כתבה חדשה: PICK ME UP - שברולט קולורדו 2ZR
כתבה חדשה: סיכום טיול ג'יפים לנחל פרצים ונחל סדום - 9/11/24
כתבה חדשה: מקסוס משיקה בישראל שני דגמים חשמליים
כתבה חדשה: הרפתקה במרוקו 2024 - השקה של לנד קרוזר 250
כתבה חדשה: סיכום טיול מועדון רקסטון בשמורת הגלבוע - 23/11/2024
יונדאי סנטה פה החדש זכה ב- 5 כוכבים במבחן הריסוק של euroncap
תמונות מיום הניווט הטופוגרפי בגבעות גורל - כולל ניווט מודרך, התאמה של מפה לשטח וניווט רכוב עצמאי של המשתתפים בקורס. ובנוסף קישורים רלוונטיים לסיכום החומר התיאורטי שנלמד בשני המפגשים בכיתה.
הדריך: עופר אוגש
Ofer Ogash
25/07/11
תמונות שצילמו עמוס בשן ועמיחי פק במפגש הרביעי של לימוד ניווט טופוגרפי במסגרת קורס מדריכי ג'יפים של מכון וינגייט.
מדריך: עופר אוגש
Ofer Ogash
07/01/11
קצת תמונות שצילמה דנה פלוטקין במפגש ה-3 שהתקיים ברמות מנשה. קורס הניווט מתבצע במסגרת קורס מדריכי ג'יפים של XCOLL - מכון וינגייט. מדריך: עופר אוגש
אתר השטח הישראלי
06/01/11
במסגרת קורס מדריכי ג'יפים של וינגייט יצאנו לניווט טופוגרפי בשטח - בגבעות גורל (צפונית לבאר שבע).
צילמה: דנה פלוטקין.
Ofer Ogash
27/11/10
נחמיה גבירץ, גולש ותיק באתר השטח, מסביר כיצד יוצרים מפה דו-מימדית מכדור הארץ. כתבה על היטלים, רשתות ישראל ועוד קצת מושגים מקצועיים למי שמנווט ורוצה לדעת יותר על מפה, רשתות הקואורדינטות והתאמתן ל-GPS. מצורף קובץ של מחשבון המרה בין הרשתות השונות.
אתר השטח הישראלי
27/04/09
פרויקט מיוחד שהתחיל בשנת 2005 למיפוי וסריקה של אזורי רכיבה בארץ התפתח והתקדם למיפוי איכותי ומעודכן של שטחי טיולים בישראל. לא רק לאופניים...
Ofer Ogash
17/04/09
תוכנה פשוטה ומתקדמת להמרה קבצי נקודות ציון ומסלולים בין מכשירי GPS תוצרת מגלן מדגם אקספלוריסט לתוכנות המפות טורבוCD ו- NAVIGUIDE
אתר השטח הישראלי
20/02/07
כשקולומבוס רצה למצוא נתיב חדש להודו הוא גילה את אמריקה. לפניו ואחריו ניווטו בני האדם באמצעות מפות נייר וכיווני שמים עד שבשנות ה-60 של המאה הקודמת החליטו האמריקאים להקים את מערכת ה-GPS שתעזור לחיילים שלהם להתמצא בכול מקום בעולם. מאז הפכה המערכת לנחלת הכלל (כמו האינטרנט) והקדמה הטכנולוגית מייצרת מכשירים ותוכנות שהופכים את הניווט בשטח (ובעיר) למשימה פשוטה הרבה יותר... קולומבוס היה מקנא בנו! מגיש: גיל להב, וידיאו ועריכה: אילן אשל, כתב: עופר אוגש
Ofer Ogash
21/08/06
eXplorist2Turbo היא תוכנת עזר (utility) להמרת קובצי נקודות ומסלולים בין מכשירי הניווט הידניים (GPS) ממשפחת ה- eXplorist לתוכנת TurboCd ו- Naviguide ל-PC, של חברת Locationet. כולל את הגרסה המשופרת (אוגוסט 2006) של תוכנת ההמרה!
אתר השטח הישראלי
22/03/06
את הנווט הקבוע שיושב לצד הנהג, קורא במפות נייר ונעזר במצפן ובמכשיר GPS ידני, אפשר להחליף במחשב שבו מותקנות תוכנות ניווט לעיר ו/או לשטח.
כתבה עשירית במסגרת כתבות הניווט החושפת את הקורא בפני תוכנות הניווט הקיימות כיום בשוק הישראלי.
שימו לב שהכתבה היא משנת 2005! ועוסקת במכשירי GPS קשוחים וישנים או במכשירי ניווט יעודים שאין אותם יותר בשוק (אך עדיין עושים את עבודתם נהדר) אך בשונה מימינו כשיש אפליקציות עם מפות טופוגרפיות על הסמארט-פונים (ועליהם אכתוב בנפרד).
Ofer Ogash
17/01/05
פרק אחרון בסדרת כתבות הניווט של עופר אוגש בה משתלבים כל מרכיבי הניווט לתנועה זורמת אחת:
כתבה זו נותנת כללים ודגשים לעבודת ניווט טופוגרפי בשטח עם שימוש ועזר של מכשיר GPS ומסכמת את כתבות הניווט הטופוגרפי, שפורסמו בעבר, ואת המבואות למערכות ניווט ו-GPS - עכשיו נשאר רק להכין ציר ולצאת לשטח...
