה. מתחילים בחילוץ ומתיחת קפיצים בנקודת הצלבות מפתיעה.
לקריאה נוספת: טיפ שטח: טיפוס עלייה בשטח טרשי
מגיעים לתחתית המעלה, הדרכה קצרה על איך ניגשים למכשולים שאנחנו עתידים לפגוש. הדרך למדרגת אברהם רצופה גם היא במדרגות והצלבות, כאשר משהו ברקסטון של אלון "מריח" שהוא לא מתנהג כמו שאנחנו מכירים מהרכבים האלה ומתקשה בחלק מההצלבות, אבל בכל זאת עולה ומגיע למדרגה בכוחות עצמו.
במדרגת אברהם אנחנו רואים שיש תקלה בהשתלבות ה-4X4 ונאלצים להעלות אותו את המדרגה בעזרת משיכה קטנה עם רצועה. לאחר הטיול מבינים שבורג הצירייה לא היה מחובר ולכן הרכב לא הצליח להשתלב ל-4X4.
ולטובת אלה שסקפטיים על היכולות של הרקסטונים, קבלו סרטון של רקסטון נוסף שהיה בשיירה ועלה בקלות.
והינה שאר הרכבים הגיבורים והנהגים שלהם
מגיעים לקצה המעלה, שהוא גם הקצה הסגור של המכתש, ממנו נשקף נוף עוצר נשימה.
מעלה אברהם קרוי על שמו של אברהם קרניצי, מי שהיה ראש העיר רמת גן, עיר שאימצה את חטיבת הצנחנים, החטיבה שפרצה את הדרך למעבר רק"מ.
עם חיוכים וגאווה עצמית של כל אחד מהנהגים ושאר המשתתפים, ממשיכים במסלול לכיוון הקינוח של היום במעיין הכי יפה בארץ לטעמי - עין עקב. מעיין קריר ועמוק בכל ימות השנה.
מסיימים יום מושלם במדרשת בן גוריון, לא לפני שעצרנו לבקש משאלה בבאר המשאלות השורקת.
היה לי תענוג לטייל אתכם, נתראה בטיולים הבאים.
למסעות הבאים בארץ - הקלק כאן
למסעות הבאים בעולם - הקלק כאן
להדרכות הנהיגה הבאות - הקלק כאן
12 תגובות
1
אורח/ת - תמיר
06 במאי ב 20:46
מתי צפוי שוב טיול כזה בשישי לטובת שומרי השבת?
2
אורח/ת - שלמה גורן
09 במאי ב 07:48
סיפור יפה, פורסטר יעשה את המסלול המתואר?
3
אורח/ת - עפר
11 במאי ב 08:44
שלח מסלול מוקלט בבקשה
4
אתר השטח 4X4
11 במאי ב 10:10
מתי צפוי שוב טיול כזה בשישי לטובת שומרי השבת?
"5
אתר השטח 4X4
11 במאי ב 10:11
שלח מסלול מוקלט בבקשה
"6
אתר השטח 4X4
11 במאי ב 10:12
סיפור יפה, פורסטר יעשה את המסלול המתואר?
"7
אורח/ת - אבנר. פ
11 במאי ב 13:56
אריק תודה רבה על אחלה טיול 🙏🙏🙏
8
אורח/ת - אלון. ב.ד
11 במאי ב 13:56
תודה רבה אריק ושאר המחלצים ברינה.
9
אורח/ת - דיינה. ל
11 במאי ב 13:56
תודה לאריק האחד והיחיד ולכל הלוקחים חלק ביום המופלא הזה.
10
אורח/ת - אריק. ו
11 במאי ב 13:56
תודה למדריך על הדרכה מקצועית חברית.היה כייף גדול
11
אורח/ת - יעקב. ב
11 במאי ב 13:57
היה יום טיול מעניין ויפה.
תודה לאריק.
12
arikcohen
18 במאי ב 07:28
מתי צפוי שוב טיול כזה בשישי לטובת שומרי השבת?
"
תגובות