בקעת הירדן בתקופה שבין חודש אוקטובר לחודש מאי - איזור שכדאי לבקר בו פעם בחודש לפחות.
שיירה ארוכה של ג'יפאים אוהבי השטח הגיעו לליבה של בקעת הירדן ממבצר אלכסנדריון ועד לשמורת אום זוקא
הדריך: וייזל עדי | צילום רחפן: שי וייזל (שייזל)
תחנת הדלק ב"מפגש הבקעה" הצמוד למושב יפית התמלאה בשיירת הג'יפים.
מפה טופוגרפית, מכשירי הקשר ורעש הורדת האוויר מהצמיגים - סימנו בהחלט את ההתחלה. תדריך ויוצאים לדרך - מתחילים ממעלה אלכסנדריון - "מעלה סרטבה" המתחיל במושב יפית ומטפס למרגלות מבצר חשמונאי - הסרטבה
לאחר שגרשו את היוונים מארץ ישראל וביססו את שלטונם בארץ, בנו החשמונאים שורה של מבצרים במדבר יהודה ובמרחב סביבו כדי להגן על ממלכת יהודה ועל שליטתם בה. הורדוס, הבנאי הגדול, הרחיב ופאר את המבצרים ובנה מבצרים נוספים. מבצרי החשמונאים, ואחריהם מבצריו של הורדוס, היו זירת ההתרחשות של אירועים שעיצבו את גורלם של ממלכת יהודה ושל עם ישראל לדורות.
6 מבצרים ידועים לנו במרחב הגדול של מדבר יהודה: מדרום לצפון - מצדה, מכוור, הורקניה, קיפרוס, דוק (דגון) והאחרון, הצפוני - הסרטבה בו ביקרנו. מה שמאפיין את כל המבצרים החשמונאים הללו הם שכולם נבנו בפסגה גבוהה החולשת עם ההרים סביב לה וראשה של הפסגה שטוח. הדעה המקובלת על רוב החוקרים היא כי המבצר בפסגת הסרטבה הוא המבצר "אלכסנדריון", שנבנה על ידי המלך החשמונאי אלכסנדר ינאי. ההיסטוריון היהודי-רומי יוסף בן מתתיהו כתב כי הורקניה, מכוור ואלכסנדריון היו שלושת המבצרים עליהם לא ויתרה שלומציון המלכה החשמונאית, אשתו של אלכסנדר ינאי, כשהעבירה את שאר המבצרים לידי הצדוקים, מכיוון ש"שם היו אוצרות סגולתה". הסרטבה מוזכרת כתחנה השנייה בשרשרת התחנות, בהן הודלקה משואה להעברת הידיעה על קידוש החודש בימי בית המקדש השני. תחנות אלו הוקמו על פסגות הרים בולטות, ואיפשרו העברה מהירה של הודעות מירושלים לשאר חלקי הארץ ואף ליהודי בבל. "ומאין היו משיאין משואות? מהר המשחה לסרטבא, ומסרטבא לגרופינא, ומגרופינא לחוורן, ומחוורן לבית בלתין, ומבית בלתין לא זזו משם - אלא מוליך ומביא ומעלה ומוריד (את המשואה) עד שהיה רואה כל הגולה לפניו כמדורת האש" החברים ויתרו לחצי שעה על הכסאות הנוחים של הג'יפים וטיפסו לראש ההר לביקור בחורבות המבצר.
השיירה עוזבת את הסרטבה ונעה מערבה לעומק בקעת הירדן דרך ציר המכונה בפי המקומיים - "פרסת אום חלאל". הציר ממשיך לשטחים הנרחבים של בקעת הירדן, המרחבים ירוקים מהגשמים שירדו באיזור, איזורים לא מעטים החלה הפריחה הצבעונית ואם כל היופי הזה גלשנו עד ציר אלון.
השיירה גולשת את מעלה חרובה וממשיכה לכיוון שמורת אום זוקא שהתחילה למלא את הקרקע בירוק ובצבעי הפריחה שנמצאים ממש בראשית (השיא יגיע באפריל). השיירה גולשת מאום זוקא לכביש 90 לשיחת סיכום.
למסעות הבאים בארץ - הקלק כאן
למסעות הבאים בעולם - הקלק כאן
להדרכות הנהיגה הבאות - הקלק כאן
2 תגובות
1
saslc4699
13 בפברואר 2022 ב 13:06
אחלה טיול! מסלול כיפי ומגוון, וכמו תמיד - עדי תותח בשמירה על קצב וזרימה, הווי, ומצב רוח טוב :-)
2
אורח/ת - שירה ומשה
17 בפברואר 2022 ב 14:30
כיף של מסלול,כיף של מדריך....🙏🙏
תגובות