אמצע דצמבר ומזג האוויר מרגיש כאילו אנחנו בתחילתו של קיץ, לא חם מידי ולא קר של חורף מדברי יבש, זמן מושלם לצאת למדבר, ליהנות מהנופים הפתוחים, התצפיות המושלמות על ים המלח ההולך ונעלם וכמובן מאתגרי נהיגה מהנים
נפגשנו 7 ג'יפים בעיר ערד המנומנמת לתדריך והיכרות קצרה, חלוקת מכשירי קשר וקדימה לדרך.
מסדרים את השיירה לנסיעה על הכביש עד לכניסה לשטח - לכיוון נחל חתרורים שניסע לאורכו עד למפגש עם נחל מורג.
בדרך עוצרים במצד חתרורים, שרידים של מצודה רומית ביזנטית שחולשת על הדרך העתיקה המקשרת בין ראש זוהר, מעלה זרון ומצד זוהר. כנראה שהמצודה הייתה חלק ממערכת קו הגנה של מצודות כנגד פשיטות של ערבים ונבטים אל תוככי הארץ.
ממצד חתרורים יורדים את מעלה מורג, המשמש לנו כחימום והכנה למעלה המאתגר יותר שמצפה לנו בהמשך, הלו הוא מעלה יאיר.
לפני שמתחילים את הירידה לאורך מעלה יאיר, עוצרים לתצפיות מרהיבות ועוצרות נשימה לאורך מצוק העתקים הדרומי מעל איזור מלונות ים המלח, אליו נגלוש כאמור לאורך מעלה יאיר הארוך והמאתגר.
מעלה יאיר קרוי על שם מפקד סיירת צנחנים יאיר פלד, שאיתר את הנתיב ועמד בראש פריצתו. יאיר פלד נרצח בשנת 1959 בידי בדואים בהר הנגב במהלך ניווט בדד. מטרת פריצת הדרך הייתה לאפשר דרך לירושלים מכיוון מזרח למקרה של חסימת דרך סדום.
לכל אורכה של הירידה אפשר להתפעם מיופיו של ים המלח, שלצערנו ממש הולך ונעלם לנו לאורך השנים, ומראה הרי מואב העוצמתיים בצידו הירדני של ים המלח.
הירידה מזמנת לנו כמה מדרגות המצריכות עבודות מע"צ וסידור המדרגה כדי לא לפגוע ברכבים, הכוונות ומשמעת הנהגים מביאה את כולם לסיום המעלה ללא פגע לרכוש ולנפש, מלבד הזעת יתר של המדריך...
לאחר הירידה הארוכה - 4 ק"מ שנמשכו מעל שעתיים (כולל ארוחת צהריים), שחררנו את מתח האתגרים במסלול המקסים והמפותל של נחל סדום.
היה לי כיף גדול לטייל אתכם,
נתראה בטיולים הבאים.
למסעות הבאים בארץ - הקלק כאן
למסעות הבאים בעולם - הקלק כאן
להדרכות הנהיגה הבאות - הקלק כאן
תגובות