סיכום הטיול הכפול להר כרכום, שנערך פעם בשנה ושכלל גם הפעם, כמות גדולה של מתעניינים.
למרות הקור, המרחק, העומס, השעות הלא שגרתיות והחשש לא לראות את הסנה בוער, היו לנו יומיים מוצלחים ובשניהם, שיחק לנו המזל.
תמונות: תמה גרושקא
מאת: אתר השטח הישראלי
05/01/16
פרופסור עמנואל ענתי, מבכירי הארכיאולוגים בישראל, מזהה את הר כרכום כהר מתן תורה לבני ישראל שלאחר יציאת מצרים.
על פי פרופסור ענתי המקדש הפליאוליתי (שנתגלה רק בשנת 1992) הוא בן כ-30,000 שנים. וכל ההר שימש לפולחן בתקופות שונות עם חשיבות מיוחדת באלף ה-3 שלפני הספירה(לתקופה זו מתוארכים רב ציורי הסלע) – אז חושב ענתי כי הייתה יציאת מצרים. הבדואים קוראים להר ''ג'בל עידיד'' – כלומר הר חג (עיד = חג) ואולי זה גם סימן לעבר.
רב הארכיאולוגים בארץ ובעולם חושבים כי הר מתן תורה הוא ג'בל מוסה שבמרכז סיני - זה מסתדר עם המקומות המתוארים בתנך בהם עברו בני ישראל בדרך אל המעמד ועם תאריך של 1,200 שנים לפני הספירה.
לנו נשאר לטייל על ההר ליהנות מציורי הסלע ומהמקדש הפליאוליתי ולחשוב שאולי כאן טיפס משה עם לוחות הברית, פעמיים...
ראינו את הסנה בוער ועכשיו אפשר להירגע. יש זמן למנוחה ארוכה הכוללת ארוחת צהרים רגועה ואפילו תנומה קלה לעייפים במיוחד. הכוחות מתחדשים ואנו יוצאים לדרך הארוכה חזרה. השטפונות האחרונים בנגב הגיעו גם לנחל שגיא ומילאו את הקניון הלבן מים. מכיוון שהקניון נמצא רחוק מאיזורי הטיול הקבועים, אנו מנצלים את ההזדמנות ומבקרים בו. מים במדבר הם תמיד מחזה יפה, אך בקניון הלבן המחזה יפה שבעתיים. סוף הדרך הוא המפגש עם כביש 40. הדרך עוברת בנופי הנחלים הגדולים ומכיוון שתנאי השטח מאפשרים נהיגה מהירה, המרחק הרב עובר מהר יחסית. לסוף הטיול הגיעו שתי הקבוצות באור אחרון ואולי אף בחושך מלא.0 תגובות
תגובות