שימו לב שהכתבה היא משנת 2004! ועוסקת במכשירי GPS קשוחים וישנים (שעדיין עושים את עבודתם נהדר) אך בשונה מימינו כשיש אפליקציות עם מפות טופוגרפיות על הסמארט-פונים (ועליהם אכתוב בנפרד).
Ofer Ogash
22/11/04
בכתבה זו ובכתבה הבאה בסדרה, אסקור את כללי השימוש בGPS החל משלב ''הוצאת'' נקודת הציון (נ.צ.) מהמפה והזנתה למכשיר ה-GPS ועד לשלב בניית ציר לניווט באמצעות המכשיר.
הדוגמאות בכתבה הן ממכשירים מתוצרת מגלן - MAGELLAN וגרמין -GARMIN הנפוצים ביותר בישראל, אך הן רלוונטיות לכל מכשיר אחר.
שימו לב שהכתבה היא משנת 2004! ועוסקת במכשירי GPS קשוחים וישנים (שעדיין עושים את עבודתם נהדר) אך בשונה מימינו כשיש אפליקציות עם מפות טופוגרפיות על הסמארט-פונים (ועליהם אכתוב בנפרד).
Ofer Ogash
26/09/04
תוכנת SkyView משלבת טכנולוגית GPS ו- GIS (מערכת מידע גיאוגרפית) ומציעה לחובבי הנסיעה בשטח מגוון אפשרויות חדשות.
אתר השטח הישראלי
19/09/04
האדם שתמיד שאף להקל על עצמו בכלל ועל ביצוע הניווט בפרט, המציא עזרים לשימושו. העזר המתקדם ביותר והידידותי ביותר לנווט הוא מערכת ה- GPS.
שימו לב שהכתבה היא משנת 2004! ועוסקת במכשירי GPS קשוחים וישנים (שעדיין עושים את עבודתם נהדר) אך בשונה מימינו כשיש אפליקציות עם מפות טופוגרפיות על הסמארט-פונים (ועליהם אכתוב בנפרד).
Ofer Ogash
03/08/04
לאחר חמש הכתבות הקודמות בנושא הניווט שבהן למדנו לקרוא מפה טופוגרפית לרבדיה, לנתח את השטח ולהכין ציר לקראת ניווט, הגיע השלב שבו צריך לצאת לשטח ולהתחיל לנווט בפועל.
ריכוז הכללים והדגשים לביצוע הניווט בפועל:
Ofer Ogash
17/06/04
הכנת מפה לניווט יכולה להתבצע ברמות שונות בהתאם לאופי הטיול, הזמן והסבלנות המוקדשים לעניין, ההיכרות עם השטח ואופיו. בכתבה זו, החמישית במספר, נלמד לנתח את המפה ולהכינה לקראת הניווט בפועל וזאת לאחר שבארבע הכתבות הראשונות למדנו לקרוא מפה טופוגרפית לכל עומק רבדיה.
Ofer Ogash
04/04/04
ב 1-באפריל 2004 תכנס מערכת ה EGNOS-האירופית לפעולה אפקטיבית. המשמעות: מכשירי GPS התומכים בקליטת WAAS ינווטו בדיוק של מטרים בודדים בדומה לצפון אמריקה גם באירופה וגם כאן בישראל. לכתבה המלאה...
אתר השטח הישראלי
14/03/04
כתבת הניווט הרביעית בסדרת כתבות הניווט באתר השטח מעמיקה בנושא התבליט, ושמה דגש על הנושאים שאותם יש לדעת על קווי הגובה. לאחר שתבינו את כל אחת מהנקודות תוכלו ל''קרוא'' את השטח מתוך המפה הטופוגרפית ולהפוך את המפה באמצעות השימוש בדמיונכם לתלת-מימדית. לכן, כדאי לקרוא כתבה זו לאחר הכתבה הקודמת בסדרה.
Ofer Ogash
27/01/04
כתבת הניווט השלישית של אתר השטח הישראלי עוסקת בפני הקרקע, במימד השלישי ודרך הצגתו על המפה הטופוגרפית. הכתבה הראשונה עסקה ברשת הקואורדינטות ובהצפנת המפה, הכתבה השנייה עסקה בתכסית ובצורתו על המפה והכתבה הנוכחית מתמקדת בתבליט.
Ofer Ogash
06/12/03
בכתבת הניווט הראשונה כתבנו כי המפה היא העזר הבסיסי המשמש אותנו לניווט בשטחים לא מוכרים והיא למעשה תרשים המתאר את המרחב על-פי קנה מידה ובציון פרטים חשובים לפי סוג המפה. בכתבה זו, השנייה בסדרת כתבות הניווט באתר השטח, נתמקד ברובד של התכסית המכסה את התבליט במפה הטופוגרפית כפי שהוא משורטט במפה ומופיע בפועל בשטח.
Ofer Ogash
26/09/03