בוקר נפלא, מזג אוויר עם אובך וסופות חול, ראות לא משהו... אבל זה לא יקלקל לנו את התוכניות!
נפגשנו במישור אדומים עם קבוצת מטיילים שצמאים לצאת לטייל במדבר יהודה. חלוקת מכשירי קשר, הסבר על המסלול ועל הנקודות בהן נבקר, הוראות בטיחות, שיחת הכרות ומתחילים
המקומות בהם ביקרנו: הר מונטאר, מנזר המרסבא, בקעת הורקניה, מצוק העתקים, תצפית עיינות צוקים, נחל אוג.
מנזר המרסבא השייך לזרם היווני אורתודוקסי, יחד עם מנזרים נוספים באיזור המדבר כמו מנזר סנט ג'ורג.
הקים אותו לפני כ-1,500 שנה סַבַּס הקדוש, מהחשובים בנזירים שפעלו בארץ ישראל. סבס נולד בשנת 439 בקפדוקיה וכשהיה בן 18 עשה עלייה לארץ והתייצב אצל אבתימיוס, שעמד אז בראש תנועת הנזירות במדבר יהודה. לאחר שעבר תקופת הכנה הלך בדרכם של הנזירים באותם הימים והתבודד במערה במצוק שממול למנזר. לאחר זמן התקבצו אצלו תלמידים, והוא היה לאחד מראשי תנועת הנזירות ולדמות חשובה בנצרות האורתודוקסית בכלל. ב-94 שנות חייו הקים סבס מנזרים רבים, אך החשוב והמפורסם שבהם היה הלאוורה הגדולה, מנזר שלימים נקרא על שמו – מר-סבא. "לאוורה" פירושה ביוונית "שביל", והשם ניתן למנזר על שום צורת חיי הנזירים בו: חיי בדידות בתאים קטנים או במערות ששביל מחבר אותן למבנה מרכזי. בשבתות ובימי ראשון הם התכנסו במבנה זה לארוחה משותפת ולתפילה, ובו גם הצטיידו במים, במזון ובחומרי גלם לעבודתם – קליעת מחצלות וסלים או שזירת חבלים – לשאר ימות השבוע. בשיאו חיו במנזר הלאוורה הגדולה מאות נזירים, והדבר ניכר בקירות המצוק התלולים הסמוכים למנזר, המנוקבים במאות תאים, כוכים ומערות. סבס הקדוש מת שֹבע־ימים, וכשנסוגו הצלבנים מארץ ישראל הם נטלו איתם את עצמותיו לוונציה, שם נח על משכבו עד 1964, אז החזירו אותו לישראל. כיום הוא שוכב בגלימת נזיר בארון זכוכית שניצב בכנסייה הראשית של המנזר. בתקופות של שלטון עוין כלפי הנוצרים התכנסו הנזירים במבנה המרכזי המבוצר, ומנזר הלאוורה הגדולה היה לקונוביון — מנזר שיתופי. הביצורים נבנו ככל הנראה בתקופת הקיסר הביזנטי יוסטיניאנוס, אך פעמים רבות, מהמאה השביעית בזמן הכיבוש הפרסי ועד המאה ה-17 בתקופה העות'מאנית, לא מילאו ביצורים אלה את תפקידם נאמנה, ומאות נזירים נשחטו על ידי הפרסים, המוסלמים והעות'מאנים. גולגולותיהם מוצגות כיום בארונות זכוכית באחת מכנסיות המנזר, שבאחת מפינותיה אפשר להציץ במערה חשוכה מלאה בשלדים. למרות ההתקפות והקורבנות.
סיימנו את המסלול לפי התוכנית בנחל אוג, הכל רץ לנו מעולה, הג'יפים עשו עבודה נהדרת והייתם אחלה חבר'ה.
אישית נהנתי מאוד בחברתכם.
תודה רבה לכולם, תודה ליבואנית סוזוקי על שיתוף הפעולה.
יחיאל דניאל.
למסעות הבאים בארץ - הקלק כאן
למסעות הבאים בעולם - הקלק כאן
להדרכות הנהיגה הבאות - הקלק כאן
2 תגובות
1
אורח/ת - יעל
23 באוגוסט 2022 ב 13:38
היום זכינו לחוויית שטח מדברי בכל היבטיו. האוויר מלא חול הגיע אלינו מעיראק עבור דרך ירדן. יחיאל דניאל תודה רבה להדרכה נכונה - במידה והיכן שצריך. כבוד למשתתפים שהתנהלו לפי ההנחיות. ותודה לסוזוקי שתורמת לשיפור הנהיגה ולהנאה שלנו עם רכבי 4×4 של החברה בטיול ואימון בשטח - בכל חודש בחודש.
2
אורח/ת - מלי ואריה
23 באוגוסט 2022 ב 13:38
תודה ליחיאל על הובלת טיול מדהים במדבר יהודה למרות סופת החול ומזג האויר החם, נהיינו מאד מהטיול מהנוף, מחברי הקבוצה ומיחיאל שהדריך את הטיול ברוגע ובמידה הנכונה.
נתראה בטיולים הבאים.
🙏
תגובות